fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

LA Lakers

Dennis Schröder: The speeding bullet

Den 27-årige tyske point guard Dennis Schröder blev hurtigt døbt ”The speeding bullet” af sin træner hos Los Angeles Lakers, Frank Vogel, på grund af sin intense spillestil i begge ender af banen. Schröder er dog meget end bare fart.

Foto: Fiba.com

Anslået læsetid: 5 minutter 

Fra de helt unge år har Schröder begejstret talentspejdere med sin dynamiske spillestil. Hans overblik og evne til at spille i et højt tempo fik ham til at skille sig ud fra holdkammeraterne hjemme i Tyskland. Det var tydeligt for enhver, at den unge tysker forstod at gøre sine holdkammerater bedre. En egenskab, der hurtigt fik hans medspillere og trænere til at sammenligne ham med Rajon Rondo.

I 2014  sagde Dennis Schröder følgende til Mike Murphy fra Boston:

“In Germany, everybody compared me to him when I was growing up. Every time I was on the court people said, ‘You play like Rondo.’ Then I tried to look him up and then I saw it. I understood. I tried to compare myself to him,”

Men selvom lighederne er mange, er der også forskelle på de to guards. Hvor Rondo er kendt for at være en pass-first point guard, er Schröder mere kendt for at være en slasher. En hurtig og atletisk spiller, der ofte forsøger at skære ind i feltet og komme tæt på kurven til en nem scoring eller spille bolden ud til en fri 3-pointsskytte.

En svær start

Efter et par succesfulde år i den tyske liga meldte Schröder sig til NBA draften i 2013, hvor han blev valgt som nummer 17 af Atlanta Hawks, der tiltænkte ham en rolle som back-up på point guard positionen. Schröders start på NBA karrieren blev dog ikke som ønsket, da han blev kendt for at lave mange turnovers, og derfor fik færre og færre minutter på banen. Han sluttede sin rookie sæson med spilletid i kun 49 kampe.

Den efterfølgende sæson viste sig at blive Schröders gennembrudssæson med et snit på 10 point og 4,1 assists i 19,7 minutter per kamp. De gode takter fortsatte i de kommende sæsoner, og førte til, at Schröder blev Hawks startende point guard i sæsonen 2016/17 med 18,6 point og 6,4 assists per kamp som resultat.

Bedre og bedre

Gennem årene er Schröder vokset som spiller, og spillede sin vel nok bedste sæson i 2019/20 for Oklahoma City Thunder, som han blev tradet til i sommeren 2018. Som sjettemand efter Chris Paul og Shai Gilgeous-Alexander leverede Schröder 18,9 point og 4 assists pr. kamp med en field goal procent på 53,4, hvilket er det højeste i hans karriere. De gode præstationer førte til, at Schröder fik andenpladsen i NBA’s afstemning om årets sjettemand kun overgået af Montrezl Harrel.

Efter sin gode sæson i 2019/20 blev Schröder tradet til Los Angeles Lakers, hvor han erstattede netop Rajon Rondo, der blev tradet til Atlanta Hawks.

Andre artikler med dette emne

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

NBA

Toronto Raptors og Brooklyn Nets bytter guards med hinanden med kun få timer tilbage inden deadline.

NBA

Lebron James skal være All-Star for en rekordhøj 20. gang i karrieren, da han er anfører for All-Star holdet i West, som tørner sammen...

Indiana Pacers

NBA har offentliggjort de fem spillere, der danner ramme om All-Tournament holdet for den netop afsluttede NBA In-Season turnering.