fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

Stjernerne brager sammen i første rundes tætteste serie

Vi har en fantastisk serie i vente, når Boston Celtics og Brooklyn Nets skal dyste i første runde af dette års slutspil. Kyrie Irving, Jayson Tatum, Kevin Durant og Jaylen Brown! Det kan ikke blive andet end underholdene.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Der er noget af en lækkerbisken på menuen, når Boston Celtics, byder Brooklyn Nets op til dans i første runde af årets slutspil. Brooklyn Nets kvalificerede sig via Play-Ins og er syvendeseed, imens Boston Celtics sluttede den regulære sæson som andetseed. Det vil sige at Boston Celtics har hjemmebanefordelen.

Ikoniske TD Garden i Boston, Massachussets, ligger ramme til kamp et i serien, der spilles søndag aften kl 21.30. På papiret er det den tætteste serie i første runde af årets slutspil. Gode hold og en overflod af store stjerner som Kevin Durant, Jayson Tatum, Kyrie Irving og Jaylen Brown!

Celtics: Dårlig start, fantastisk slutning

Marcus Smart, som er guard for Boston Celtics, udtalte sig sådan her efter en tumult start på sæsonen om sine to holdkammerater: ‘’Alle hold ved, at vi gerne vil gå til Jayson og Jaylen, og alle hold har læst deres lektie, og er programmeret til at stoppe de to. Deres plan er at få dem til at aflevere bolden, men det vil de ikke. På et tidspunkt bliver de nødt til at lære det. De er ved at lære det nu, og det er vi stolte over, men de bliver nødt til at tage et skridt mere i den retning.’’

Det fik alarmklokkerne til at ringe, men selvom det tog tid, så fik det skabt en gnist i holdet. Der er tydeligvis blevet arbejdet på deres mange problemer, men efter årsskiftet har de været et af ligaens absolut bedste hold. Deres record siden d. 1 januar lyder på hele 34 sejre og kun 12 nederlag.

Boston er også blevet udråbt til ligaens bedste forsvar, og det giver også god mening, når man kigger på deres statistikker. Nr 1 i defensive rating, nr 1 i paint defense, nr 3 i transition defense – alt sammen efter årsskiftet. Boston har også en af favoritterne til Årets Forsvarsspiller, Marcus Smart.

Jayson Tatum og Jaylen Brown er dog stadig holdets helt store stjerner. Tatum lander formentligt på et All NBA-hold i år, og selvom han nok ikke vinder den, så har hans sæson også skabt noget MVP-snak. Jaylen Brown har haft en lidt svingende sæson, men har ligesom resten af holdet været virkelig god efter årsskiftet. 

Jayson Tatum: 26,9 points, 8 rebounds og 4,4 assists
Jaylen Brown: 23,6 points, 6,1 rebounds og 3,5 assists

Ime Udoka har haft en hæderlig første sæson som head coach, og skal nævnes som en af kandidaterne til titlen som Årets Træner. Den mangeårige Spurs assistant coach har fået skabt en flot holdidentitet, og det ser mere sammenhængende ud end det har gjort i mange sæsoner. En lidt sjov detalje ved coach Udoka, er, at han var assistant coach i modstandernes trænerstab i den forhenværende sæson.

Den dygtige forsvarsklippe, Robert Williams aka ‘Timelord’, er desværre ude med en skade, men der er forhåbninger om, at han kan vende tilbage på et senere tidspunkt i denne serie.

Nets: Er der endelig arbejdsro i Brooklyn?

De seneste to sæsoner for Brooklyn Nets har været en voldsom omgang, og hvis du er Nets fan, så er du muligvis blevet gråhåret i den tid. Efter en dårlig stime i midten af sæsonen sluttede Nets dog grundspillet i en god rytme. Her vandt de 13 ud af 18 kampe, hvis man tæller Play-In turneringen med. 

Det er efterhånden svært at huske hvordan et hold med James Harden, Kyrie Irving og Kevin Durant så ud, og det er måske meget godt. Harden spillede sin sidste kamp for Brooklyn Nets d. 2 februar i år, hvorefter han sad ude med en skade, og dernæst blev tradet til 76ers. James Harden og Paul Millsap blev sendt til Philadelphia i bytte for Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond og to 1st round draft picks. Ben Simmons har stadig ikke spillet for Nets, men det kan du læse mere om længere nede.

Stjernernes statistikker siden Harden blev tradet:
Kyrie Irving, 20 kampe: 28,7 points, 4,1 rebounds og 6,1 assists pr kamp
Kevin Durant, 19 kampe: 31,1 points, 7,4 rebounds og 7,6 assists pr kamp

Kyrie Irving og Kevin Durant er som sagt de store stjerner for Nets, men over det sidste stykke tid har de fået flot produktion fra især en rollespiller. Manden bag dette er ingen andre end Bruce Brown. Den tidligere Detroit Pistons-spiller har fået en overraskende stor rolle. Især i deres korte pick & roll-spil tæt på kurven. Han sluttede den vigtige Play-In kamp mod Cleveland Cavaliers med en statlinje på 18 points, ni rebounds, otte assists samt tre steals.

Det er svært, at blive klog på hvordan det står til med Ben Simmons, men lørdag eftermiddag kom der endelig gode nyheder. ESPN’s Adrian Wojnarowski rapporterede nemlig, at Simmons kan begynde at træne med fysisk kontakt, og altså ikke helt alene som hidtil. Der er forhåbninger om, at han kan få sin debut ‘’sidst’’ i serien.

Der er ingen tvivl om, at Brooklyn’s angreb er blandt de absolut bedste i ligaen, men den defensive del er der stadig stor tvivl om. Det er her, at Ben Simmons kan komme ind og bidrage med det samme, for det får de brug for i dette matchup.

3 ting du skal holde øje med

Brown & Tatum vs Kyrie & Durant

Det er svært, at opnå nogle former for resultater i NBA, hvis ikke man har stjerner, og det er bestemt ikke det, som disse to hold mangler. Vi kommer nødvendigvis ikke til at se disse herrer dække hinanden op, men deres kombinerede output, bliver en af nøglerne til succes for begge mandskaber. Nedenunder kan du se hvad de fire stjerner snittede pr kamp i denne sæson:

Jaylen Brown: 23,6 points, 6,1 rebounds og 3,5 assists
Jayson Tatum: 26,9 points, 8 rebounds og 4,4 assists
Kyrie Irving: 27,4 points, 4,4 rebounds og 5,8 assists
Kevin Durant: 29,9 points, 7,4 rebounds og 6,4 assists 

Det er de unge mod de gamle, og det bliver spændende, at se hvilken duo der præsterer bedst.

Forsvar vs Angreb

Det er to forskellige stilarter, vi kommer til, at se når disse to hold mødes. Boston Celtics har været ligaens mest solide og stabile forsvar siden årsskiftet, imens Brooklyn Nets har været 100% fokuseret på den offensive del af deres spil. Til tider er Nets blevet klandret for at lægge for lidt fokus på deres defensiv, mens Celtics ofte har haft offensive meltdowns i slutningen af kampe. Især i starten af sæsonen.

Det er svært, at se hvordan Nets skal kunne vinde denne serie, hvis de ikke skruer seriøst op for deres defensive energi, men som vi også så i Play-In kampen, så kan de godt, når det bliver nødvendigt. Det så vi også i sidste års slutspil. 

Samtidig er det også vigtigt, at Celtics stoler på deres nye identitet, og ikke går tilbage til deres gamle vaner, når der begynder at være pres på. Ball movement bliver måske en af de vigtigste ting for Celtics i denne serie.

Hvilket hold bliver rask først?

Som nævnt længere oppe, så mangler vi to vigtige spillere til dette opgør. Forsvarsklippen for Boston Celtics, og en seriøs kandidat til Årets Forsvarsspiller, Robert Williams, er lige nu ude med en alvorlig knæskade. Der er dog seriøs optimisme omkring, at Williams kan være tilbage i slutningen af serien.

Ben Simmons har stadig sin Nets-debut til gode, og har faktisk en lignende prognose som Williams. Det er svært at blive klog på de udmeldinger, der kommer fra Nets, men det lyder, som om at der er håb hen mod slutningen af serien.

Den største forskel er dog, at Robert Williams allerede er en fast del af Celtics, hvorimod Ben Simmons ikke har spillet et eneste minut i Nets-uniformen, og formentlig skal bruge tid på at finde sin plads/rolle på holdet.

Chancevurdering

Ifølge bookmakerne så er Boston Celtics ganske store favoritter til denne serie. Celtics står i skrivende stund til at have en cirka 68% chance for advancement, mens Nets kun tildeles en chance på 32%.

Der er mange spørgsmål omkring denne serie, og mange af dem får vi besvaret i aften. Kampen tippes i gang kl 21.30 og kan selvfølgelig ses på TV2 Play.

Jeg er en 25-årig NBA skribent, som skriver en masse via Fullcourt, min egen hjemmeside og et par andre steder. Twitter er det bedste sted at følge mig! Kæmpe forkærlighed til Bam Adebayo og Mikal Bridges.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Klumme: Pointfordelingen ved nattens dunkekonkurrence var en hovedrystende omgang, hvor dommerne særligt så ud til at favorisere konkurrencens største profil Jaylen Brown. Selvom Boston...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

Brooklyn Nets

Med Kevin Durant, Devin Booker og Bradley Beal på holdet er der ingen grund til at hvile på laurbærrene. Det gør Phoenix Suns heller...