fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Hektisk start på Offseason

Offseason i verdens største basketliga er i fuld gang, og de første trades, signings og rygter har allerde set dagens lys. Få det fulde overblik over de vigtigste historier i artiklen her.

Offseason i verdens største basketliga er i fuld gang, og de første trades, signings og rygter har allerde set dagens lys. Få det fulde overblik over de vigtigste historier i artiklen her.

Suns går all-in på forbedring med CP3

Chris Paul ryger til Phoenix efter en fremragende sæson hos Thunder. Sådan lød det nærmest lige på startfløjtet til dette års trade-sæson. Men hvad betyder dette for de to hold? Efter en menneskealder i bunden af western conference, ser det endeligt lysere ud i Arizona, hvor Suns holder til. Efter en fantastisk slutspurt i boblen, hvor Suns akkurat missede slutspillet efter at gå 8-0, ser Suns kompetitive ud for første gang, i hvad der føles som en menneskealder. Devin Booker har været en stjerne i mange år, selvom han blot er 24 år gammel. Men Booker har aldrig fået den hjælp, som han har brug for. Måske kan en aldrende Chris Paul være netop den hjælp, som Booker og hele holdet mangler. Suns er et ungt hold, som kun kan drage nytte af en rutineret veteran, som i sidste sæson viste, at han kan hjælpe en ung kerne til succes. Paul får dem ikke til toppen af west, men han kan være med til at skabe en vinderkultur, som er essentielt for, at en ung kerne kan udvikle sig. Ligemeget om Suns går i slutspillet i en historisk god konference, eller trækker sorteper og står uden for, så viser det, at Suns gør noget for at blive bedre og forstærker sig igennem trades og ikke at slutte sidst i ligaen.

Thunder fortsætter deres vej mod at eje samtlige picks i en draft samtidigt med, at de opbygger en solid og ung kerne, der skal være fundamentet de næste mange år. De får et førsterundevalg fra Suns og Kelly Oubre Jr., som virkeligt har udviklet sig til en god ung spiller hos Phoenix, efter han kom til fra Wizards.

Bucks forstærker i forsøg på at holde på Giannis

Credit: NBAE / Getty Images

Her ses Giannis Antetokounmpo under 2020 NBA Paris Game. Antetokounmpo har vundet MVP-prisen to år i træk (Photo by Catherine Steenkeste/NBAE via Getty Images)

Giannis Antetokounmpo kommer til at diktere rigtigt mange ting for rigtigt mange hold. Den forsvarende MVP sidder nemlig med en kontraktforlængelse på hånden, som giver ham magten over Bucks, som vil gøre alt for at holde på den unge superstjerne. Bucks har de sidste år været nærmest ustoppelige i den regulære sæson, men har ikke kunne tage succesen helt med ind i slutspillet. Derfor er jagten på en bedre trup selvfølgelig allerede begyndt, så de kan vise Giannis, at de går all-in og kan bygge et hold, der er i stand til at vinde et mesterskab.

Tirsdag morgen dansk tid havde Bucks allerede startet processen og kunne tilføje to prominente navne til holdkortet. Jrue Holiday kom til fra Pelicans og Bogdan Bogdanovic fra Kings. Lad os starte med Holiday. Holiday er en fantastisk point guard, der har enorme styrker i begge ender. Han er måske den bedste defensive point guard i ligaen og er en enormt dygtig on-ball forsvarsspiller. Holiday er også en dygtig playmaker som samtidigt er i stand til at score 20+ point. Dog forventer jeg ikke den slags produktion i Bucks, hvor der er nok scoring – det kommer klart til at være defensivt og playmaking, som bliver fokus hos Holiday. Men det er også det, som Bucks skal bruge.

Bogdanovic er en versatil wing, som passer helt perfekt ind i det moderne NBA, især hos Bucks. Han kan skyde 3’eren enormt effektiv med en høj volume og kan bidrage med ballhandling også. Det er lige det, som Bucks gerne vil have fra deres rollespillere.

Det er to rigtigt gode spillere, Bucks har fået ind. Men de har også givet meget for dem. De mister Eric Bledsoe og George Hill, som begge er gode og rutinerede spillere. Derudover mister de Donte DiVincenzo og Ersan Ilyasova, som begge har været meget vigtige brikker fra bænken. Især DiVincenzo har taget sit spil til nye højder og har haft en vigtig plads hos Budenholzer. Derudover mister de tre førsterundevalg og pick swaps, som selvfølgelig er rigtigt meget. Hvis de forbliver et hold, som vinder omkring 60 kampe om året og kan holde på Giannis, så er det ikke verdens undergang. Men hvis Giannis smutter og de dropper gevaldigt i niveau, så kan det blive rigtigt dyrt. Bucks har lagt alt på bordet i håbet om, at Giannis bliver, og det skal de også.

Portland forstærker på mangelfuld position

Det gik lidt under radaren, men TrailBlazers har forstærket gevaldigt i deres trade med Rockets. De har nemlig endelig fået en wing, som kan forsvare og skyde 3’ere. Robert Covington er et skoleeksempel på en værdifuld rollespillere i det moderne NBA. En versatil wing, der kan dække flere positioner og er en effektiv trepointsskytte. Det er netop det, Portland stod og manglede til at komplimentere deres stjerner. Portland har været gode længe, men faldt sidste år lidt igennem med mange skader. Dog lykkedes det dem at komme i slutpillet og holde slutspils-streaken i live, men de manglede meget for at slå Lakers. De var blandt andet tynde på wings og forwards – især defensivt. Men med tilføjelsen af Covington og fortsatte gode beslutninger i denne off-season, så kan Portland blive en joker west næste år.

Lakers forstærker efter profiler opter ud

De forsvarende mestre har mistet noget bredde i truppen, da to vigtige rollespillere har optet ud af deres player option. Det vil sige, at de takker nej til sidste år på kontrakten og skal forhandle kontrakt i free agency. Kentavious Caldwell-Pope og Rajon Rondo har begge optet ud efter deres mesterskab med Los Angeles Lakers. Begge spillere har været enormt vigtige for holdets succes og har leveret på et højt niveau i slutspillet. Det er derfor ikke overraskende, at de vælger at gå i free agency, hvor de burde kunne få meget mere end deres respektive resterende kontrakter.

Foto: FIBA.com

Men Lakers har allerede fundet noget erstatning i Dennis Schröder, som de tradede for tidligere på ugen. Lakers sendte 28. valget i nattens draft samt Danny Green til Oklahoma City for den 27. årige tyske point guard. Schröder havde en glimrende sæson for Thunder i år, hvor han strålede under Chris Pauls lederskab. Den tyske guard kan levere produktion fra bænken, især med point, men også Schröders overblik og afleveringsspil har forbedret sig. Noget, som man håber kan udvikle sig yderligere under LeBron James. Lakers får en rigtigt god point guard for et sent førsterundevalg og Green, som ikke har bidt sig på holdet, som man havde håbet i Los Angeles.

Skrevet af

Bosat i Århus og redaktør på NBA. Har en stor kærlighed til Los Angeles Lakers.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

NBA

Giannis Antetokounmpo var ustoppelig offensivt og scorede 54 point mod Indiana Pacers, men Milwaukee Bucks endte alligevel med at lide et smalt nederlag.

NBA

Kawhi Leonard og Paul George leverede begge store præstationer, men det var alligevel Los Angeles Lakers, anført af Lebron James, der efter overtid vandt...

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.