fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Philadelphia 76’ers – på vej mod at skrive historie

Philadelphia 76’ers har vundet 14 kampe i træk og har sikret hjemmebanefordel i første runde af playoffs. Hvor langt kan de gå?

Philadelphia 76’ers har været det andet bedste hold siden kalenderen skiftede til 2018.

Hele 33 sejre og kun 11 nederlag har holdet præsteret siden nytår. Kun Houston Rockets har været bedre. Efter flere sæsoner med historisk mange nederlag har byen endelig et hold, de kan være stolte af. Det har ikke altid været let at stole på The Process, men holdet er endelig tilbage i slutspillet.

I dominerende stil har de positioneret sig til at ende på tredjepladsen i Eastern Conference, og sejre i sæsonens to sidste kampe vil sikre tredjepladsen. Det samme vil én sejr og ét Cleveland Cavaliers nederlag.

Før sæsonen blev der grinet af ideen om, at Philly ville vinde mere end 41 kampe. Skulle en rookie, der ikke kan skyde, og en center, der havde spillet 35 kampe på tre sæsoner, tage holdet til playoff?

Der bliver ikke længere grinet af Sixers. Joel Embiid har været skadesfri det meste af året, og selvom Ben Simmons ikke kan skyde for at redde sit liv, har han vist sig som et once-in-generation talent. Sammen har de ført Philadelphia til toppen af NBA. I skrivende stund har de den femte bedste record i NBA.

Toronto Raptors og Boston Celtics er de to hold over Sixers i øst. Det er to hold med hver sine problemer og spørgsmål på vej ind i slutspillet. Raptors’ nedadgående formkurve den sidste måned (de har tabt fem af deres sidste 11 kampe)  og Celtics decimerede spillertrup (The Irish er ikke bare uden Gordon Hayward og Kyrie Irving, men også Marcus Smart) har åbnet dørene for, at Philly kan snige sig i Conference Finals.

Med 14 sejre i træk er Philadelphia der varmeste hold i NBA og her er tre faktorer, som kan bringe holdet dybt i playoffs og tre, som kan betyde en tidlig sommerferie.

Conference Finals, her kommer vi.

Joel Embiid – skadesfri?

Onsdag den 28. marts blev Joel Embiid ramt i hovedet af en Markelle Fultz’ skulder. Det sammenstød brækkede en knogle i Embiids ansigt og han pådrog sig en hjernerystelse. Knoglen blev opereret et par dage senere, og det forventes, at skaden holder ham ude i to-fire uger. Det vil betyde, at Embiid kan vende tilbage i slutningen af første runde af slutspillet. Embiid er en en dominerende faktor for Sixers. Han snitter 22,9 point og 11 rebounds.

Philadelphia 76ers scorer 20,4 point mere end sine modstander per 100 boldbesiddelser med deres mest benyttede line-up bestående af Embiid, Robert Covington, J.J Redick, Dario Saric og Ben Simmons. Når Embiid ikke spiller, overtager Amir Johnson oftest hans plads og tallet falder til 7,5 point.

X-faktoren Markelle Fultz

Historien om Markelle Fultz og hans mystiske skulderskade, som ødelagde hans skud i starten af sæsonen, har været en af de mest fulgte i år. Nu er han tilbage og har spillet otte kampe. Han spiller cirka 16 minutter per kamp og snitter syv point. Ikke særligt imponerende i sig selv, men når man ser ham spille, viser han i øjeblikke, hvor stort talentet er. Han har været en dynamisk ballhandler, som angriber kurven og har vist et godt overblik til at finde sine holdkammerater.

Fultz kommer ikke til at afgøre Sixers’ skæbne. Det gør en rookie, som kun har spillet 12 kampe bare ikke. Han giver imidlertid holdets niveau et højere loft end T.J McConnell, som er en stabil bænkspiller, men ikke har Fultz’ talent.

Brett Brown vil nok give Fultz en chance, men én fejl for meget, og han kan se sig sømmet fast til bænken.

Forsvarets lange arm

Som nævnt har Philadelphia et af NBAs bedste forsvar. Det er især på grund af den unikke mulighed, holdet har, når Ben Simmons spiller point guard. Simmons er 2,08 meter høj, bevægelig og har lange arme. Fire af holdets startere er over 2,06 meter. Kun J.J Reddick er mindre. Sixers er bare større på alle pladser og kan skabe store problemer for de fleste hold med deres lange lemmer.

Simmons, Reddick og Robert Covington bytter gladeligt mellem deres forsvarsopgaver, og samler ofte bare den tætteste mand op. Dette får tit modstanderne lidt ud af deres komfortzone. Måske er point guarden ikke vant til at spille overfor forsvarsspillere som Covington og Simmons. Måske vil modstanderne forsøge at udnytte en mismatch, de ikke er vant til at udnytte.

Når Sixers får bolden i disse situationer, angriber de hurtigt og nådesløst de selvsamme mismatches. Hvis Simmons er endt på det andet holds point guard, så har denne mindre spiller ikke en chance for at stoppe Simmons i en kontrasituation.

Ferie, ferie, ferie…

Ben Simmons’ skud

Simmons er godt på vej til at blive en superstjerne. Hans basketball IQ og afleveringsevner er allerede suveræne. Hans skud er det eneste, som holder ham tilbage. Han har forsøgt 11 3-pointsskud i løbet af sæsonen og ramt nul.

I dagens NBA, hvor 3-pointsskytter er et af de vigtigste våben, er det uhørt at have en så dårlig skytte på banen. Simmons har dog vist, at han uden et 3-pointsskud kan være uhyre effektiv.

Endnu værre er det nu, at han heller ikke kan ramme et straffe. Simmons rammer blot 56% af sine straffe. Det giver problemer i tætte kampe, hvor Simmons ikke længere angriber kurven så meget, og er hurtig til at få bolden ud af sine hænder.

Hvis holdets bedste spiller ikke kan eller vil have bolden i sine hænder i de afgørende sekunder, er der god chance for, at holdet må pakke sommerferietaskerne tidligere end ønsket.

De unge Sixers

Den største faktor, som Sixers har i mod sig, er deres manglende erfaring. Ben Simmons er favorit til at vinde Rookie of the Year-prisen og er en kommende superstjerne, men han spiller sin kun første sæson i NBA. Joel Embiid kan inden for et par år blive en af verdens allerbedste spillere, men hans skadeshistorik er bekymrende. Ingen af Sixers’ kernespillere har været i playoffs endnu i deres karriere.

Philadelphias mest brugte opstilling er Joel Embiid, Dario Saric, Robert Covington, J.J Reddick og Ben Simmons. Kun Reddick har spillet mere end fire sæsoner i NBA og har playoffs-erfaring. I 2010 fik Oklahoma City Thunder deres første smag af playoff med en lige så ung kerne. Durant var i sin tredje sæson, Westbrook i sin anden og James Harden i sin første. De overraskede alle ved at vinde to kampe i første runde mod de kommende mestre L.A Lakers.

Kevin Durant sagde for nyligt i The Bill Simmons Podcast, at dette års Sixers hold ikke kunne sammenlignes med hans Thunder. Thunder holdet havde tre fremtidige MVP’er i truppen (han forudså, at James Harden ville vinde dette års MVP), og det var ikke et pres, man skulle bede 76’ers leve op til. Pointen var grundlæggende, i playoffs har erfaring en kæmpe betydning.

Sixers’ vej til Conference Finals

Der er stadig lidt usikkerhed omkring placeringerne i Eastern Conference, men her kommer to bud på Sixers vej til Conference Finals:

Den lette vej

Hvis Philadelphia 76ers beholder tredjepladsen bliver deres modstandere i første runde enten Milwaukee Bucks eller Miami Heat. Serien mellem Sixers og Heat blev 2-2 i sæsonen. To nederlag er det ligeledes blevet til mod Bucks og blot en sejr, men Philly kan udligne serien med en sejr i sæsonens sidste kamp. Både Bucks og Heat har været meget svingende hele året, men Miami bør give Philly den bedste chance for avancement.

Ender man i en serie mod Milwaukee Bucks, vil Bucks have seriens bedste spiller i Giannis Antetokounmpo, og det er altid farligt i en playoffserie.

I anden runde venter enten et skadesplaget Boston Celtics, anført af Al Horford og Jayson Tatum, eller den anden af Miami/Milwaukee-duoen. Samme problematik gør sig gældende, at man helst ikke vil stå overfor The Greek Freak.

Til gengæld vil Sixers have Joel Embiid tilbage i denne runde, og det vil gøre dem til favoritter mod begge hold.

Den svære vej

Philadelphia ender på fjerdepladsen og skal møde Indiana Pacers i første runde. Indiana vandt holdenes indbyrdes serie 2-1 og er det seneste hold til at besejre Philly. Det kan blive en hård en kamp mod et Pacers hold, som har overrasket i år. Deres stjerner, Victor Oladipo og Myles Turner, har imidlertid heller ikke meget erfaring med playoffs.

Går Sixers videre, vil Toronto Raptors vente på dem. Det bedste hold i øst i år, som virkelig har noget at bevise efter tidligere sæsoners præstationer. Raptors vandt de indbyrdes kampe 3-1 og har masser af erfaring og rutine i at spille med hinanden. Skulle Sixers alligevel være i stand til at overraske, må man nok forvente at se Lebron James og Cleveland Cavaliers i østfinalerne.

Ingen bør sætte deres penge på, at Lebron James taber en serie i Eastern Conference, og selvom Sixers har vist, at de kan besejre Cleveland i den regulære sæson, er det noget helt andet at besejre Lebron og Co. fire gange i playoffs. Det har et hold fra øst ikke gjort siden 2010.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Basketligaen

Efter et fravær på 27 kampe forventer superstjernen Joel Embiid nu at vende tilbage lige i tide til et slutspils-run.

NBA

NBA har denne sæson sat nye krav for at vinde ligaens sæsonpriser, og flere spillere kan derfor se frem til tab af både prestige...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...