fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Brooklyn Nets

Nets’ fremkomst som favorit – og det der kan stå i vejen for dem

Klumme: Brooklyn Nets er bag deres to superstjerner Kevin Durant og Kyrie Irving blevet et af ligaens bedste kandidater til at gå hele vejen. Alligevel er der stadigvæk meget, der kan gå galt for dem.

Foto: Mark Sebastian, Flickr

Brooklyn Nets kunne næsten ikke have haft en mere skæv start på sæsonen. De startede ud med fem nederlag af de første seks kampe, og kort efter måtte de tage afsked med deres cheftræner Steve Nash.

Lige præcis denne beslutning kan have været en af de ting, som har vendt skuden for Nets. Jacque Vaughn er gået ind og har gjort et forrygende stykke arbejde.

I nat vandt de et tæt lavt scorende opgør mod Miami Heat. De er nu på en andenplads i Eastern Conference og har vundet 18 ud af deres sidste 20 kampe.

Den seneste succes er naturligvis anført af Kevin Durant og Kyrie Irving, som er to af de mest talentfulde spillere, ligaen nogensinde har set. Omkring dem er et utroligt dybt hold, hvor der både er eminente forsvarsspillere og træfsikre skytter.

Durant og Irving har begge gået hele vejen før. De snitter henholdsvis 30 og 26 point i denne sæson. Det er spillere som dem, man er tryg ved at give bolden i de døende minutter.

Ben Simmons, Royce O’Neal og Nic Claxton er et defensivt trehovedet monster.

Simmons er en schweizerkniv i forsvaret og kan dække samtlige positioner på banen.

O’Neal har længe været en af ligaens mest pålidelige forsvarsspiller og kan også både dække guards og større forwards.

Claxton har udviklet sig til en force omkring ringen og fører lige nu ligaen i blocks per kamp.

Fra bænken kan den ene skytte komme ind efter den anden; Seth Curry, Joe Harris, Yuta Watanabe, Patty Mills eller Markieff Morris.

Alligevel må man være påpasselig med at forvente en titel i Brooklyn. Der er flere ting, der kan stå i vejen for dem. Ikke mindst dem selv.

Foto: Erik Drost – Flickr

Skader til Durant eller Irving

Skader har været en faktor i alle deres tidligere forsøg på at jagte en titel. Det kan det blive igen. Det vil man selvfølgelig kunne sige om alle store hold, men særligt Kevin Durant og Kyrie Irving vil være i fare for dette.

Irving har i sine tre tidligere sæsoner for Nets spillet et gennemsnit af 33 kampe per sæson. Det har der selvfølgelig været flere forskellige grunde til, men uanset hvad, er han ikke ligefrem i kampform. Denne sæson skal altså være første gang i lang tid, at han spiller størstedelen af sæsonens kampe, og det er uvist, hvordan hans krop vil reagere.

Det er ikke lang tid siden, at Kevin Durant kom tilbage fra en uhyggelig skade i akillessenen. Han har været utrolig god i sin tilbagekomst, men den historik kombineret med hans 34 år og utallige kilometer i benene kan være en farlig kombination.

Så sent som i nat måtte han udgå fra kampen mod Miami Heat på grund af en skade i sit højre knæ. ESPN’s Nick Friedell rapporterede, at han vil modtage en MR-skanning, der vil vurdere hans tilstand. Vi må selvfølgelig håbe på, at han kommer hurtigt på banen igen.

Interne problemer

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at stabilitet ikke er Nets varemærke i omklædningsrummet. Kyrie Irving er i konstant fare for at sige noget, gøre noget eller tage et standpunkt, som både kan skabe uro blandt holdkammeraterne, men som også kan holde ham selv fra at spille.

Sidste sæson var det hans standpunkt omkring vaccinen, som holdte ham ude det meste af sæsonen. I starten af denne sæson promoverede han en film, som havde klart antisemitisk indhold. Det holdte ham også ude i flere kampe.

Det er umuligt at vide, hvad han kommer til at gøre næste gang, men alt er på bordet, når det kommer til Irving.

Ben Simmons interne problemer er ikke så meget med sine holdkammerater, men det er i højere grad med ham selv. Sidst vi så ham i en slutspilsserie for Philadelphia 76ers mod Atlanta Hawks var der tydeligvis noget, der gik galt for ham psykisk, og han kunne ikke håndtere presset.

Han skal sandsynligvis være en afgørende brik for Nets, og det er derfor også vigtigt, at han kan præstere, når presset er højest.

Det er mange usikkerheder på ét hold, og det kan vise sig at være den største hurdle i jagten på mesterskabet.

Foto: Flickr – All-Pro Reels – Robert Banez

Boston Celtics og Milwaukee Bucks

Som det altid er, når man skal gå hele vejen i NBA, så skal du forbi nogle gode hold. Celtics og Bucks ser begge uhyggeligt stærke ud.

Begge hold har været i finalen, og de har begge blod på tanden fra sidste sæson, hvor ingen af dem vandt. Derudover har de unge superstjerner, og kernen af deres hold har været intakte i flere sæsoner.

Slutspillet i Eastern Conference kommer til at være formidabelt at følge i år. Celtics, Bucks og Nets er nok de tre bedste hold i ligaen lige nu, og de skal kæmpe om at få den ene finaleplads.

I sidste sæsons slutspil blev Nets fejet af vejen af Boston Celtics i første runde. Forrige år var det Milwaukee Bucks, der trak det længste strå i en af de tætteste slutspilsserier, vi har set i nyere tid. Det var kun Kevin Durants storetå, der forhindrede Nets i at gå videre.

Skal historien gentage sig i år med Brooklyn Nets? Eller er det i år deres tur til at gå forbi Bucks og Celtics?

Der er meget der kan stå i vejen for dem. Men de har også alt det, der skal til, hvis man vil vinde et mesterskab.

 

 

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

Milwaukee Bucks

Mon ikke Doc Rivers har haft noget med det at gøre? Om ikke andet er Patrick Beverley blevet sendt fra Rivers' gamle arbejdsgiver, Philadelphia...

NBA

Dallas har med deres to trades i løbet aftenen hentet to big men, hvor den ene profilerer sig som skytte og den anden som...

Brooklyn Nets

Med Kevin Durant, Devin Booker og Bradley Beal på holdet er der ingen grund til at hvile på laurbærrene. Det gør Phoenix Suns heller...

NBA

Toronto Raptors og Brooklyn Nets bytter guards med hinanden med kun få timer tilbage inden deadline.