fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

NBA-Blog: Historiske klubber og en bonus top-5

Ottende af ti NBA-previews. Hvad kan vi forvente af hver enkelt hold i den kommende sæson? Der er mesterskabsambitioner hos alle tre mandskaber på listen, og vi er kun nået til top-9.

LeBron James, Lakers, Mural

Optakten er nået til holdene fra 9-7, og der er en enkelt gigant i blandt. Let’s go! (Listen er baseret på, hvor mange kampe jeg tror de vinder, i løbet af den regulære sæson)

9 – Los Angeles Lakers

Mest interessante 5 – Troy Daniels – Danny Green – Kyle Kuzma – LeBron James – Anthony Davis

Jeg har ikke den store fidus til Lakers, som de er konstrueret i øjeblikket.

Anthony Davis er uden tvivl den bedste spiller, som LeBron har spillet sammen med siden Dywane Wade, men det betyder ikke, at de bare vader igennem det hele.

Holdet er bygget underligt op omkring de to stjerner. De tre bedste spillere er alle sammen Power Forwards, og det er sjældent en vindende formular.

Der er heller ikke meget bredde på det her hold, og selvom at LeBron gør sine holdkammerater meget bedre, end de egentlig er, så kommer bredden i sidste ende til at koste for dem.

Hverken LBJ eller Davis har vist sig, at være i stand til at spille tæt på de 82 kampe, og det kan meget vel blive nødvendigt i den modbydelige vest. Lakers skal nok komme i slutspillet, hvis de begge spiller 75 kampe eller mere, men ellers kan jeg godt se dem få problemer.

Jeg ville ikke blive overrasket hvis småskader, og manglende bredde, gør at Lakers misser slutspillet, og jeg kan sagtens se LeBron James og Anthony Davis bære dem til en Western Conference Finals. Alt er muligt.

LeBron James gør alt muligt.

Det bliver spændende at se, hvilke marginalspillere der hæver niveauet, så man kan stole på dem senere hen på sæsonen.

Troy Daniels og Danny Green sammen med LBJ, AD og Kuzma er i dette moment, den lineup jeg mener ville være farligst, da Daniels og Green er gode skytter. Quinn Cook kunne godt erstatte Daniels, men Cook er lav i NBA-verdenen.

Javale McGee er en okay Center at have, men heller ikke mere end det. Dwight Howard er for længst blevet et omvandrende minus at have på banen.

Organisatorisk sejler det stadig en smule. Trænerkombinationen Frank Vogel-Jason Kidd er en tikkende bombe.

At nogen rent faktisk mener at Kidd har været en god cheftræner i ligaen er både underholdene, og forkert. Mest forkert.

Lakers bliver i hvert fald ikke et kedeligt bekendtskab.

Under 51,5 sejre

8 – Portland Trailblazers

Mest interessante 5 – Damian Lillard – C.J. McCollum – Kent Bazemore – Zach Collins – Hassan Whiteside

Portland bliver ved med at være undervurderet, og jeg forstår det egentlig ikke.

Lillard har i samarbejde med cheftræner Terry Stotts fået skabt en glimrende kultur, der kan håndtere en del udskiftning i truppen.

Tabet af Jusuf Nurkic gør selvfølgelig ondt, men netop kulturen gør, at jeg tror på, at Hassan Whiteside kan genfinde noget af sit gamle niveau. Han spliller også for en kontraktforlængelse, og intet får NBA-spillere til at præstere bedre, end udsigten til mange penge, eller tabet af samme.

Kent Bazemore, Anfernee Simons, Mario Hezonja og Rodney Hood er alle fire spillere, som komplimenterer McCollum og Lillard godt. De kan alle enten kreere selv eller skyde treeren.

Men i sidste ende er det tilliden til de to allstar guards, der gør at jeg placerer dem så højt. De vandt 53 kampe i sidste sæson, og 49 året før.

De er begge kun blevet bedre, og især Lillard har været fantastisk. Han måtte, efter min smag, gerne bygge lidt mere på hans assist-tal. 6,9 assists pr. kamp i sidste sæson, og 6,3 assists pr. kamp i hans NBA-karriere er ikke prangende.

Bliv ikke overrasket hvis Lillard ender i top-5 i MVP-voting, eller når Portland igen spiller lige op med resten af topholdene.

Over 47,5 sejre

7 – Boston Celtics

Mest interessante 5 – Kemba Walker – Jaylen Brown – Jayson Tatum – Gordon Hayward – Daniel Theis

Boston er selvfølgelig ikke bedre end hverken Portland eller L.A. Lakers, men takket være den svage Eastern Conference, så tror jeg, at der er flere sejre at hente for Boston i år.

Den skarpe læser ville også kunne se, at Boston er det tredjesidste hold fra øst, og et eller andet hold udover Milwaukee, og Philadelphia, skal jo skovle nogle sejre sammen.

Boston burde være bedre, eftersom hovedpinen Kyrie Irving er smuttet til Brooklyn.

Kemba Walker erstatter Irving, og netop Walker er nok også et bedre fit rent personlighedsmæssigt. Han kan samtidig også tage over, hvis der er behov for det, men Walker er også i stand til at lade de andre sætte ham op, om nødvendigt.

Jaylen Brown, Jayson Tatum og Gordon Hayward har alle noget at bevise efter sidste sæsons fadæse, så der burde være motivation nok til at vise overfor ligaen, og dem selv, at de er første udfordrer til de to forhåndsfavoritter i øst.

Marcus Smart med forsvar fra bænken af, Enes Kanter med angreb fra bænken af og fænomenet Carsen Edwards kommer alle tre med noget brugbart til holdet, og Celtics er forholdsvis dybe, af et øst-hold at være.

Preseason, eller ej, så er det her vanvittigt!

Brad Stevens er på trods af skuffelsen sidste år, stadig en top-5 træner i ligaen.

Over 49,5 sejre

Bonus!

Har efterhånden nævnt, at en del trænere er top-5 i ligaen, så her er lige min officielle liste:

  1. Gregg Popovich
  2. Rick Carlisle
  3. Brad Stevens
  4. Steve Kerr
  5. Erik Spoelstra

Skrevet af

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

NBA

Kawhi Leonard og Paul George leverede begge store præstationer, men det var alligevel Los Angeles Lakers, anført af Lebron James, der efter overtid vandt...

NBA

Damian Lillard storspillede i sin debut for Milwaukee Bucks, hvor han diskede op med 39 point i en tæt sejr mod Philadelphia 76ers.

NBA

Nikola Jokic og Denver Nuggets fik en glimrende start på sæsonen, da de slog Los Angeles Lakers i den første kamp af denne NBA-sæson.

Atlanta Hawks

Reginald ´Reggie´ Kissoonlal har landet en kontrakt hos College Park Skyhawks i NBA G League, skriver hans agent på det sociale medie X.

Analyser

I mere end et årti har Damian Lillard været synonym med Portland Trail Blazers. Nu har Dame D.O.L.L.A. flyttet sit rapstudie til Milwaukee, og...