fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears er videre i FIBA Europe Cup

Bakken Bears sejrede onsdag aften i den skæbnesvangre gruppefinale i Minsk og sikrede sig derfor videre avancement i FIBA Europe Cup.

Foto: FIBA Europe Cup - fiba.basketball

De forsvarende danske mestre er videre i FIBA Europe Cup. Det er nu en kendsgerning, efter Bakken Bears hentede en flot udebanesejr mod Tsmoki-Minsk på 80-93.

Det danske mandskab kan derfor se frem til endnu et gruppespil i FIBA Europe Cup, hvor de kommer til at krydse klinger med Bahcesehir College (Tyrkiet), Avtodor Saratov (Rusland) og London Lions (England) eller Medi Bayreuth (Tyskland).

Kampen mellem Lions og Bayreuth er endnu ikke afgjort. Taberen af opgøret ender i gruppe L, som Bakkens grupper kommer til at hedde.

Bakken Bears slutter som toer i gruppe G. Vinderen af gruppen var tyske Hakro Merlins Crailsheim.

Sejren over Minsk kom i hus efter fire perioder, hvor Bakken Bears var i kontrol. Den danske mastodont satte sig tidligt på kampen, og den føring aarhusianerne fik etableret i første periode holdt hele vejen hjem. Bears var foran med 20-32 efter først periode.

Resten af kampen jagtede Tsmoki-Minsk danskernes føring, men det velspillende Bears-mandskab formåede imidlertid at have et solidt forspring til værterne. På vej ind til kampens sidste ti minutter var Bears foran med 13 point, 63-76. Gæsternes chancer for at gå videre til næste gruppespil i den europæiske turnering så umanérligt gode ud.

Annonce. Scroll for at læse videre.

De havde ikke alene en pæn føring. De kunne endda “tåle” at tabe kampen med syv point og stadig gå videre som toer i gruppen, da Hakro Merlins Crailsheim kørte græske Peristeri ud af banen i Tyskland. For at Bakken kunne vinde gruppen skulle Crailsheim tabe til Peristeri.

Men hjemmeholdet kom aldrig tilbage i kampen. Bakken Bears kan derfor tage den lange rejse retur til Smilets By med en flot og vigtig 13-points, 80-93, sejr i bagagen.

Deres næste kamp i FIBA Europe Cup er den 8. december hjemme i Vejlby-Risskov Hallen mod Avtodor Saratov.

Fire bjørne med point i dobbelte cifre

Kampens helt store oplevelse var Bakkens Ryan Evans. Amerikanske Ryan Evans, der har gang i sin fjerde sæson hos Bakken Bears, leverede 24 point og ni rebounds.

“Jeg kom ud og var klar på at avancere. Det tror jeg, vi alle kom ud og var. Vi har vundet de seneste fire kampe, efter at have tabt de første to, og jeg tror bare vi har lært at spille sammen og er vokset som hold. I dag var kollektivets sejr og det føles virkelig godt, når alle bidrager. Med den attitude har vi masser af potentiale, så jeg har en god følelse,” sagde Ryan Evans efter kampen til bakkenbears.com

Travis Taylor havde en imponerede statline med 17 point og 15 rebounds.  Otte af de 15 rebounds var offensive.

Jarred Ogungbemi-Jackson lavede 16 point, fire assists og tre steals. Marvelle Harris scorede 13 point.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Hayden Dalton, der spillede for Bakken Bears i 2018/19-sæsonen, skifter ifølge Eurohoops.net til Hereda San Pablo Burgos i Liga ACB, den bedste spanske række.

Bakken Bears

Bakken Bears skal i det kommende gruppespil i FIBA Europe Cup møde Bahcesehir College, og det tyrkiske mandskab har ifølge basketballmediet Sportando oprustet truppen...

Bakken Bears

Bakken Bears hentede torsdag aften en flot sejr på udebane mod Horsens IC. Bears besejrede Horsens med cifrene 72-85.

Bakken Bears

Se Bakken Bears´ skæbnesvangre kamp i FIBA Europe Cup mod Tsmoki-Minsk.

Bakken Bears

Team of the Month i Basketligaen er sat. Se hvem der har fået en plads på holdet lige her.

Bakken Bears

Lørdag eftermiddag skulle Bakken Bears og BK Amager have spillet, men dele af BK Amagers spillertrup og stab omkring holdet er smittet med Covid-19,...

Bakken Bears

Vi fangede en glad Bakken Bears-cheftræner efter sejren mod græske Peristeri i FIBA Europe Cup onsdag aften. Se interviewet her.

FIBA Europe Cup

ZZ Leiden, der har danske Asbjørn Midtgaard på holdkortet, vandt onsdag aften i FIBA Europe Cup, og de har dermed muligheden for at afgøre...