fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Optakt: March Madness 2021

Søndag blev årets bracket til March Madness offentliggjort ved det årlige Selection Sunday arrangement. Den store college turnering blev aflyst sidste år, men er tilbage med et meget spændende program i år.

Foto: Flickr - Subzscphotos

Efter at Covid-19 eksploderede i marts forrige år, blev den ikoniske March Madness turnering aflyst. Det var selvfølgelig en stor skuffelse for mange. I år vender turneringen dog tilbage, og selvom den ikke ligner sig selv med fyldte arenaer, så bliver det spændende at se, hvem der går hele vejen til Final Four.

Turneringen bliver udelukkende spillet i staten Indiana i år. Kampene begynder fra den 18. marts, og derfra vil der være et utal af kampe at se frem til. Finalen bliver spillet den 5. april på NFL-holdet Indianapolis Colts stadion, som hedder Lucas Oil Stadium. 

Turneringen er delt op i fire puljer, hvor der er 16 hold i hver. De 16 hold seedes derefter, hvor det højeste seedede hold møder det laveste seedede hold. Modsat NBA, spiller man ikke en syv-kamps-serie, men i stedet er det udelukkende vind-eller-forsvind-kampe.

Det betyder, at der er større chance for, at undertippede hold kan slå favoritterne ud. Det så vi blandt andet i 2018, hvor favoritterne fra Virginia røg ud til det 16. seedede UMBC-hold. Det er det magiske ved March Madness turneringen. Samtidig er der mange spillere, som kun spiller en eller to sæsoner i College, og det er altså kun én vinder hvert år. Der bliver derfor kæmpet for, at man kan blive holdet, som klipper nettene ned d. 5 april. 

Denne turnering vil også se anderledes ud, da hverken Duke eller Kentucky er med i år. Det er to af de mest ikoniske College-programmer. De har begge rekrutteret nogle af de bedste High School spillere, som de plejer, men de har været meget skuffende. Det er første gang siden 2013, at Kentucky misser turneringen, og turneringen var sidst uden Duke i 1995. Dog har der ikke været en March Madness turnering uden mindst ét af holdene siden 1976.

Favoritterne

Gonzaga Bulldogs (Record: 26-0)

Gonzaga har været mesterskabsfavoritter hele sæsonen. De har ikke tabt en kamp, og de har flere mulige top 10 picks, til næste draft, på holdet. Træneren Mark Few har stået i spidsen for mange stærke hold, men han har samlet det perfekt hold i år. Jalen Suggs og Corey Kispert er holdets profiler, og de vil helt sikkert være at finde i NBA næste år.

Iowa Hawkeyes (Record: 21-8)

Iowa har været et glimrende basketball hold hele sæsonen, men fokus har været på én mand, nemlig den store Center Luke Garza. Han har muligvis været den bedste college-spiller, og han har evnerne til at lede sit hold hele vejen til Final Four, men de skal nok forbi Gonzaga, da de er i samme pulje. Iowa har været svingende i nogle af de store kampe, men Garza har ført holdet til 21 sejre denne sæson. 

Baylor Bears (Record: 22-2)

Baylor Bears havde nok vundet March Madness turneringen sidste år, hvis den var blevet afholdt. I år lugter de blod, og de har set fantastiske ud. De har kun tabt to kampe i år. De har også flere spillere, som bliver NBA spillere næste år. Her tales om Jared Butler og Davion Mitchell, som begge har spillet på et meget højt niveau. De bliver betragtet som den bedste backcourt i college. 

Michigan Wolverines (Record: 20-4)

Michigan har under cheftræner Juwan Howard spillet fantastisk basketball. De har ligesom Iowa en big-man som profil. Det er deres freshman Hunter Dickinson, som har været en stor hjælp til at få et første seed. En anden profil på holdet er Franz Wagner, som er bror til NBA spilleren Moritz Wagner, der ligeledes spillede for Michigan. 

Illinois Fighting Illini (Record: 23-6)

Illinois var et af de fire hold, som slog Michigan i denne sæson. De slog dem endda med 23 points. Den kamp spillede de uden deres store stjerne Ayo Dosumu, som også kan få titlen som bedste college spiller i år. Med Dosumu i truppen ligner de et mesterskabshold, måske mere end noget andet hold. De har også en dygtige spillere i Kofi Cockburn og Andre Curbelo. De kandidere til en af de bredeste trupper i år. 

Mulige overraskelser: 

Creighton Bluejays (Record: 20-8) 

Kansas Jayhawks (Record: 20-8)

Oklahoma State Cowboys (Record: 20-8)

Wisconsin Badgers (Record: 17-12)

Bedste kampe i første runde

Iowa (2) vs Grand Canyon (15)

Asbjørn Midtgaard og Grand Canyon løber ind i en af de hårdeste modstandere i første kamp. De skal op imod Luke Garza og Iowa, som de nok får svært ved at komme rundt om. Man skal dog aldrig sige aldrig i March Madness. Midtgaard skal finde sit bedste spil frem, både offensivt og defensivt for at stå imod Garza, som tidligere nævnt, måske har været den bedste college-spiller i år.

Asbjørn Midtgaard

Credit: GCU Men’s Basketball.

Colorado (5) vs Georgetown (12)

Den legendariske Patrick Ewing, som er cheftræner, fik Georgetown i March Madness turneringen efter en fantastisk afslutning. De var kun rangeret som nummer otte i deres egen division, men overvandt flere af topholdene og vandt Big East turneringen. De kommer derfor med momentum ind i denne turnering. De møder dog en dyb trup hos Colorado, som har fået favoritrollen i opgøret.

Oregon (7) vs VCU (10)

VCU mod Oregon kan gå begge veje. En stærk Oregon trup står overfor et overraskende stærkt VCU forsvar. Begge hold kan gå dybt ind i turneringen, hvis de kan komme forbi deres første modstander. Oregon må dog siges at være favoritter, da de har været det bedste hold i den stærke PAC-12 division. Eugene Omoruyi og Chris Duarte har været en energisk duo, som kan sætte gang i en basketball kamp for Oregon.

UCONN (7) vs Maryland (10)

Denne kamp er igen et godt angreb fra UCONN mod et god forsvar fra Maryland. UCONN har haft mange aflysninger grundet Covid-19, så derfor finder de sig selv med et syvende seed. Deres bedste spiller James Bouknight var ude med en skade meget af sæsonen, men han er tilbage, og han har set skræmmende god ud i de seneste kampe. Maryland kommer fra en hård sæson i BIG-10, men har blandt andet vist, at de kan slå store hold, da de har besejret Illinois i denne sæson.

Texas Tech (6) vs Utah State (11)

Et forsvarsopgør står på programmet når Texas Tech møder Utah State. Texas Tech har været gode i March Madness turneringen de sidste gange, hvor de har været med. Utah State er derimod nok bare glade for deres hold blev nævnt søndag. Det her kan blive en hård kamp, hvor Texas Tech står som favoritter, men de skal ikke undervurdere eller tage for let på Utah State. 

North Carolina (8) vs Wisconsin (9)

En kamp mellem to hold, som man forventede mere til inden sæsonen. North Carolina plejer at være blandt favoritterne, når vi når til marts, men i år har de ikke været på samme niveau. De har dog vist glimt af, hvad de kan, da de har slået højere rangeret hold i løbet af sæsonen. Wisconsin har derimod været i den hårde BIG-10 division, hvor de har haft det hårdt. Wisconsin har dog et glimrende forsvar, og de spiller meget med den dybe bold, så hvis den først begynder at gå i, så kan de gå dybt i turneringen. Denne kamp kan nemt gå begge veje, og der er ikke rigtig nogen favorit.

Bedste mulige anden runde opgør:

Creighton (5) vs Virginia (4)

Oregon (7) vs Iowa (2)

Alabama (2) vs Uconn (7)

Baylor (2) vs North Carolina (8) / Wisconsin (9)

Villanova (5) vs Purdue (4)

Clemson (7) vs Houston (2)

Hvis du vil følge March Madness turneringen kan du oprette en bruger på ESPN Player, hvor alle kampe vil være tilgængelige. De tilbyder et 7 dages gratis abonnement.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Nyhedsoversigt

Caitlin Clark endte sin tid i college som en af basketballs største attraktioner, og nu skal stjernespilleren prøve kræfter med WNBA, efter hun blev...

NCAA

I sidste uge kunne vi berette om, at kampen mellem Iowa Hawkeyes og LSU Tigers tiltrak flere seere end nogen anden kvindelig college kamp....

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

NCAA

Årets helt store opgør i college-rækkerne fandt sted natten til onsdag. Her var Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes på besøg hos Angel Reese og...