De seneste nyheder vedrørende opstarten af NBA sæsonen den 30. juli

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Genoptagelsen af NBA sæsonen kommer hastigt nærmere. For ligaen er de næste mange måneder uberørt territorie, og på trods af et udførligt regelsæt for håndtering af smitte, vil NBA formentlig stå overfor en række svære valg. Hvad er grænsen for antal afbud og smittetilfælde hos spillerne , før sæsonen må aflyses? Et spørgsmål som forhåbentlig aldrig bliver aktuelt at diskutere. I denne liveblog vil vi løbende opdatere jer om nyt i forbindelse med opstarten af 2019-20 sæsonen. Alt fra nye smittetilfælde til diskussioner omkring vigtigheden af genoptagelsen af NBA (noget vi allerede har taget hul på i artikel her).

Siden opdateres løbende.


Milwaukee Bucks og Sacramento Kings lukker træningsfaciliteterne efter COVID-19 smitte.  

6. juli

Bucks og Kings er de seneste hold til at lukke træningsfaciliteterne efter positive COVID-19 tests blandt spillere og personale. I løbet af den seneste uge har flere hold set sig nødsaget til at lukke deres træningsfaciliteter, heriblandt Denver Nuggets, Miami Heat, LA Clippers og Brooklyn Nets.

Der er ikke sat navne på de smittede personer, og derfor er det stadig uvist hvorvidt det drejer sig om nogle af spillerne for de to hold.

Milwaukee Bucks er en af titelfavoritterne til denne sæson, og var før nedlukningen det bedste hold med 52 sejre og 12 nederlag. Sacramento Kings skal kæmpe for en slutspilsplads i de resterende otte kampe. De er fire sejre fra en ottendeplads, som lige nu besiddes af Memphis Grizzlies.

 

Flere bekræftede COVID-19 tilfælde blandt NBA spillere.

4. juli

Landry Shamet fra LA Clippers er testet positiv for COVID-19, skriver The Athletics, Shams Charania. Shamet har været den startende shooting guard 27 gange i denne sæson, og har bidraget med 9,7 point per kamp.

Grundet karantænereglerne vil Shamet ikke rejse med holdet til Orlando i første omgang. Forventningen er dog at han kommer tilbage inden sæsonen starter op igen, givet at han opfylder diverse krav for Orlando ’boblen’.

Ligeledes forlyder det, at to unavngivne Miami Heat spillere er testet positiv for COVID-19. Ifølge kilder skulle begge være rotationsspillere. Dermed har Heat i alt tre bekræftede tilfælde af COVID-19, og som konsekvens heraf har Miami Heat lukket deres træningsfaciliteter.

 

Victor Oladipo bænker sig selv.

4. juli

 Indiana Pacers skal undvære deres es i den resterende del af sæsonen. Victor Oladipo har valgt at ´bænke sig selv´ i forsøget på at komme 100 procent ovenpå. En alvorlig knæskade satte en brat stopper for sidste års slutspilsdrømme.

I denne sæson nåede han at spille tretten kampe, inden corona tvang NBA til pause. Oladipo var dog tydelig mærket af den langvarige skadespause, og spillede ikke op til sit sædvanlige høje niveau. Nu får han formentlig yderlig et halvt år til at komme tilbage i topform.

Oladipo har dog stadig planer om at rejse med holdet til Orlando.

 

Tre spillere fra New Orleans Pelicans er testet positiv for COVID-19

1. juli

David Griffin, Pelicans vicepræsident indenfor basketballdriften, offentliggjorde i går, at tre spillere er testet positiv for COVID-19. Der er ikke sat navne på de tre spillere, men de indgår i de 16 spillere som blev testet positiv for COVID-19 tilbage i juni.

Listen for bekræftede smittetilfælde hos NBA spillere, som følge af testdagen den 23 juni, er nu på i alt elleve.

  • Tre spillere fra New Orleans Pelicans
  • Spencer Dinwiddie og DeAndre Jordan (Brooklyn Nets)
  • Malcolm Brogdon (Indiana Pacers)
  • Derrick Jones Jr. (Miami Heat)
  • Nikola Jokic (Denver Nuggets)
  • Jabari Parker, Alex leno og Buddy Hield (Sacramento Kings)

 

Brooklyn Nets i forfald

30. juni

Nets bliver formentlig et ubetydeligt kapitel når sæsonen starter op igen. Både Kyrie Irving og Kevin Durant er meldt ude for resten af sæsonen grundet skader.

I mandags (28. juni) blev situationen så forværret. Først meddelte Wilson Chandler at han ikke agter at genoptage sæsonen for Nets. Samværet med familien fyldte mere end basket for Chandler, som tilmed har kontraktudløb efter denne sæson.

Noget tid efter blev det bekræftet at DeAndre Jordan og Spencer Dinwiddie er testet positiv for COVID-19. DeAndre Jordan tog konsekvensen heraf og offentliggjorde på sin twitterprofil at han ikke ville tage med holdet til Orlando.

Det er stadig uklart hvordan nyheden påvirker Spencer Dinwiddie’s deltagelse i Orlando. På twitter bekræfter han nyheden om den positive test, men understreger samtidig at han stadig ønsker at være en del af det hold som tager til Orlando.

 

JR Smith tilbage i NBA folden

30. juni

Flere medier, heriblandt NBA’s officielle side, beretter at den 34 årige JR Smith er meget tæt på en kontrakt med Los Angeles Lakers. Efter at Avery Bradley i sidste uge meldte afbud til sæsonen, har Lakers været på jagt efter en erstatning. Valget af JR Smith kommer dog ikke som en overraskelse, da han længe har været rygtet til Lakers og tilbage til hans tidligere holdkammerat og ven, LeBron James.

Om LeBron stadig er frustreret over JR Smiths famøse kortslutning i 2018-finalen mod Golden State Warriors, står usagt hen. Måske ser vi et lignende scenarie udspille sig i dette års slutspil mellem JR Smith og LeBron?

 

Kampprogrammet for de resterende grundspilskampe er offentliggjort

28. juni 2020

Når sæsonen genoptages den 30. juli, bliver det med LeBron James og hans mulige arvtager, Zion Williamson. New Orleans Pelicans møder Utah Jazz, mens Lakers skal op mod rivalerne fra Clippers.

Tidsforskellen mellem Orlando og Danmark er seks timer. Det betyder, at de danske NBA fans kan se frem til god portion kampe, som ikke spilles midt om natten.

 

Nikola Jokic er blandt de mest prominente navne i de seneste tilfælde af positive COVID-19 test blandt NBA spillere.

27. juni 2020

 Vinduet for at teste spillere og personale, som skal være en del af boblen i Orlando, åbnede her den 23. juni og vil fortsætte indtil udgangen af juni. I den anledning blev en håndfuld spillere testet positiv for COVID-19. Det mest prominente navn er Denver Nuggets’ center, Nikola Jokic.

I alt blev 16 ud af 302 NBA spillere testet positiv. Jokic og de andre femten spillere skal følge de officielle retningslinjer mod COVID-19, som hovedsagligt indebærer isolation.

Andre bekræftede spillere som er testet positiv.

  • Malcolm Brogdon (Indiana Pacers)
  • Jabari Parker, Buddy Hield og Alex Len (Sacramento Kings)
  • Derrick Jones Jr. (Miami Heat)

 

Davis Bertans, Avery Bradley og Willie Cauley-Stein melder alle afbud til sæsonen.

27. juni 2020

Davis Bertans meddelte i tirsdags, den 23. juni, Washington Wizard om hans valg ikke at hjælpe holdet i kampen om ottendepladsen, når sæsonen starter op igen den 30. juli. Wizard er langt fra slutspillet, og det kræver et mindre mirakel at nå det på bare otte kampe.

Den spinkle chance og kontraktudløb efter sæsonen, er de primære bevæggrunde for Bertans’ afbud. Bertans har vist sig særdeles værdifuld for Wizards i denne sæson, med et pointgennemsnit på 15,4 per kamp. På mange måder en gennembrudssæson for ham.

Trods trængte tider rent økonomisk for organisationerne, er Bertans kvaliteter en efterspurgt vare, og derfor står han til at kunne score en pæn kontrakt i free agency. Hvis han altså holder sig skadesfri og frisk.

Både Avery Bradley  (Los Angeles Lakers) og Willie Cauley-Stein (Dallas Mavericks) fulgte I Bertans fodspor, og meldte afbud til sæsonen. Begge spillere prioriterede familien over basketball.

Avery Bradley har været en vigtig del af Lakers’ succes, med en startplads i 44 kampe. Hans 24 minutters spilletid per kamp skal dækkes ind uden at det ødelægger dynamikken på holdet. JR Smith er lige nu det varmeste navn til at overtage Bradleys plads på holdet, men formentlig ikke som starter.

 

Tidligere NBA-vinder melder afbud til Disney World.

23. juni 2020

Efter en mildest talt turbulent sæson har Portland Trailblazers-veteranen Trevor Ariza valgt at melde fra til årets sidste kampe og det eventuelle slutspil, som afholdes i Disney World Orlando fra 31. juli til senest 12. oktober.

Årsagen skyldes, at Ariza i en retsag om forældremyndighed har fået muligheden for at tilbringe den næste måned sammen med sin søn. Da det ikke er tilladt at medbringe familiemedlemmer til sæsonafslutningen, prioriterer han samværet med sin søn over at færdiggøre sæsonen.

At nyheden kommer nu, er naturligvis et resultat af den nylige retsag, men formentlig også et resultat af den deadline NBA har fastsat 1 juli, som udgør den sidst mulige dato for, hvornår NBA-holdene skal melde, hvilke spillere der deltager i Orlando. På samme måde har spillerne fra de respektive hold til og med onsdag til at melde fra, hvis de ikke ønsker at deltage i den resterende sæson.

Ariza har det meste af sin karriere og i særdeleshed de seneste år været indbegrebet af en såkaldt three-and-D spiller. Altså en tovejs spiller som kan skyde udefra og dække op, og som ikke mindst kender og overholder sin rolle.

At skulle undvære Ariza er ikke ligefrem gode nyheder for et Trailblazers-mandskab, som har brug for alt den hjælp, de kan få for at tilspille sig den ottende og sidste playoff-plads. I skrivende stund ligger de på en niende plads 3,5 kamp bag Memphis Grizzlies.

Flere spillere har allerede luftet tanken om at melde afbud til Orlando både i henhold til kampen for sortes rettigheder, som udspiller sig i USA og resten af verden i øjeblikket, mens andre frygter Corona-situationen i det hele taget.

 

Se andre spændende artikler