fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

MVP-barometer: Curry stadig på toppen

MVP-barometeret vender tilbage, og den er stadig anført af Golden State Warrirors’ Steph Curry

Foto: Flickr - Keith Allsion

Sæsonen er godt i gang, og vi har set mange overraskelser og skuffelser indtil videre. MVP-barometeret giver dig et overblik over de fem spillere, som vi mener er i spil til at blive Most Valuable Player på nuværende tidspunkt.

Stephen Curry, Golden State Warriors (19-4)

Stats: 27,6 p, 6,5 ast, 5,6 reb & 41,8 3pt%

Det har på en måde været helt nostalgisk at se Steph Curry præstere så vildt, som han har gjort i år. Monsterpræstationerne kommer også efter flere år, hvor Golden State mildest talt har været middelmådige. Nu er de der igen, og det er med deres stjerne på toppen. Allerede i denne sæson har han haft fire kampe med +40 points. Egentlig kan man sige han kun har spillet en dårlig kamp, hvilket var mod Phoenix Suns tidligere på ugen.

Stephen Curry nærmer sig også den historiske milepæl, hvor han vil overhale Ray Allen i flest ramte trepointsscoringer, hvilket også vil kunne hjælpe ham mod en MVP-titel.

Curry har ført sit hold til 19 sejre ud af 23 mulige, hvilket også er med til at cementerer førstepladsen på vores MVP-barometer.

Kevin Durant, Brooklyn Nets (16-7)

Stats: 28,6 p, 5,5 ast, 7,7 reb & 53,3 FG%

Kevin Durant blev kåret til månedens spiller i Eastern Conference, og det er på alle måder fortjent. Han har simpelthen været fantastisk. Durant har været en kæmpe del af Brooklyns angreb, og nogle vil måske mene, at de ikke skal bruge ham så meget, som de har. Ikke desto mindre fører han ligaen i points per kamp, og det er til trods for, at han ikke er i toppen af ligaen i skudforsøg. Med andre ord; han har været ekstrem effektiv.

Durant har taget sit hold på ryggen og har ført dem til en glimrende record. Med en James Harden, der er begyndt at komme i gang, så skal der være optimisme i Brooklyn efter en mindre god start på sæsonen. Durant har i hvert fald leveret noget af det bedste, som vi har set fra ham.

Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks (15-9)

Stats: 27,6 p, 6,0 ast, 11,8 reb & 1,7 blocks

The Greek Freak melder sin ankomst på dette MVP-barometer. Sidste gang havde vi ham på femtepladsen, men han er hoppet længere op på listen. Det skyldes præstationerne, som han leverede under Milwaukees sejrsstime på otte kampe. Den store græker er samtidig den næstmest scorende i ligaen med sine 27,6 points per kamp.

Han har vundet titlen to gange ved at spille, som han gør for tiden, og han har fået Bucks i gang efter en mindre god start. Han har påtaget sig en lille skade, der kommer til at holde ham ude i lidt tid, men præstationerne indtil videre har placeret ham på en fortjent tredjeplads på vores MVP-barometer.

Nikola Jokic, Denver Nuggets (11-11)

Stats: 25,7 p, 6,4 ast, 13,8 reb & 58,0 FG%

Nikola Jokic og Denver Nuggets har været ramt af skader, hvilket har gjort, at de lige nu ligger på en 8. plads i Western Conference. Jokic har dog været glimrende i alle de minutter, hvor han har været på gulvet. Han er stadig ligaens mest effektive spiller, hvis man ser på PER.

Den forsvarende MVP mangler Jamal Murray og nu også Michael Porter Jr. Hvis han havde de to spillere friske, så ville deres record højst sandsynligt være bedre, og så ville den tunge serber nok også være bedre placeret på vores liste. De skal have en bedre record, hvis Jokic vil genvinde sin MVP-titel.

DeMar DeRozan, Chicago Bulls (16-8)

Stats: 26,3 p, 4,1 ast, 5,3 reb & 49,5 FG%

Der er show i Chicago for tiden. Et af ligaens mest underholdende mandskaber har også været et af ligaens store samtaleemner i denne sæson. Efter flere år udenfor det sjove selskab er Chicago Bulls tilbage i toppen af verdens bedste basketball-liga. Det kan man takke hele holdet for, men specielt DeMar DeRozan har været fantastisk.

Han er den fjerde mest scorende i ligaen denne sæson, og han er i gang med en af de bedste sæsoner i sin karriere. Zach Lavine har også været god, men når kampen skal afgøres, så giver de bolden til DeRozan. Han har ført holdet til en andenplads i Eastern Conference, og så er det bare fedt at se Bulls spille og være relevante igen, det giver også lidt bonuspoints.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Cleveland Cavaliers

Den ugentlige hæder gik til Devin Booker og Darius Garland, der var med til, at deres hold gik ubesejret.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Denne tredje mandag i januar markerer fødslen for frihedskæmperen Martin Luther King Jr. og er tradition for en stor NBA-dag. Hele 12 kampe bliver...

Brooklyn Nets

De fleste hold har netop rundet milepælen på 41 kampe, hvilket betyder at vi er halvvejs gennem grundspillet! I denne artikel tager vi et...

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Anden runde af fan-stemmer til årets All Star-kamp er landet, og i Western Conference ligner det, at der kan blive plads til en højst...

NBA

Chicago Bulls må undvære deres vigtige bænkspiller Derrick Jones Jr., der sidder ude de næste to til fire uger med en knæskade.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.