fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Bucks sejrer i topbrag: Fjerde sejr i streg

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag. Det var dog Bucks der endte med at løbe med sejren.

Foto: Flickr - All-Pro Reels

Natten til søndag sejrede Milwaukee Bucks over de varme Mavericks. Den intense og tætte affære endte med en syv-pointssejr til Bucks, der scorede intet mindre end 132 point. Det er holdets fjerde sejr i streg og deres syvende sejr i deres sidste 9 kampe.

Kyrie Irving og Luka Doncic scorede sammenlagt 74 point i sejren, men måtte se sig slået i fjerde periode hvor Giannis og Bucks scorede hele 43 point.

Bucks forbedrer dermed deres rekord til 9-4, samme rekord som Mavs har efter nederlaget. Begge holdene ligger altså lunt i toppen af deres respektive konferencer.

Giannis og Lillard storspiller

Første gang vi har set hvordan det ser ud når begge Bucks superstjerner Giannis og Damian Lillard præsterer i samme kamp. Indtil nu har de nærmest skiftedes til at storspille hver anden kamp, mens i nattens sejr så vi et glimt af hvordan det kan se ud når de to stjerner begge får lov at skinne. Giannis leverede 40 point, 15 rebounds og 7 assists, mens Lillard scorede 25 point og lavede 12 assist.

Derudover brillierede Pat Connaughton fra bænken med 16 point og to vigtige trepointsskud. Han havde kampens bedste +- med +22.

Adrian Griffin sætter sit aftryk

Efter en usikker start på sæsonen virker det til at Bucks stille og roligt er ved at finde en rytme i deres spil. Sæsonens første par kampe stod på tilvænning til en ny cheftræner og stjernespilleren Damian Lillard. Særligt i forsvaret blev der prøvet flere forskellige tilgange, ikke alle lige succesfulde.

Alligevel er det et positivt tegn for Bucks’ fans, der under Mike Buddenholzers styre hungrede efter variation i deres ‘Drop Coverage’ forsvar. Det får de nu under cheftræner Adrian Griffin, der ikke er bange for at tage imod forslag fra hans mandskab og prøve nye ting.

Noget andet Bucks’ fans savnede under Buddenholzer var at se holdets unge spillere få chancen for at vise sig frem. Bucks har i mange år været et af ligaens ældste hold, men heller ikke det er Griffin bange for at ændre på. Holdets førsterundevalg fra 22-draftet Marjon Beauchamp fik inden hans ankelskade rig mulighed for at vise sig frem og i nattens opgør startede andenrundevalget fra årets draft Andre Jackson Jr inde. Det klæder holdet med nogle flere atletiske og energiske spillere.

I alle årene under Buddenholzer var Bucks dog også et af ligaens bedste hold i den regulære sæson, men det var særligt i slutspillet Buddenholzer blev kritiseret for sin manglende alsidighed. Det er altså svært at give en fair vurdering af Adrian Griffin før han har været testet under ægte pres i slutspillet.

Ny identitet

Selvom Bucks i de seneste år har bygget deres identitet op omkring et stærkt forsvar ved ringen, er det faktisk deres supereffektive angreb der bærer dem i år. Holdet ligger i top 5 i point per kamp.

Deres forsvar til gengæld har ikke været særligt godt. Det skyldes som sagt også, at de har prøvet en masse nye ting af. Tilfældigt er det altså ikke, at det lige netop var Mavericks’ to guards der scorede over halvdelen af holdets point. Bucks mangler nemlig i høj grad en dygtig spiller til at forsvare perimeteren, en rolle som den nu tradede Jrue Holiday har haft i de seneste år.

I sejren over Hornets natten til lørdag fik guarden Lamelo Ball ligeledes lov til at gå amok og scorede 37 point. Det er altså et stort hul i deres hold de skal have løst. Kan de to unge atletisk wings Beauchamp og Andre Jackson Jr fylde hullet? Kan erfarne Jae Crowder klare opgaven når han vender tilbage fra skade? Eller skal de ud og hente forstærkning med deres begrænsede resurser på markedet inden trade deadline?

Uanset hvad er det skræmmende at forestille sig et Bucks hold ved fuld styrke med både Giannis, Lillard og Khris Middleton, der stadig stille og roligt kæmper sig tilbage fra skade. De er først kun lige begyndt at klikke sammen.

 

Skrevet af

Jeg er 22 år gammel og er bosat i Holstebro. Jeg elsker NBA og har fulgt med siden 2016.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Ifølge The Athletics' Shams Charania sælger Mark Cuban majoritetsandelen af Dallas Mavericks til Miriam Adelson og hendes familie med en værdisætning af franchisen til...

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Giannis Antetokounmpo var ustoppelig offensivt og scorede 54 point mod Indiana Pacers, men Milwaukee Bucks endte alligevel med at lide et smalt nederlag.

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

NBA

Luka Doncic var ikke til at stoppe i slutningen af kampen mod Brooklyn Nets, hvor sloveneren scorede 49 point og førte Dallas Mavericks til...

NBA

Damian Lillard storspillede i sin debut for Milwaukee Bucks, hvor han diskede op med 39 point i en tæt sejr mod Philadelphia 76ers.

NBA

Victor Wembanyama fik sin endelige NBA-debut for San Antonio Spurs, men en magtdemonstration fra Luka Doncic sendte sejren til de besøgende Dallas Mavericks.