fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Utah Jazz sender endnu en stjerne væk – Donavan Mitchell ryger til Cleveland

På det sidste har free-agency været rimelig stille. Men nu har Utah Jazz igen sørget for at ruske godt op i tingene. Det har de gjort ved at sende All-Star guard Donavan Mitchell til Cleveland Cavaliers.

Foto: Michael Smith/The Sports Pulse - Flickr

Igennem det meste af sommeren har der været mange rygter, som har peget på, at Donavan Mitchell ville ende hos New York Knicks.

Men som det altid sker, når Knicks prøver at trade for en stjernespiller, er de blevet snydt igen. Denne gang kom Cleveland Cavaliers ud af det blå og har fået sammensat en handel, som Utah Jazz godt ville tage imod.

For Mitchell har Jazz fået Lauri Markannen, Collin Sexton, Ochai Agbaji (14. valget i dette års draft), tre første runde valg og to pick swaps. De pick swaps, de har fået, betyder, at de kan bytte deres draft pick med Cleveland, hvis det kan give dem en fordel.

Jazz satser på fremtiden

Jazz fortsætter altså med deres rebuilding process, efter de også tradede deres anden stjerne Rudy Gobert til Minnesota Timberwolves. I alt har de nu skovlet syv første runde valg og tre pick swaps sammen over sommeren.

De sidste par år er det ikke blevet til mange gode resultater med Gobert-Mitchell kombinationen. Som konsekvens af dette har Utah’s front office altså valgt, at den bedste beslutning er at satse på fremtiden.

Udover de picks, de har fået, har de også hentet mange unge talenter i handlerne som Jarred Vanderbilt, Collin Sexton, Talen Horton-Tucker og Lauri Markkannen. De har alle bevist deres talent i de forrige sæsoner og passer godt ind med Jazz’ planer. Ochai Agbaji er også et lovende talent. Han snittede 18,1 point og 5,1 rebounds i college, og vandt NCAA mesterskabet med Kansas.

Jazz har efter tradet skrevet under på en fire-årig kontrakt med Collin Sexton til 72 millioner.

Cavaliers bliver et farligt hold næste sæson

Cleveland bliver virkelig spændene at holde øje med næste år. Deres nye backcourt duo er nu Donavan Mitchell og All-star Darius Garland. De tog et kæmpe skridt sidste sæson, hvor de i starten faktisk lå nummer et i Eastern Conference i et stykke tid. Derefter de blev ramt af et par uheldige skader og faldt drastisk i stillingen.

Donavan Mitchell giver dem mange flere muligheder i angrebsspillet, som sidste år blev båret meget af Garland. Mitchell snittede i sidste sæson 25,9 point og 4,5 assists. Mitchell giver dem også en del slutspilserfaring, som Cleveland ikke har meget af udover den rutinerede Kevin Love.

Men handlen gør samtidig, at de i forsvaret bliver meget små på guard-positionerne. Både Garland og Mitchell er kun 185 centimeter høje. Dog har de All-Star Jarret Allen og anden-års spilleren Evan Mobley, der havde en virkelig flot rookie sæson, stående i feltet til at forsvare ringen.

Alt i alt får Utah Jazz en masse brikker, som de kan bruge i fremtiden. Samtidig bliver Cleveland Cavaliers et hold, man helst ikke vil møde i slutspillet.

Skrevet af

Jeg er 20 år gammel og er både NBA- og basketliga skribent her på siden. I NBA verdenen er jeg die-hard Golden State Warriors fan, og har holdt med dem lige siden We Believe tiderne. I basketligaen følger jeg samtidig Bakken Bears tæt.

Andre artikler med dette emne

NBA

Phoenix Suns må undvære deres nyligt erhvervede superstjerne Kevin Durant i mindst to uger, efter han onsdag vrikkede om på sin ene anklen under...

NBA

Radioprogrammet Buzzer Beater med Morten Stig Jensen har fået forlænget sin aftale med Radio4 med yderligere et år.

NBA

Den famøse All Star-weekend nærmer sig, og her kan du få et overblik over de vigtigste begivenheder, og hvornår de kan ses.

NBA

Kevin Love har været en stor spiller for Cleveland Cavaliers, men sandet kan være ved at rinde ud for hans tid i Cleveland, da...

NBA

Slutspillet begynder at nærme sig, og man skulle gerne begynde at kunne se en hierarkisk orden blandt holdene. Der er dog stadig mange hold,...

Boston Celtics

Årets NBA All-Star Weekend finder sted i den kommende weekend, 17-19 februar, og tirsdag kom det frem, hvilke navne der kæmper om titlen som...

Golden State Warriors

Det tyder på, at der er en stor handel på vej

Brooklyn Nets

Jae Crowder skifter klub for anden gang på 24 timer, da han endnu engang er tradet