fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Charlotte Hornets

Fire hold, fire overraskelser – Slutspil eller ej?

Fire hold har overrasket positivt her to uger inde i sæsonen. Er der en mulighed for en slutspilsdeltagelse for Charlotte, Los Angeles Clippers, Memphis og Sacramento, eller er det blot en god start?

Foto: FIBA.com

NBA er i fuld gang, og flere hold har vist overraskende positive tendenser. Charlotte Hornets, Los Angeles Clippers, Memphis Grizzlies og Sacramento Kings har på hver deres måde gjort det bedre end forventet. Er der slutspilschancer i horisonten eller har de spillet over evne?

Charlotte Hornets (4-4)

Charlotte har på trods af deres middelmådige record kun spillet én dårlig kamp i sæsonen: Et 21 points nederlag til Toronto Raptors.

Foruden den afklapsning, har de kun tabt med to point, eller mindre, i deres tre andre nederlag til henholdsvis Milwaukee, Philadelphia og Chicago.

Årsagen til den gode start skyldes ikke mindst Kemba Walkers fantastiske spil. Hans 30-4-6 start med en skudprocent bag 3’eren på 41,4 procent har været den altoverskyggende forbedring på holdet. Han skyder næstflest trepointsskud af alle i ligaen (Nummer et – Stephen Curry) og når han bliver ved med at ramme, så skal han også have lov til at skyde.

Kemba Walkers mange 3’ere:

7,5 trepointsforsøg i 2017/2018

10,9 trepointsforsøg i 2018/2019 efter otte kampe.

Kemba Walkers mange skud:

17 skudforsøg i 2017/2018

21,9 skudforsøg i 2018/2019 efter otte kampe.

Han er blevet mere aggressiv, hvilket har givet mere plads til hans holdkammerater, og ligesom så mange andre spillere i nutidens NBA, så passer den hurtige spillestil rigtig godt til Walker.

MKG på bænken

Kidd-Gilchrist er under den nye Cheftræner James Borregos lederskab henvist til bænken. Det har dog ikke været en dårlig beslutning. MKG har formået at give Charlotte de samme stabile tal på færre minutter, og har forbedret sit angreb ved at tage hurtige beslutninger i sit drive til kurven, hvor han har været bedre til at sætte sine medspillere op.

MKG er ikke længere et stort minus i angrebet.

Cody Zeller og Tony Parker skal også have stor ros for deres sæsonstart.

Zeller ligner endelig en spiller på 100 procent efter en skadesplaget 17/18-sæson. Han er mere aktiv under kurven i begge felter, hvilket har klædt ham. I Parker har Charlotte fundet en virkelig god backup point guard, som sørger for, at Hornets, ikke ligesom tidligere, går helt i stå, når Walker sætter sig på bænken.

Charlotte med/uden Kemba i 2017/2018: +2,6/-2,2

Charlotte med/uden Kemba i 2018/2019: +4,9/+1,1

Tre af de næste seks kampe er i mod Cleveland (to gange) og Atlanta. De opgør, burde sikre dem, at det gode momentum fortsætter.

Los Angeles Clippers (4-3)

Los Angeles Clippers har startet sæsonen rigtig flot. Sejre over Oklahoma og Washington og to over Houston var bestemt ikke givent på forhånd. På papiret er det flotte sejre, men alle tre hold er på hver deres måde i en lille krise.

Det skal dog ikke tage noget fra Doc Rivers og hans mandskab. Her to uger inde i sæsonen ligger de i top ti i både Defensive rating og offensive rating. Når man kigger på, hvilke spillere han har til rådighed, er det imponerende, at de allerede leverer på banen.

Tobias Harris og Danilo Gallinari snitter begge over 20 point per kamp. De har båret et angreb, som indtil videre ligger nummer 22 i assists i NBA. Ingen på holdet snitter over fem assists. Det har altså været et angreb, som er blevet båret af individuelle præstationer, hvilket man især ser ved Lou Williams, som er omdrejningspunktet i angrebet, når starterne sætter sig ned.

Montrezl Harrell!!!

Den mest imponerende spiller indtil videre har været Montrezl Harrell. Det kan godt være at Harris og Gallinari snitter over 20 point, men Harrells energi defensivt har gjort Clippers til et top ti-hold i den ende af banen. Han er ikke deres bedste spiller, men ethvert hold ville elske at have en som ham, der giver energi, vilje, aggressivitet, blocks og en masse dunks.

Som bekendt er der en del tumult i West i øjeblikket med Houston og Lakers’ dårlige start, så slutspillet er ikke en umulig drøm. Hvis de kan holde sig skadesfri og få gang i Avery Bradley, så er de et hold, som kan give mange hold problemer.

På nuværende tidspunkt er det dog blot fedt at se Doc Rivers få det meste ud af sit mandskab, der består af en masse spillere, som andre hold ikke ville have.

Memphis Grizzlies (4-2)

”Memphis er et slutspils hold” og ”Memphis er et af de dårligste hold i ligaen”.

Dette var ytret af mange inden sæsonens start. Folk var meget uenige om forventningerne til dem.

Memphis har dog fået en flot start med stabilt spil fra Mike Conley og Marc Gasol. De har vist, at de stadig kan være med. Conleys 19-3-6 og Gasols 15-8-3 har været med til at give en solid base, som Memphis kan bygge ud fra.

Hvis der er et hold, som ikke følger med tiden og det hurtige spil, så er det Memphis og deres gritt and grind-mentalitet, som ikke er helt død, så længe Gasol og Conley er der. De ligger næstsidst i pace og nummer 24 i antallet af trepointsforsøg. De vinder, som de plejer, på solidt forsvar, ingen turnovers og endnu mere forsvar.

På trods af at tre af sejrene har været over hold med problemer (Atlanta, Phoenix og Washington), så har de altså ordnet de hold noget så eftertrykkeligt: Sejre med næsten 16 point per kamp er imponerende, lige meget hvem man er.

Undskyld Memphis

De har kun fire spillere, som har bidraget positivt til angrebet baseret på OBPM (Conley, Gasol, Temple og Casspi). Alle andre viser deres betydning i den anden ende af banen. Især Kyle Anderson og rookie Jaren Jackson Jr. har gjort det godt i forsvaret.

Det er tvivlsomt, om Memphis kan få lov til at blive over .500 meget længere. Der er simpelthen for mange gode hold i West. Gasol, Conley og resten af holdet har i hvert fald vist, at de ikke er det dårligste hold i ligaen, som en del mente inden sæsonen startede.

Undskyld Grizzlies.

Sacramento Kings (5-3)

Når Sacramento tager til Atlanta den første november, så kan de vinde deres femte kamp i træk for første gang siden januar 2016. Hvis det sker, vil det også være deres bedste start efter ni kampe, siden 2003!

Det ligner nye tider i Sacramento. Der var ikke mange, der så denne sejrsstime komme.

Kings er 5-3 blandt andet efter tre flotte udesejre i Oklahoma, Miami og Orlando. De er for første gang i lang tid et gennemsnitligt hold statistisk set. De ligger nummer 15 i offensive rating og nummer 17 i defensive rating.

Virkelig imponerende trænerarbejde af David Joerger, som har fået disse unge spillere til, at præstere over forventning især i forsvaret. Fire spillere snitter mellem 15 og 19 point, og hele ti spillere scorer over syv point per kamp. Det er i sandhed en holdindsats, der ligger til grund for Sacramentos bedste start siden 2014.

(Afleveringen ved 0:55 .. damn!)

De’Aaron Fox (17-4-7), Buddy Hield (18-6-2), Willie Cauley-Stein (17-9) og rookie Marvin Bagley (12-7) har alle haft en fantastisk start på sæsonen, og er de spillere som Kings håber på i fremtiden. Det er dog Nemanja Bjelica, som har overrasket mest: 15-6-3 og 54 procent fra downtown har virkelig hjulpet de unge med at få mere plads.

Når Bogdan Bogdanovic kommer tilbage, har Kings noget, som ligner en startopstilling for fremtiden.

En imponerende start af Sacramento Kings, men at begynde at snakke om slutspillet er urealistisk.

Hvis Sacramento ikke længere er en joke i NBA, så er det et stort skridt fremad, og en joke er de bestemt ikke lige nu.

Skrevet af

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

Andre artikler med dette emne

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

Milwaukee Bucks

Mon ikke Doc Rivers har haft noget med det at gøre? Om ikke andet er Patrick Beverley blevet sendt fra Rivers' gamle arbejdsgiver, Philadelphia...

NBA

Dallas har med deres to trades i løbet aftenen hentet to big men, hvor den ene profilerer sig som skytte og den anden som...

Brooklyn Nets

Med Kevin Durant, Devin Booker og Bradley Beal på holdet er der ingen grund til at hvile på laurbærrene. Det gør Phoenix Suns heller...