Top 25: Bedste spillere i NBA

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

For fem år siden lavede vi her på Fullcourt denne artikel, hvor vi videregav Bleacher Reports bud på top 25 spillere i NBA. Nu er det så på tide med en opdateret liste, hvor vi giver vores eget bud på de bedste spillere i NBA lige nu. Lad os gerne vide, hvis I er uenige i nogle af vores valg.

25. Rudy Gobert, Utah Jazz

Årets Forsvarsspiller de sidste to år, og fik sin første All-Star i år. Den vel nok uden diskussion dygtigste forsvarspiller i ligaen, men der mangler mere offensivt output, hvis han skal længere op på listen.

24. Trae Young, Atlanta Hawks

Har kun spillet to år i ligaen, men har i denne sæson leveret vanvittige 29,6 point og 9,3 assists pr kamp. Han mangler dog at vise, at han kan lave de flotte individuelle præstationer om til sejre.

23. Kemba Walker, Boston Celtics

En af de bedste holdspillere i ligaen. Uselvisk point guard, der både kan sætte andre op og score selv.

22. Pascal Siakam, Toronto Raptors

Sidste års Most Improved Player har taget endnu et skridt i sin udvikling i denne sæson. En alsidig spiller både offensivt og defensivt. Han kommer helt sikkert til at kravle længere op ad denne liste.

21. Jimmy Butler, Miami Heat

Har ry for at være en hård hund overfor både med- og modspillere. Dette er dog også en af hans styrker – vindermentaliteten stråler ud af ham. En fantastisk forsvarspiller, og en af ligaens bedste “clutch” spillere.

20. Bradley Beal, Washington Wizards

I John Walls fravær har Bradley Beal båret et ringe Wizards hold på egne skuldre. Over 30 point pr kamp i denne sæson. Bliver spændende at se, om han kan holde det niveau næste sæson.

19. Chris Paul, Oklahoma City Thunder

“The point God”. Han er en rutineret herre efterhånden, men Chris Paul er stadig en af ligaens bedste playmakers og “clutch” spillere. På trods af sin lave højde, så er han også en hård hund i forsvaret.

18. Khris Middleton, Milwaukee Bucks

Bliver ved med at lægge på sit niveau sæson for sæson. En af ligaens bedste 3-pointskytter, dygtig forsvarsspiller og så er han uselvisk. Han ved, at Giannis er den bedste spiller på holdet, og han gør, hvad han kan for at være den bedste Robin til Giannis’ Batman.

17. Jayson Tatum, Boston Celtics

Tog et kæmpe spring i sin udvikling i denne sæson, hvor vi for alvor fik set, hvad mange havde regnet med, at han ville være efter hans rookie sæson. Han kan blive en af ligaens bedste tovejsspillere.

16. Klay Thompson, Golden State Warriors

Jeg kunne gentage alt det, jeg også skrev ved Khris Middleton. Derudover har han evnen til at brænde helt igennem, hvor man nærmest ikke tror, at han kan misse (det mest oplagte eksempel er hans rekord på 37 point i et quarter).

15. Karl Anthony Towns, Minnesota Timberwolves

Måske den dygtigste offensive center i ligaen. Han kan så meget, men det lykkedes aldrig rigtig at få det lavet om til sejre. Om det skyldes, at han er fanget ved Timerwolves, eller egne vinder evner, skal jeg lade være usagt.

14. Paul George, Los Angeles Clippers

Blev sidste år nummer tre i MVP afstemningen, og var med i samtalen om Årets Forsvarsspiller. Det har ikke helt været samme niveau i denne sæson, der dog også har været plaget af skader. Stadig en af de mest talentfulde tovejsspillere i ligaen.

13. Russel Westbrook, Houston Rockets

En af de mest polariserende spillere og personligheder i ligaen (ligesom de to næste på listen). Da han stoppede med at skyde 3’ere i denne sæson, så man for alvor, hvilken force han stadig kan være. En af ligaens mest atletiske spillere og en fremragende playmaker.

12. Kyrie Irving, Brooklyn Nets

Meget kan man sige om Kyrie udenfor banen, men på banen er han stadig en af ligaens bedste point guards. Fremragende skytte og ligaens bedste handles.

11. Joel Embiid, Philadelphia 76’ers

Nogle kampe ligner han verdens bedste basketballspiller, andre gange ligner han en overvægtig fan, der har forvildet sig på banen. Han har dog alle evnerne til at kunne dominere NBA de næste fem år – hvis han altså vil det.

10. Nikola Jokic, Denver Nuggets

Den bedst afleverende center nogensinde. Har et unikt blik for spillet, og har været med til at tage Denver Nuggets med op til toppen af NBA.

9. Luka Doncic, Dallas Mavericks

Kun hans andet år i ligaen, men allerede en af ligaens allerbedste spillere. Han kan tæt på alt offensivt. Godt skud, gode handles, fremragende afleveringer.

8. Damian Lillard, Portland Trail Blazers

En af de bedste scorer i ligaen. Havde tidligere på sæsonen et run på seks kampe, hvor han snittede 48(!) point pr kamp. Kan skyde fra overalt på banen, og er en fantastisk leder for Trail Blazers.

7. James Harden, Houston Rockets

Man kan elske eller hade hans spillestil, James Harden er NBA’s bedste scorer. Han havde over 36 point pr kamp sidste sæson og er nærmest umuligt at dække op, grundet hans evne til at skyde og trække fejl.

6. Stephen Curry, Golden State Warriors

Den bedste skytte nogensinde. Curry har været med til at revolutionere NBA og har to MVP’s og tre mesterskaber. Det bliver spændende at se, hvordan han kommer tilbage ovenpå sin skade.

5. Kevin Durant, Brooklyn Nets

Kevin Durant var utrolig svær at placere på denne liste. Havde jeg lavet den for lidt over et år siden, inden hans skade, så havde han været med i snakken om førstepladsen, men nu rækker det ikke længere end til en femteplads. Har et unikt skilleset af en på hans højde og er en top 10 spiller nogensinde.

4. Anthony Davis, Los Angeles Lakers

Davis er ligesom Durant unik af sin højde at være. Dygtig skytte og gode handles, samtidig med at han tre gange har været den spiller i ligaen med flest blokerede skud. Han er fantastisk i begge ender af banen, og får endelig lov til at vise det frem på et godt hold.

3. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

Top tre for mig var utrolig svær at rangere. Giannis er den forsvarende MVP, og vinder nok også for denne sæson. Men han har ikke bevist sig i slutspillet ligesom de to over ham. Hvis Bucks skulle vinde mesterskabet, så vil jeg dog være villig til at rykke ham højere op på listen.

2. Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers

To mesterskaber og to Final MVP’s. Har været Årets Forsvarsspiller to gange, samtidig med at han kan snitte næsten 27 point pr kamp. Han er fremragende i begge ender af banen, og viste i sidste sæson, at han kan bære et hold igennem slutspillet.

1- LeBron James, Los Angeles Lakers

LeBron James er fyldt 35 år, og har ikke længere de samme atletiske evner som tidligere. Til gengæld er han klogere og mere snu end nogensinde. Han er ligaens bedste playmaker, en af de bedste forvsarsspillere og en af de bedste scorer. Men den helt store grund til, at han er nummer et på min liste er, da jeg stillede mig selv spørgsmålet “hvem vil jeg helst have på mit hold i en kamp syv i finalerne?”. For mig var der ingen tvivl.

Se andre spændende artikler