fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Bucks sejrer i topbrag: Fjerde sejr i streg

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag. Det var dog Bucks der endte med at løbe med sejren.

Foto: Flickr - All-Pro Reels

Natten til søndag sejrede Milwaukee Bucks over de varme Mavericks. Den intense og tætte affære endte med en syv-pointssejr til Bucks, der scorede intet mindre end 132 point. Det er holdets fjerde sejr i streg og deres syvende sejr i deres sidste 9 kampe.

Kyrie Irving og Luka Doncic scorede sammenlagt 74 point i sejren, men måtte se sig slået i fjerde periode hvor Giannis og Bucks scorede hele 43 point.

Bucks forbedrer dermed deres rekord til 9-4, samme rekord som Mavs har efter nederlaget. Begge holdene ligger altså lunt i toppen af deres respektive konferencer.

Giannis og Lillard storspiller

Første gang vi har set hvordan det ser ud når begge Bucks superstjerner Giannis og Damian Lillard præsterer i samme kamp. Indtil nu har de nærmest skiftedes til at storspille hver anden kamp, mens i nattens sejr så vi et glimt af hvordan det kan se ud når de to stjerner begge får lov at skinne. Giannis leverede 40 point, 15 rebounds og 7 assists, mens Lillard scorede 25 point og lavede 12 assist.

Derudover brillierede Pat Connaughton fra bænken med 16 point og to vigtige trepointsskud. Han havde kampens bedste +- med +22.

Adrian Griffin sætter sit aftryk

Efter en usikker start på sæsonen virker det til at Bucks stille og roligt er ved at finde en rytme i deres spil. Sæsonens første par kampe stod på tilvænning til en ny cheftræner og stjernespilleren Damian Lillard. Særligt i forsvaret blev der prøvet flere forskellige tilgange, ikke alle lige succesfulde.

Alligevel er det et positivt tegn for Bucks’ fans, der under Mike Buddenholzers styre hungrede efter variation i deres ‘Drop Coverage’ forsvar. Det får de nu under cheftræner Adrian Griffin, der ikke er bange for at tage imod forslag fra hans mandskab og prøve nye ting.

Noget andet Bucks’ fans savnede under Buddenholzer var at se holdets unge spillere få chancen for at vise sig frem. Bucks har i mange år været et af ligaens ældste hold, men heller ikke det er Griffin bange for at ændre på. Holdets førsterundevalg fra 22-draftet Marjon Beauchamp fik inden hans ankelskade rig mulighed for at vise sig frem og i nattens opgør startede andenrundevalget fra årets draft Andre Jackson Jr inde. Det klæder holdet med nogle flere atletiske og energiske spillere.

I alle årene under Buddenholzer var Bucks dog også et af ligaens bedste hold i den regulære sæson, men det var særligt i slutspillet Buddenholzer blev kritiseret for sin manglende alsidighed. Det er altså svært at give en fair vurdering af Adrian Griffin før han har været testet under ægte pres i slutspillet.

Ny identitet

Selvom Bucks i de seneste år har bygget deres identitet op omkring et stærkt forsvar ved ringen, er det faktisk deres supereffektive angreb der bærer dem i år. Holdet ligger i top 5 i point per kamp.

Deres forsvar til gengæld har ikke været særligt godt. Det skyldes som sagt også, at de har prøvet en masse nye ting af. Tilfældigt er det altså ikke, at det lige netop var Mavericks’ to guards der scorede over halvdelen af holdets point. Bucks mangler nemlig i høj grad en dygtig spiller til at forsvare perimeteren, en rolle som den nu tradede Jrue Holiday har haft i de seneste år.

I sejren over Hornets natten til lørdag fik guarden Lamelo Ball ligeledes lov til at gå amok og scorede 37 point. Det er altså et stort hul i deres hold de skal have løst. Kan de to unge atletisk wings Beauchamp og Andre Jackson Jr fylde hullet? Kan erfarne Jae Crowder klare opgaven når han vender tilbage fra skade? Eller skal de ud og hente forstærkning med deres begrænsede resurser på markedet inden trade deadline?

Uanset hvad er det skræmmende at forestille sig et Bucks hold ved fuld styrke med både Giannis, Lillard og Khris Middleton, der stadig stille og roligt kæmper sig tilbage fra skade. De er først kun lige begyndt at klikke sammen.

 

Skrevet af

Jeg er 22 år gammel og er bosat i Holstebro. Jeg elsker NBA og har fulgt med siden 2016.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

NBA har denne sæson sat nye krav for at vinde ligaens sæsonpriser, og flere spillere kan derfor se frem til tab af både prestige...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

Milwaukee Bucks

Mon ikke Doc Rivers har haft noget med det at gøre? Om ikke andet er Patrick Beverley blevet sendt fra Rivers' gamle arbejdsgiver, Philadelphia...