fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Nye regler i NBA: Hjælper måske Howard, Drummond og Jordan

Den omtalte Hack-a-shaq-reglen, også kaldet away-from-the-play foul, kan nu måske være på vej ud af NBA. En regel som har været en akillessene for spillere, som er ringe straffekast-skytter, blandt andet spillere som Dwight Howard, Andre Drummond og DeAndre Jordan.

Disse away-from-the-play fejl, er blevet lavet af modstanderens hold, på de ringe straffekast skytter. Noget som blandt andet har betydet, at Dwight Howard engang skød 39 straffekast i en kamp. Denne Hack-a-Shaq idé kom oprindeligt fra den tidligere Mavericks træner, Don Nelson, som påførte strategien på Shaquille O’Neal, derfor navnet.

Reglen har før været ude af spil de sidste to minutter af fjerde periode, og de sidste to minutter af en eventuel overtime. Nu er det blevet lavet om til, at away-from-the-play fouls i stedet ikke gælder de sidste to minutter af alle perioder. Du kan høre flere detaljer om den nye regel i klippet under.

Det er en fælles beslutning der kommet fra NBA, efter de 30 hold har debatteret hvad man skulle gøre ved denne regel. Denne debat har helt sikkert ikke været gensidig. Bland andet så udtalte Dallas Mavericks ejeren, Mark Cuban til ESPN; “At belønne inkompetence er ikke nogen god forretning.”

NBA kommissæren, Adam Silver, har længe været imod denne regel. Blandt andet udtalte han i februar i år til USA Today; “Vi er et firma, som skal underholde vores publikum, derfor er det klart, at hvis du er i en arena, og fansene ser på mig med skuldre der siger, ‘Hvorfor gør du ikke noget ved dette?'”

Om de nye regler vil hjælpe på dette problem, vides endnu ikke. Men reglen vil i hvert fald give spilletid, til de dårlige straffekast-skyttere i de sidste minutter af perioderne.

Læs også: 

Blake Griffin tæt på at forlade Clippers i et stort trade

De 10 bedste spillere ved NBA Las Vegas Summer League

NBA Free Agency: Få overblik over handlerne her

Foto: Keith Allison – Flickr

 

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

Analyser

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende...

Atlanta Hawks

Reginald ´Reggie´ Kissoonlal har landet en kontrakt hos College Park Skyhawks i NBA G League, skriver hans agent på det sociale medie X.

Analyser

Utah Jazz overgik alles forventninger i sidste sæson. Lauri Markkanen var lige pludselig verdens bedste basketballspiller, mens Walker Kessler leverede sin bedste 'prime Rudy...

Analyser

Der er sket meget, siden Toronto Raptors vandt mesterskabet i 2019. Sidste sæsons skuffelse resulterede i et farvel til manden, som ledte holdet til...

Analyser

Victor Wembanyama er snyd. Franskmanden er 19 år, 224(!) cm høj og kan både drible, skyde, aflevere og forsvare som en NBA-veteran. Han ligner...