fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Rutineret skytte går på pension

JJ Redick har efter 15 sæsoner i NBA valgt at indstille karrieren. Det annoncerede han tirsdag i en alder af 37 år.

Foto: Flickr - Keith Allison

Det blev til 15 sæsoner i verdens bedste basketball-liga for den rutinerede skarpskytte JJ Redick. I en alder af 37 år indstilles karrieren, hvilket Redick annoncerede med en video på Twitter. Du kan se hele videoen herunder:

I videoen fortæller Redick, at han gerne vil være mere sammen med sin familie, og at covid-19 protokollerne har gjort beslutningen nemmere. Samtidig fortæller han også, at han ikke føler han kunne præstere på et højt nok niveau. Han beskriver nemlig sidste sæson som et 7 måneders forløb, hvor han kom ansigt til ansigt med sine atletiske evner. Han føler dog det er det rigtige tidspunkt.

Redick blev valgt som nummer 11 i 2006 draften af Orlando Magic, men spillede også for Los Angeles Clippers, Philadelphia 76’ers, New Orleans Pelicans, Milwaukee Bucks og Dallas Mavericks. Han er nummer 15 på listen over flest ramte trepointsscoringer med 1950 ramte skud. Over sin karriere havde han i gennemsnit 12,8 points per kamp. Han sluttede sin karriere uden et mesterskab, men han var i finalen med Orlando Magic i 2009. Dog var han at finde på hold med stor succes, da han var i slutsspillet i de første 13 sæsoner i sin karriere.

Den mest forhadte spiller i college

Redick spillede fire år ved det ikoniske Duke-universitet. Her er han stadig den mest scorende spiller nogensinde for universitetet, og han er også den, der har ramt klart flest trepointsskud. Han er en af de bedste skytter i college-basketball nogensinde.

Succesen for Redick betød, at der var mange folk, der ikke kunne lide ham. Redick fik og tog derfor rollen som en ”bad guy”, og han er måske den mest forhadte spiller i college-basketballs historie. Duke er en privatskole og har fået et ry, at det kun er rige snobbede mennesker, der går der. Derfor er Redick ikke den første eller sidste forhadte spiller fra universitetet. Christian Laettner havde samme rolle i slutningen af 80’erne og Grayson Allen er endnu et eksempel.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Redick har senere forklaret, hvad tiden i college har haft af konsekvenser, og han overvejede i en periode at forlade basketball. Der blev sagt nogle voldsomme ting om hans familie, og hadet til ham blev bare større, da han blev ved med at blive bedre. Dog indrømmer han også, at han var “sort of a prick”.

Du kan høre om det i denne video:

 

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Følg med i denne artikel-serie, hvor Fullcourts NBA-redaktion vil give deres forudsigelser for sæsonen.

Brooklyn Nets

Her er der highlights fra opgøret mellem de forsvarende mestre Milwaukee Bucks og Brooklyn Nets. Milwaukee-mandskabet sejrede med cifrene 127-104.

Golden State Warriors

Her er der highlights fra nattens kamp mellem Los Angeles Lakers og Golden State Warriors. Et opgør, som Warriors trak sig bedst ud af.

NBA

Følg med i denne artikel-serie, hvor Fullcourts NBA-redaktion vil give deres forudsigelser for sæsonen.

NBA

Ben Simmons-sagaen har taget en ny drejning, og australierens holdkammerat Joel Embiid lægger ikke skjul på, hvor han står i forhold til den 25-årige...

Atlanta Hawks

Mandag aften var der deadline for forlængelse af spillere draftet i 2018. Det resulterede i et par store kontrakter, samt én spiller der ikke...

NBA

Det vil fremover være muligt at se et splinternyt, dansk NBA magasinprogram ved navn ´Crunch Time´ på TV 2 Play. Programmet vil have Thomas...

NBA

Klay Thompson står til at få comeback i den kommende sæson, og det rejser en masse spørgsmål for Golden State Warriors.