Zach Randolph sætter skoene på hylden

Zach Randolph har efter 17 år valgt at indstille sin karriere. Han havde forgæves forsøgt at finde et hold i denne og sidste sæson. Den 38-årige center var bedst kendt for tiden hos Memphis Grizzlies.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter 17 år har den 38-årige Zach Randolph indstillet karrieren. Det sker efter, at han heller ikke fandt sig et hold i denne sæson. Randolph spillede sin sidste kamp i marts 2018 for Sacramento Kings.

Den store og runde spiller blev draftet af Portland Trailblazers i 2001. Han vandt Most Improved Player i 2004. På trods af det store talent var Randolph en spiller, som mange så som et problem. Han var i sin ungdom ofte på kant med loven og var en del af det berygtede Jailblazer hold i starten af 00’erne.

Efter et stop i New York City endte han hos Memphis Grizzlies, hvor han blev en af de mest elskede personer i holdets historie. Sammen med Mike Conley, Tony Allen og Marc Gasol førte han Memphis til slutsspillet i syv sæsoner i træk. Grit ‘n’ Grind spillestilen var den stik modsatte af dagens NBA. Hårdt forsvar og lavtscorende kampe var vejen til succes.

Memphis’ største successer kom i 2013, hvor holdet nået Western Conference finalerne, og i 2011, hvor de som ottendepladsen slog førstepladsen, San Antonio Spurs, ud i første runde. Z-Bos regnbueskud fra mellemdistancen var umuligt for Spurs at stoppe i den serie.

Zach Randolph slutter karrieren med 18.578 point og 10.208 rebounds. Han snittede 16,6 point per kamp og 9,1 rebounds i sin karriere. Der vil nok gå længe før, vi ser en spiller af hans dimensioner (206cm og 113kg) og hans talenter blive succesfuld igen. Spillet har ændret sig for meget og efterladt den store, stærke lowpost spiller, som et levn fra en fjern fortid.

Se andre spændende artikler