fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Top 10: Bedste franchises siden år 2000

Foto: Flickr - Keith Allison
Forrige1 af 2Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Hvert år skal der findes en vinder af verdens bedste basketliga, og hvert år bliver der skrevet i historiebøgerne på ny. Nogle franchises har gjort sig mere bemærkede end andre, og her kommer vores bud på, hvem der siden årtusindeskiftet har været de bedste.

10. Oklahoma City Thunder

1 finale, intet mesterskab

Det tidligere Seattle Supersonics flyttede til Oklahoma i sommeren 2008, hvor de største resultater siden år 2000 har fundet sted.

Hvordan tingene så ud for ti år siden i Thunder, og hvad det kunne være blevet til, har mange nok tænkt over. Med tre fremtidige MVP’s i James Harden, Kevin Durant og Russell Westbrook – ej at forglemme et defensivt anker i Serge Ibaka – gik de på gulvet i finalerne 2012 mod Miami Heat. Materialet var svært at sætte spørgsmålstegn ved, men desværre formåede Thunder ikke at formøble det til resultater, og selvom de var en del af toppen i NBA i flere år, blev det aldrig til det eftertragtede mesterskab.

Nu er holdet et helt andet sted, men med en masse fremtidige valg og en ung storspillende Shai Gilgeous-Alexander. Fremtiden ser lys ud for Thunder, så måske vi om ti år ser dem i toppen af denne liste.

[table id=OKC /]

Se eller gense minder fra Westbrook, Durant og Harden i OKC her.

Annonce. Scroll for at læse videre.

9. Toronto Raptors

1 finale, 1 mesterskab

Raptors startede dette årtusinde ud med Vince Carter-æraen, hvor han var den dominerende spiller på holdet. Raptors kom i slutspillet i 2000, 2001 og 2002, hvor de kun en enkelt gang formåede at komme videre fra første runde.

Herefter havde det canadiske hold nogle stille år, inden de for alvor blev relevante igen i sæsonen 2013-14, da de nok engang kom inden for i slutspillet, nu med spillere som DeMar DeRozan og Kyle Lowry.

Siden da har de været i slutspillet hver eneste sæson, hvor det i 2019 mundede ud i Raptors’ første, og eneste, mesterskab indtil videre. Her var holdet ført an af Kawhi Leonard og Lowry, hvor vigtige spillere som Fred VanVleet, Pascal Siakam, Marc Gasol og Ibaka gav en stærk bredde til holdet. Efter blot en enkelt sæson hos Raptors smuttede Leonard i 2019 til Clippers, og siden da har de haft svært ved at genfinde niveauet.

[table id=Raptors /]

8. Detroit Pistons

2 finaler, 1 mesterskab

Over en længere årrække, 2000-2008, var Pistons, anført af Chauncey Billups, blandt de stærkeste hold i Eastern Conference – særligt fra 2003 og frem. Her kom de hårde drenge fra Pistons i konference-finalerne seks sæsoner i streg. I 2004 var de i finalerne mod et stjerne-spækket Los Angeles Lakers-hold, hvor de overraskende vandt 4-1. Året efter var de tilbage i finalerne, hvor de tabte 4-3 til San Antonio Spurs.

Pistons var godt et halvt år efter mesterskabet en del af det berygtede “The Malice at the Palace”, hvor et stort slagsmål, mellem spillere fra både Indiana Pacers og Pistons samt fans, brød ud. Det medførte store spillerkarantæner, hvor blandt andet Billups måtte suspenderes i flere kampe.

Efter deres flotte periode i nullerne, har de seneste ti år været tørre for Pistons. Kun i 2016 og 2019 kom de tilbage til det forjættede land, og begge gange blev de swept i første runde, altså tabte 4-0 i serien – først af Cleveland Cavaliers og derefter Milwaukee Bucks.

[table id=Pistons /]

7. Dallas Mavericks

2 finaler, 1 mesterskab

Der er ingen tvivl om, at Mavericks-mesterskabet i 2011 står klart for de fleste basketfans. Særligt måden det skete på.

Sammenlignet med deres finalemodstandere fra Heat, så var det ikke et hold båret af flere store stjerner. I stedet var det et fremragende kollektiv, der kæmpede mod alle odds, og med en storspillende Dirk Nowitzki, så sikrede Mavericks sig det første og eneste mesterskab i holdets historie.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Nogle år tidligere (2006) havde Mavericks tabt til selvsamme hold i finalen. Den gang var Heat båret af en ung Dwyane Wade og aldrende Shaquille O’Neal.   

Nu er stjernefrøet Luka Doncic lederen i Mavericks, og kan de få bygget det rigtige hold op omkring ham, er der ingen tvivl om, at Mavericks nok skal spille med om mesterskabet igen inden længe.

[table id=Dallas /]

Highlights fra kamp 6 i 2011, hvor Mavericks blev mestre, kan ses nedenfor.

6. Boston Celtics

2 finaler, 1 mesterskab

I toppen af samlede antal mesterskaber, udkæmper Celtics en helt lige kamp med Lakers.

Seneste sæson var Celtics i Eastern Conference-finalerne, men ellers er det mange år siden, at holdet har været en mesterskabsaspirant.

I 2008 var de i finalerne mod Lakers, hvor de vandt 4-2. Her var holdet ledet af en stærk kvartet i Allen, Kevin Garnett, Paul Pierce og Rajon Rondo. To år efter var holdet tilbage i finalerne, også mod Lakers, hvor det blev til et nederlag på 4-3.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Med unge stjerner som Jaylen Brown og Jayson Tatum er der i Celtics-organisationen en forhåbning om, at man kan være med i toppen mange år fremadrettet.

[table id=Celtics /]

Forrige1 af 2Næste
Brug ← → piletaster for at skifte
Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Golden State Warriors fik revanche mod Phoenix Suns, da de natten til lørdag tog sejren i opgøret, hvilket betød, at Suns stime på 18...

NBA

LeBron James var ikke med i Los Angeles Lakers kamp mod Sacramento Kings, da han er blevet placeret på NBA's "Health and Saftey" protocol....

NBA

Et af de mest ventede comebacks i mange år nærmer sig, og nu er der nyt i sagen omkring Klay Thompson

NBA

Klay Thompson har været på sidelinjen i knap to år, men nu nærmer Warriors-stjernen sig et comeback.

Detroit Pistons

Natten til mandag dansk tid mødtes Los Angeles Lakers og Detroit Pistons. Kampen tog en vild drejning i tredje periode, da Lebron James blev...

NBA

Sacramento Kings har ifølge Adrian Wojnarowski fyret cheftræner Luke Walton

NBA

Collin Sexton er ude resten af sæsonen efter en knæoperation. Sexton spillede 11 kampe for Cavaliers inden han måtte udgå med en skade.

NBA

Steph Curry har gjort det igen. Han leverede i nat endnu en stor scoringsaften, da Golden State Warriors slog Chicago Bulls.