fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Tyveårsdag for Drazen Petrovics dødsulykke

For præcis tyve år siden, den 7. juni 1993 mistede denne verden en af de største ikoner indenfor basketball, Drazen Petrovic. I en bilulykke ved byen Denkendorf i Tyskland, mistede Drazen Petrovic livet som blot 28-årig, imens han sov, da hans bil som hans kæreste kørte, blev totalskadet, da den kolliderede med en lastbil.

Det kom som et chok, det kom ud af ingenting, at man ikke længere ville kunne opleve New Jersey Nets kommende superstjerne, og ”Basketballen’s Mozart” som han blev kaldt.

’’ Not just me, everyone in NBA, in days of his death, we felt like we lost a family member. He was a great player’’ – Charles Barkley

Karrieren startede i den kroatiske klub Sibonik, hvor det allerede var tydeligt hvilke kvaliteter han besad, både som spiller, men også som person, og i 1983 vandt han mesterskabet i det tidligere SFR Jugoslavien med netop Sibonik. Dette var hans springbræt til den traditionsrige kroatiske storklub Cibona, hvor det lykkedes ham at vinde Euroleague 2 gange, før han igen tog et nyt spring. Næste stop blev Real Madrid, hvor han kun opholdte sig i en enkelt sæson, før NBA kaldte. Han var født til basketball og han var født til NBA.

Læs også: Denver Nuggets fyrer George Karl

Portland Trail blazers havde valgt ham få år forinden, men det var desværre ikke en ligefrem lykkelig og succesfuld periode, idet han for det meste var reserve for den legendariske Clyde Drexler. Herefter kom skiftet til New Jersey, der for alvor satte gang i Drazens karriere.

’’I really loved him. He was a wonderful person. Outside the United States, was not born a man who was playing better basketball. He was literally lived for basketball and with incredible work, achived all that we remember today.’’ – Clyde Drexler

I hans første sæson I NJN i 1991 scorede Drazen 1691 point, hele 1148 point mere end den forrige sæson i Portland. Hans field goal procent lå på 50 %, imens hans trepointsprocent sagde 44 % i 82 kampe. Sæsonen efter formåede Drazen at holde samme statistikker, dog denne gang i løbet af 70 kampe. Drazen selv, fortæller således om hans hårde arbejde og tilgangen til basketball.

“Jeg gik aldrig glip af morgentræning. Jeg ankom i hallen før alle andre, hvor det kun var mig og rengøringsdamen. Jeg satte stole op, og prøvede at få bolden igennem, sådan øvede jeg driblinger. Jeg nød det, det er ingen hemmelighed.

Det er faktisk ret enkelt. Jeg arbejder hårdt, og gentager øvelserne. Efter 16 år kommer fremgangen efter hårdt og seriøst arbejde. Jeg træner hver dag, i lang tid, og maksimalt.’’

Selvom Drazen ikke fik en lang karriere I NBA, var han kendt, og elsket af alle på grund af det fantastiske skud han besad som spiller. Drazen opnåede desuden i den korte 2 års-periode i New Jersey Nets, også en status som en af de bedste skytter i NBA. Tidligere Indiana Pacers spiller, og ikke mindst fantastiske trepointsskytte Reggie Miller beskrev Drazen Petrovic med følgende ord:

“He is the Yugoslavian version of me”

Drazen Petrovic blev 4 gange udråbt som Europas bedste basketball spiller. Han blev MVP ved verdensmesterskaberne i Spanien i 1986, og er på listen over de 50 bedste basketballspillere nogensinde. Til ære for Drazen har Cibona i Kroatien valgt at trække trøjenummer 10, hvorimod New Jersey Nets ligeledes har taget hans trøjenummer 3 ud af brug.

Drazen Petrovic, en stor spiller, der aldrig vil blive glemt.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Real Madrids Facundo Campazzo er efter en række flotte præstationer i november blevet kåret som månedens spiller i Euroleague.

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

EuroLeague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun...

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede. 

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

EuroLeague

Virtus Segafredo Bolognas Toko Shengelia er blevet kåret som månedens spiller for oktober. Virtus Bologna vandt fire ud af fem kampe i den forgangne...

Analyser

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende...