fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Ja Morant udgår med skade og sætter fornyet ild til debatten om ‘the code’

Det er stadig uvist hvor alvorlig skaden til Ja Morant er, men hændelsen på banen har sat yderlig ild til debatten om ‘den uskrevne regel’ blandt spillerne.

Foto: MGoBlog, flickr.com

Der var frustration hos stjernespilleren, Ja Morant, efter han måtte udgå med skade i knæet. Det virkede ellers ikke specielt voldsom i første omgang, men gengivelserne viser et tydeligt vrid i Morants knæ forårsaget af Jordan Poole’s forsøg på et steal.

Efter skaden til Gary Payton II, og den efterfølgende karantæne til Dillon Brooks, har NBA-verdenen diskuteret grænsen mellem den beskidte fejl og den almindelige taktiske fejl.

Diskussionen fik nyt liv efter nattens kamp, da Morant, kortvarigt, refererede tilbage til Steve Kerr udtalelse omkring ‘broke the code’ i et tweet som han dog senere slettede.

Jordan Poole fik mulighed for at tale sin sag efter kampen, hvor han forklarede omstændighederne omkring hændelsen til ESPN. “It was a basketball play when we doubled him. And I hit the ball and I was going for the ball. I mean, obviously, you don’t want to see anybody get hurt. I’m not even that type of player. I respect everybody” 

Hvorom alting er, er diskussionen relevant at forholde sig til, især for NBA. I sidste ende kan flere skader til superstjerner betyde et dårligere produkt på gulvet, og det er ligaen langt fra interesseret i.

De fleste spillere, trænere og kommentatorer er enige om, at ingen spillere bevidst forsøger at skade modstanderens spillere. Spørgsmålet er dog hvornår det beskidte spil ikke kan forsvares af spillets gang.

Vi har før i tiden set et Detroit Piston mandskab bevidst gå efter at skade modstanderen. Jovist, det var en anden tid, men er nutidens mentalitet hos NBA-spillerne så meget anderledes end for 30 år siden? Når alt kommer til alt, hvor meget er du villig til at ofre for at vinde et mesterskab, og er de forudgående hændelse retfærdiggjort når mesterskabsbanneret svajer i hallen?

Fansene har førhen vist sig værende utrolig kyniske i afgørende momenter, når det gælder skader til modstanderholdet. Gary Payton II’s skade fik i hvert fald publikum til at juble, hvilket fik Draymond Green op i det røde felt, og dertil langede et par forbudte fingre afsted mod hallen.

Warriors har tilmed stået i en lignende situation, da Kevin Durant tilbage i 2019 blev alvorlig skadet i NBA finalerne mod Toronto Raptors. Her måtte hjemmeholdets Kyle Lowry dæmpe hjemmebanefansene, efter de jublede som gale til Durants skade.

Tydeligvis, kan hverken spillere eller fans styre deres følelser og handlinger i bestræbelserne på sejr. NBA må derfor træde i karakter og agere dørmand for de unødvendige hårde fejl vi har set i denne serie, og som vi oplever fra tid til anden. Om det betyder større bøder eller flere karantænedage, må NBA styre. Selvfølgelig vil der altid komme skader i en sportsgren med så megen kontakt, men vi skal have begrænset de beskidte fejl, uanset om de er bevidste eller ej.

Tiden er inde til, at den uskrevne regel skal nedskrives.

Skrevet af

NBA skribent og til dagligt at finde i Århus. Har et årligt Space Jam ritual, og tilhænger af pass-first spillestillen med Spurs og Warriors som forbilleder.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Jimmy Butler var her, der og alle vegne i nattens kamp 6, hvor Miami Heat sikrede sig sejren i Boston, hvilket betyder, at serien...

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers har hentet deres nye cheftræner hos Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks

Efter to sæsoner uden slutspil er Golden State Warriors tilbage på toppen i Western Conference. Det står klart efter en overbevisende sejr i nat...

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Så er der ny podcast fra Fulltalk, hvor vi drøfter Conference Finals i både øst og vest i NBA.

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.

NBA

Orlando Magic vandt i nat draft-lotteriet, hvilket betyder, at de vælger først i draften til sommer.