fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Golden State Warriors

Månedens hold i NBA: Maj (Conference Finals)

I anledning af playoffs har vi ændret lidt på formatet for ‘månedens hold’ og vælger i stedet et hold for hver runde, udelukkende bestående af spillere fra klubber, som er røget ud i den foregående runde.

Damian Lillard, Portland Trail Blazers

22,3 point – 4,8 rebounds – 8,5 assists

4 nederlag – 0 sejre

Damian Lillard var igennem de to første runder i slutspillet den bedste point guard sammen med Stephen Curry. Specielt i første runde overmatchede han fuldstændig Russell Westbrook, da han sammen resten af Trail Blazers vandt serien over OKC med 4-1. En tæt syv kamps serie imod Nuggets var næste menu for Lillard. Her fortsatte point guarden sit flotte spil med 25,1 point i snit for serien. Trail Blazers sendte som bekendt Nuggets ud i mørket. Herefter ventede Golden State Warriors i Western Conference Finals.

Lillard havde det mildt sagt svært imod superholdet som avancerede til finalen med en samlet 4-0 sejr. En 4-0 sejr som på ingen måde afspejlede en for det meste tæt serie. Det mærkelige var nemlig, at hvor Lillard ikke kunne få ordentligt fodfæste i de fire kampe, så kunne resten af holdet stort set. Til Lillards forsvar skal det klart nævnes, at han fra midten af kamp to spillede med et par skadet ribben.

Lillard har de seneste sæsoner været en vældig populær skikkelse blandt NBA-fans. Dette års slutspil har kun bidraget til populariteten. Samtidig har han bevist sig som en af de absolutte bedste guards i NBA.

C. J. McCollum, Portland Trail Blazers

22 point – 2,8 rebounds – 4,5 assists

4 nederlag – 0 sejre

Ligesom Damian Lillard startede C. J. McCollum slutspillet med et højt niveau. Det niveau varede ligesom førnævnte spiller indtil Conference Finals serien mod Warriors. Specielt i Semifinalen mod Nuggets spillede McCollum stort, og havde i tre af seriens kampe plus 30 point.

McCollum spillede objektivt set ikke en dårlig serie mod Warriors. Kravene er bare tårnhøje, når man møder en modstander, af den historiske kaliber der er tale om her. Hvis man skal slå Warriors ud, skal man som en af holdets stjerner snitte omkring de 30 point for at have en chance.

McCollum vil ligeså længe han er i Portland stå i skyggen af Lillard. En rolle som måske i virkeligheden er den bedste for ham. Lidt a la Klay Thompsons rolle hos Warriors. Han har i hvert fald i slutspillet vist, at han i flere situationer kan tage over når Lillard ikke producerer.

Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

22,7 point – 13,5 rebounds – 5,5 assits – 2,7 blocks – 1,2 steals

4 nederlag – 3 sejre

Det blev ikke til en finaleplads til den største europæiske basketstjerne i denne omgang. Efter at have ført Eastern Conference Finals serien mod Raptors med 2-0 tabte The Greek Freak’s Bucks de efterfølgende fire kampe, og var dermed ude af slutspillet.

Men hvad lærte vi egentlig om Antetokounmpo i karrierens fjerde slutspil? Vi vidste på forhånd, hvilken superstjerne han var blevet til. Vigtigst af alt, fandt vi ud af at han kan matches fysisk, hvilket til tider har syntes tvivlsomt. Kawhi Leonard viste i store perioder, hvordan man skulle spille overfor Antetokounmpo både defensivt og offensivt. De første to kampe i Raptors-Bucks serien dækkede Leonard ikke Giannis op. Lige præcis de to kampe var de bedste for The Greek Freak i serien. I kamp et åbnede han med en statline på 24 point – 14 rebounds – 6 assists – 3 blocks. Bucks var i kampen plus otte når deres stjerne var på banen. I kamp to hed statlinen 30 point – 17 rebounds – 5 assists – 2 blocks, og her var Bucks hele plus 17 med Giannis på banen.

Det hele så rosenrødt ud for Wisconsin-holdet. Det endte som bekendt ikke sådan.

Selvom Bucks havde forhåbninger (med rette) om en finaleplads, kan de se tilbage på et flot slutspil med en Antetokounmpo som viste sine enorme kvaliteter i størstedelen af kampene.

Malcolm Brogdon, Milwaukee Bucks

13,5 point – 5,2 rebounds – 3,3 assists

4 nederlag – 3 sejre

Brogdon vendte tilbage i aktion efter sin skade i sidste kamp mod Boston Celtics. Det var derfor helt forståeligt, hvis han lige skulle vænne sig til tempoet igen. Men i første kamp mod Toronto Raptors var han tilbage i fuld figur. 15 point på 55,6 procent og tre ud af seks fra 3’eren.

I kamp to var skudprocenterne de samme og statistikkerne sagde 14 point, fem assists og fire rebounds. I kamp tre fik Brogdon for første gang mere end 30 minutters spilletid og scorede 20 point. Han var Giannis Antetokounmpos mest sikre medspiller. Den eneste, som rigtig kunne kreere skud for sig selv og andre.

Hans bedste kamp kom i femte kamp, hvor han scorede 18 point og havde 11 assists. Milwaukee tabte den kamp med seks point, men i de 34 minutter Brogdon var på banen vandt de med 18. Bucks står nu overfor en svær beslutning, da Brogdon er unrestriced free agent til sommer. Han har lige tjent sig en masse millioner med denne playoffs præstation, og Milwaukee må nok bruge flere penge end ønsket for at beholde ham.

Meyers Leonard, Portland Trail Blazers

17,7 point – 7 rebounds – 3 assists

4 nederlag – 0 sejre

Vent, hvad? Hvem? Meyers Leonard spillede ikke i den første kamp mod Golden State Warriors. I kamp to spillede han blot 16 minutter, scorede syv point og hentede seks rebounds. Tredje kamp var lidt pænere med 16 point på 50 procent og 42 procent fra 3’eren. Hvordan bliver sådan en spiller så valgt til månedens hold?

Det er meget enkelt: Fordi der nu findes en Meyers Leonard-kamp. Fjerde og sidste kamp i Western Conference Finals vandt Golden State igen. Steph Curry scorede 37. Alligevel er det Leonard, man vil huske mest fra den kamp. 25 point scorede centeren i første halvleg og han var den eneste grund til, at Portland havde en chance for at vinde en kamp i serien. Leonard sluttede med 30 point på 12 ud af 17 skud. Han ramte fem ud af sine otte trepointsforsøg (62,5 procent) og hentede 12 rebounds.

Brook Lopez fra Milwaukee Bucks var også en værdig kandidat til centerpladsen, og havde lidt bedre stats, men ukendte rollespillere, som giver et af de bedste hold nogensinde store problemer, fortjener al den opmærksomhed, de kan få.

https://www.youtube.com/watch?v=5HcCt6dYUq4

Udarbejdet af Anders Wedén og Steffen Kartman

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.