fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Jonas Zohore: Håber det vil øge interessen for dansk basket

Hørsholm-drengen fra årgang 1991, Jonas Zohore Bergstedt, som i de sidste par sæsoner har spillet i Spanien i Torrelodones kan være på vej ud på den helt store basketballscene, hvis det danske stortalent formår at blive draftet til NBA. Den danske center/power forward har nemlig tilmeldt sig dette års draft som en Early Entry, og det betyder at vi måske kan se den første dansker siden Christian Drejer blive draftet til NBA.

Fullcourt fangede Zohore og snakkede lidt bold.

Fullcourt: Det er ikke sjældent at internationale spillere, der bliver valgt i anden runde, bliver i Europa i to-tre år til. Er det din plan at gøre det samme, eller vil du dedikere dig til klubben med det samme?

Zohore: Jeg har ingen plan. Lige nu tænker jeg bare på hvordan og hvor jeg er som spiller nu, og hvad jeg kan gøre for at blive bedre og forbedre mig .

Fullcourt: I NBA anses internationale spillere som ofte være for distanceorienterede. Hvordan ser du udfordringen i at bryde det mønster?

Zohore: Jamen det ser jeg ikke som en udfordring. Først og fremmest er det ikke der jeg starter med mit angrebsspil. Så det skulle ikke være et problem for mig at komme ind med den frygt og ikke turde spille tæt på kurven. Det er hvad jeg er bedst til. Heldigvis har jeg dog udviklet mit skud, og stadig bliver ved med at gøre. Det kunne blive en blanding af, hvordan man kan komme til at se mit spil.

Fullcourt: Er der et bestemt hold du ønskes at blive valgt af, eller er listen stort set åben?

Zohore: Lige umiddelbart står jeg ikke i den situation hvor jeg burde føle at jeg gerne vil på et bestemt hold. For mig handler det ikke om at komme på et bestemt hold, men vise at jeg hører til hvor det er bedst!

Fullcourt: Oklahoma City, San Antonio og Chicago er alle hold der elsker at kigge på internationale spillere med størrelse, til senere brug. Vil du have noget imod at primært blive brugt i træning de første par år, eller leder du efter minutter med det samme?

Zohore: Nej det ville jeg ikke have noget imod. Jeg vil selvfølgeligt gøre mit bedste for at lede efter minutter. Jeg er stadig i udvikling, og det ville være en god situation for mig at blive trænet rundt omkring en masse erfaren spiller og trænere. Dog tror jeg heller ikke der ville gå mange år hvor jeg bare ville træne og kun sidde på bænken.

Fullcourt: Skulle det ske at du ikke bliver valgt, vil du så forsøge dig med D-Leaguen for at opnå opmærksomhed?

Zohore: Ja, det ville være en god mulighed for mig at være under radaren, og lære deres rytme og spillemåde.

Fullcourt: Hvilken position ser du dig selv spille i ligaen, og hvilken en foretrækker du?

Zohore: Jeg ser mig som en angrebstype der evt. ville kunne komme til at spille 3-5 men på nuværende tidspunkt ville jeg spille power forward. Forsvarsmæssigt kan jeg dække 5-3, men jeg fortrækker at spille 4 tæt på kurven, og angribende mod kurven udefra!

Fullcourt: Hvilken effekt tror du det vil have på danske spillere, hvis du kommer ind i ligaen og får en plads på en roster?

Zohore: Tror da det vil have en stor effekt, men det skal jeg ikke kunne sige. Jeg sidder ikke i den situation og føler mig som en spiller som kan gøre noget stort for en nation. Men det lader da til at folk vil være stolte, og glade sådan som jeg har hørt, og set på det sidste.

[one_half last=”no”]Jeg ser mig som en angrebstype der evt. ville kunne komme til at spille 3-5 men på nuværende tidspunkt ville jeg spille power forward.[/one_half]

[one_half last=”no”]- Jonas Zohore om den position han ser sig selv som i NBA[/one_half]

Fullcourt: Hvordan tror du at et muligt draft ville udvikle dansk basketball?

Zohore: Håber da det vil åbne folks øjne mere op for dansk basket, og få mere promotion og givet mere professionel støtte og udvikling til forbundet, spillere og klubberne rundt omkring. Det giver selvfølgelig en del hjælp og energi at vide at jeg kan være med til at hjælpe, og gavne dansk basketball.  Men presset ligger på mig selv, fordi jeg har noget at bevise overfor mig selv.

Skulle Jonas Zohore blive valgt i draften den 28. juni, vil det være anden gang siden 2009 en Skandinaver vil finde et hjem i NBA. Svenske Jonas Jerebko blev valgt af Detroit Pistons som nummer 39 for snart tre år siden.

Her på Fullcourt ønskes der Jonas held og lykke!

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

NBA

Phoenix Suns må undvære deres nyligt erhvervede superstjerne Kevin Durant i mindst to uger, efter han onsdag vrikkede om på sin ene anklen under...

NBA

Radioprogrammet Buzzer Beater med Morten Stig Jensen har fået forlænget sin aftale med Radio4 med yderligere et år.

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Boston Celtics

Årets NBA All-Star Weekend finder sted i den kommende weekend, 17-19 februar, og tirsdag kom det frem, hvilke navne der kæmper om titlen som...

Golden State Warriors

Det tyder på, at der er en stor handel på vej

Brooklyn Nets

Jae Crowder skifter klub for anden gang på 24 timer, da han endnu engang er tradet

NBA

Her kan du gennem hele aftenen følge diverse rygter og handler på NBA Trade Deadline-dagen.

Nyhedsoversigt

Kongen blev til scoringskongen. Efter LeBron James natten til onsdag blev den mest scorende spiller i NBA´s historie er det væltet ind med reaktioner...