Playoff-jagt i Chase Center

Golden State Warriors har været altdominerende de sidste år, men nu tyder det på, at dynastiet er slut og en ny hverdag, hvor de ikke længere er favoritter i Western Conference, er blevet en realitet.
Draymond Green, Stephen Curry - Golden State Warriors
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Golden State Warriors går en anderledes sæson i møde, når 2019-20 sæsonen i NBA begynder. For det første er de flyttet ind i en ny arena på den anden side af San Fransisco Bay efter 48 år i den legendariske Oracle Arena. Derefter har de mistet store navne som Kevin Durant, Andre Iguodala og DeMarcus Cousins samt en masse andre. Det betyder, at de har hentet spændende spillere ind og med Klay Thompson ude de første måneder, bliver det spændende at følge ”det nye” Warriors-mandskab og se, hvordan de håndterer ikke længere at bære den åbenlyse favoritrolle. Western Conference er blevet stærkere, specielt i Los Angeles, og det bliver diskuteret, om Golden State måske ikke engang kommer i playoffs, hvilket ville være første gang siden 2012.

Golden State Warriors har været et dynasti de seneste år. De har været i finalerne de seneste 5 år, hvor de har vundet 3 af dem. Nederlaget til Toronto Raptors på hjemmebane i kamp 6 gjorde ondt på Warriors’ fans, da det var deres sidste kamp i Oakland og i Oracle Arena. Et skadesramt mandskab bevirkede, at de ikke kunne følge med Kawhi Leonard og Raptors.

Nu skal vi se, om Steph Curry kan lede holdet langt i denne sæson, og om de kan undgå kostbare skader, som før har været meget hårde imod dem.

3 gode år med Durant er forbi

Kevin Durant lavede i 2016 det omdiskuterede skifte til Golden State. Der var delte meninger om skiftet, og der blev rettet et stort had mod Warriors og Durant. Efter 3 år i klubben har han præsteret 2 mesterskaber og 2 Finals MVPs, men nu er det slut. Kevin Durant har forladt klubben til fordel for Brooklyn Nets, hvor også Kyrie Irving er taget til. Der har været mange rygter om, hvor Kevin Durant skulle hen denne off-season. Der var rygter om Lakers, Clippers, Knicks og selvfølgelig Brooklyn. Rygterne blusede op, da Durant og holdkammeraten Draymond Green i november kom op og toppes i omklædningsrummet, efter Draymond ikke afleverede bolden til Durant i de sidste sekunder af kampen mod Los Angeles Clippers. Resten af sæsonen var der mange rygter frem og tilbage, og det så klart ud til, at Durant skulle forlade klubben. En skade i playoffs gjorde også, at Durant ikke spillede meget, og da det kom til Finals, var han slet ikke med de første fire kampe. I kamp 5 startede han inde i håbet om at kunne vende serien og tage et sidste mesterskab med Warriors. Det blev til gode 10 minutter, før han sprang sin Achilles-hæl. Der var snak om, at Durant var blevet presset til at spille, men Durant har afvist dette og fortalt, at det var hans egen beslutning. Dermed er det slut på Kevin Durants tid i Golden State, men også andre profiler har forladt Warriors.

Andre Iguodala kom til Warriors i 2013, og han har haft nogle gode år i Golden State. Da Steve Kerr blev træner, besluttede han Iguodala skulle komme fra bænken. Han kom på bænken bagved Harrison Barnes de første år og efterfølgende Kevin Durant. Den rolle tog han meget fint imod og har været en stor del af Warriors succes. Et stort højdepunkt for Iguodala var hans Finals MVP i 2015 Finals. Den 35-årige forward blev traded til Memphis Grizzlies for at få mere cap space. En buy-out fra Grizzlies er nok i Iguodalas interesse for at få en chance for at jagte det sidste mesterskab i sin karriere.

DeMarcus Cousins og Quinn Cook er begge taget til Los Angeles Lakers. DeMarcus Cousins kommer dog ikke til at se gulvet for Lakers, da han har revet sin ACL over og har samtidig problemer uden for banen. Quinn Cook var en vigtig mand fra bænken i Golden State. Han kæmpede sig vej til en plads på holdet efter ophold i G-League, men har altså forladt Warriors til fordel for divisionsrivalerne Lakers. Jordan Bell går ind i sit tredje år i NBA, men for første gang ikke som medlem af Golden State Warriors. Bell har skrevet under med Minnesota Timberwolves. Bell viste gode takter i hans rookie sæson, men var meget svingende. Shaun Livingston er endnu et navn, Warriors må sige farvel i år. Livingston blev cuttet for at få mere cap space. Livingston, der har været i NBA i 14 år, har efter han blev cuttet valgt at indstille karrieren.

De nye drenge i San Fransisco

Sommerens Free Agency var fyldt med store handler, og Golden State overraskede ved selv at lave en stor handel. Inden de hentede deres nye spillere, forlængede de med både Klay Thompson, 5 år $190 millioner, og Draymond Green til 4 år $100 millioner.

Den store nyhed var dog, at Warriors fik D’Angelo Russell ind fra Brooklyn. Russell formåede sidste år at blive All Star i Eastern Conference, og han bliver spændende at følge for Warriors. Russell bliver meget vigtig de første måneder, hvor Klay Thompson er ude med sin skade. Med hans gode handles vil Warriors være i stand til at spille Curry off-ball, hvilket han før i tiden har vist, at han er rigtig god til.

 

Golden State har været nødsaget til at hente en del, da de jo har mistet nogle spillere. De spillere inkluderer:

  • Willie Cauley-Stein, 2 År $4,4 Millioner, tidl. Klub: Sacramento Kings
  • Glenn Robinson III, 1 År $1.8 Millioner, tidl. Klub: Detroit Pistons
  • Omari Spellman, 2 År $3.5 Millioner, tidl. Klub: Atlanta Hawks
  • Alec Burks, 1 år $2.3 Millioner, tidl. Klub: Sacramento Kings

 

Nogle rigtig gode signings for Golden State. Cauley-Stein er en meget svingende Center, men han har erfaring med at starte inde. Han er meget atletisk og er en god rebounder. Glen Robinson III har været ved en del forskellige hold de sidste år og har ikke præsteret det store. Han kommer ind fra bænken og har ikke scoret mere end 6 point pr. kamp. Dog er han en meget atletisk spiller, og han kan lave nogle spektakulære dunks. Han vandt nemlig Slam Dunk Contest i 2017. Alec Burks har spillet 10 sæsoner i NBA, og han har haft nogle rigtige gode sæsoner blandt dem. Burks er en offensiv spiller og en naturlig scorer, og han bliver vigtig, når Golden State skal have point fra bænken.

 

4 nye rookies melder sin ankomst

Golden State Warriors har, på grund af deres gode resultater de seneste år, haft draft picks mod slutningen af runderne. På trods af det har de været rigtig gode til at drafte. Det kan ses ved blandt andet Stephen Curry, Klay Thompson og Draymond Green. I dette års draft havde de deres første valg ved nummer 28, hvilket er mod slutningen af draften. Det er blevet til 4 rookies og de 4 spillere er:

  • Jordan Poole SG, 28th pick, college: Michigan
  • Alen Smailagic F, 39th pick, fra Serbien
  • Eric Paschall PF, 41st pick, college: Villanova
  • Ky Bowman PG (2way contract), undrafted, college: Boston College

Det største navn blandt disse spillere er Jordan Poole. Poole har de seneste 2 år spillet i Michigan, hvor han i 2018 var med på holdet, der tabte til Villanova i finalen i March Madness. På modstanderholdet Villanova var to af hans nye holdkammerater Omari Spellman og Eric Paschall. Poole fik et gennembrud sidste år, hvor han i gennemsnit lavede 12.8 point pr. kamp og førte Michigan langt ind i March Madness, før Jarrett Culver og Texas Tech slog dem ud i de regionale semifinaler. Poole har 2 års college erfaring, og Golden State håber, de har lavet endnu et steal sent i første runde af draften.

En anden spiller, som er blevet proklameret til at være et steal i draften, er Eric Paschall. Donovan Mitchell fra Utah Jazz har meldt ud, at han tror, Paschall bliver rigtig god for Warriors, men indrømmer samtidig, at han er lidt partisk, idet Paschall har været hans ven, siden de var børn. Paschall har dog præsteret flotte resultater for Villanova. Sidste år havde han i gennemsnit 16 point pr. kamp og 6.1 rebounds pr. kamp. Paschall var som sagt også med på holdet, der i 2018 vandt March Madness, hvilket han fik dem på vej mod ved hjælp af en 24 points kamp i semifinalen mod Kansas Jayhawks. De nye rookies bliver spændende at følge for Golden State Warriors, og to af dem har erfaring med playoffs lignende kampe, som kan blive vigtigt, når kalenderen når april og maj.

Warriors flytter ind til downtown San Fransisco

Kamp 6 i NBA Finals blev den sidste kamp i Oracle Arena, og det var nok ikke med et nederlag Golden State ville sige farvel til den legendariske arena. Golden State spillede 48 år i Oracle, som er placeret i Oakland. Nu flytter de over på den anden side af The Bay og ind i deres nye arena i San Fransisco. Arenaen hedder Chase Center og vil have plads til 18.000 tilskuere. Den nye arena har kostet $1.4 milliarder, hvilket gør, at Warriors går fra at spille i den arena med den laveste byggepris til den arena med den klart højeste byggepris. De 1.4 milliarder er alle kommet ud af Golden State Warriors egne lommer, da San Fransisco by nægtede at betale noget. Arenaen er placeret ud mod San Fransisco Bay og ikke langt fra, hvor San Fransisco Giants spiller deres Baseball kampe. Deres Scoreboard vil angiveligt blive den største i NBA. Selvom der ikke er blevet spillet en kamp i arenaen endnu, har arenaen allerede tjent sig selv hjem, da Golden State har tjent $2 milliarder på billetter, sponsorater og suiter i arenaen. Med 6 mesterskaber i alt og 4 af dem leveret i Oracle Arena, har det nye Chase Center noget at leve op til i de kommende sæsoner.

Den hårdeste division i NBA

Golden State Warriors har siden 2014-15 sæsonen vundet Pacific Division hvert år. Konkurrencen har ikke været den største i divisionen de seneste år, men det ser ud til at have ændret sig nu. Holdene i Pacific Division består af Golden State Warriors, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Sacramento Kings og Phoenix Suns. Suns er ikke en mostander, man i Golden State burde frygte, men Sacramento havde gode resultater sidste år og bliver spændende at følge i år. Dog er det de to Los Angeles-mandskaber, som bliver faretruende i år. Med tilføjelser som henholdsvis Anthony Davis ved Lakers, og Kawhi Leonard og Paul George ved Clippers er divisionen blevet meget hårdere. Divisionstitlen betyder i sig selv ikke det store, men man er garanteret at møde hvert af sine divisionsrivaler 4 gange, hvilket betyder, at Warriors har 8 af deres kampe mod de stærke Los Angeles mandskaber. Den første af de kampe bliver også deres første kamp i sæsonen, når de møder Clippers d. 24. oktober.

Kan Steph Currys ankler holde til hans store rolle?

Steph Curry er stjernen i Golden State. Med 2 MVP-titler skal han den kommende sæson lede Golden State vejen til Playoffs. De seneste 3 år har han haft Kevin Durant til at hjælpe ham, men den første del af sæsonen står han overfor en stor rolle. Steph er uden Klay Thompson og mange af pointene skal i starten komme igennem ham, hvis Golden State skal i Playoffs. Curry har før i tiden haft store problemer med sine ankler, og der er ikke råd til skader i denne sæson. Curry havde i 2017-18 sæsonen fire skader relateret til hans ankler, og med de ekstra minutter og boldbesidelser han får, kan man forstå, hvis der er en nervøsitet om, hvorvidt anklerne holder den kommende sæson. Heldigvis har de fået D’Angelo Russell ind til at tage noget af slæbet, og han kan som sagt tage bolden og få Steph Curry til at spille off-ball.

Hvor langt kan de nå?

3 mesterskaber på 5 år er nok, hvad det blev til for dette Warriors dynasti. Holdet i år ser ikke ud til at være stærkt nok til at gå til Finals, og deres skader gør det endnu sværere i en allerede hård Western Conference. De har dog stadig deres kerne af spillere i Steph, Draymond og Klay til fremtiden, og vi har med garanti ikke set det sidste til Golden State Warriors. Med tilføjelsen af D’Angelo Russell kan Warriors sagtens nå i Playoffs. Det er kun skader, som kan sætte en stopper for det. Skader har dog været imod dem de seneste år og med Klay Thompson ude de første måneder, har de ikke råd til at miste Steph Curry eller Draymond Green de første måneder. De har en af de bedste trænere i NBA i Steve Kerr, og han skal nok formå at sætte holdet op til en god sæson. Med fire kampe mod både Clippers og Lakers kommer der til at være god underholdning at følge i år, og der er også mange andre Western Conference hold, som kan levere gode kampe i det nye Chase Center. Efter Durants skifte til Golden State har de domineret ligaen, men magtbalancen ser nu ud til at være udlignet, og vi står overfor en meget spændende sæson uden en klar favorit i både East og West.

Se andre spændende artikler