fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Utah Jazz sender endnu en stjerne væk – Donovan Mitchell ryger til Cleveland

På det sidste har free-agency været rimelig stille. Men nu har Utah Jazz igen sørget for at ruske godt op i tingene. Det har de gjort ved at sende All-Star guard Donovan Mitchell til Cleveland Cavaliers.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Igennem det meste af sommeren har der været mange rygter, som har peget på, at Donovan Mitchell ville ende hos New York Knicks.

Men som det altid sker, når Knicks prøver at trade for en stjernespiller, er de blevet snydt igen. Denne gang kom Cleveland Cavaliers ud af det blå og har fået sammensat en handel, som Utah Jazz godt ville tage imod.

For Mitchell har Jazz fået Lauri Markkanen, Collin Sexton, Ochai Agbaji (14. valget i dette års draft), tre første runde valg og to pick swaps. De pick swaps, de har fået, betyder, at de kan bytte deres draft pick med Cleveland, hvis det kan give dem en fordel.

Jazz satser på fremtiden

Jazz fortsætter altså med deres rebuilding process, efter de også tradede deres anden stjerne Rudy Gobert til Minnesota Timberwolves. I alt har de nu skovlet syv første runde valg og tre pick swaps sammen over sommeren.

De sidste par år er det ikke blevet til mange gode resultater med Gobert-Mitchell kombinationen. Som konsekvens af dette har Utah’s front office altså valgt, at den bedste beslutning er at satse på fremtiden.

Udover de picks, de har fået, har de også hentet mange unge talenter i handlerne som Jarred Vanderbilt, Collin Sexton, Talen Horton-Tucker og Lauri Markkanen. De har alle bevist deres talent i de forrige sæsoner og passer godt ind med Jazz’ planer. Ochai Agbaji er også et lovende talent. Han snittede 18,1 point og 5,1 rebounds i college, og vandt NCAA mesterskabet med Kansas.

Jazz har efter tradet skrevet under på en fire-årig kontrakt med Collin Sexton til 72 millioner.

Cavaliers bliver et farligt hold næste sæson

Cleveland bliver virkelig spændene at holde øje med næste år. Deres nye backcourt duo er nu Donovan Mitchell og All-star Darius Garland. De tog et kæmpe skridt sidste sæson, hvor de i starten faktisk lå nummer et i Eastern Conference i et stykke tid. Derefter de blev ramt af et par uheldige skader og faldt drastisk i stillingen.

Donovan Mitchell giver dem mange flere muligheder i angrebsspillet, som sidste år blev båret meget af Garland. Mitchell snittede i sidste sæson 25,9 point og 4,5 assists. Mitchell giver dem også en del slutspilserfaring, som Cleveland ikke har meget af udover den rutinerede Kevin Love.

Men handlen gør samtidig, at de i forsvaret bliver meget små på guard-positionerne. Både Garland og Mitchell er kun 185 centimeter høje. Dog har de All-Star Jarrett Allen og anden-års spilleren Evan Mobley, der havde en virkelig flot rookie sæson, stående i feltet til at forsvare ringen.

Alt i alt får Utah Jazz en masse brikker, som de kan bruge i fremtiden. Samtidig bliver Cleveland Cavaliers et hold, man helst ikke vil møde i slutspillet.

Skrevet af

Jeg er 20 år gammel og er både NBA- og basketliga skribent her på siden. I NBA verdenen er jeg die-hard Golden State Warriors fan, og har holdt med dem lige siden We Believe tiderne. I basketligaen følger jeg samtidig Bakken Bears tæt.

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

NBA

Toronto Raptors tradede OG Anunoby væk tidligere på sæsonen. Nu forstærker holdet sig med den høje skarpskytte Kelly Olynyk.

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-stjerne Reggie Kissoonlal forlader College Park Skyhawks til fordel for Grand Rapids Gold i NBA G League.