fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Et brag af en start på NBA-sæsonen

Vanligt skydes NBA-sæsonen i gang i stor stil, og dette år er ingen undtagelse. Natten til d. 23 december åbnes sæsonen med to kampe, hvilket byder på kæmpe stjerner i begge kampe, sidste års mestre og meget mere. Få det fulde overblik over åbningsnatten her.

Foto: Fiba.com

Brooklyn Nets  – Golden State Warriors

Klokken 01:00, Barclays Center, Brooklyn

 

Sæsonen 2020/2021 skydes i gang i New York, og det bliver den med et møde mellem to hold, hvor forventningerne forud for sæsonen har været store. Sidst Kevin Durant og Stephen Curry gik på gulvet sammen, var det i finaleserien 2019 mod Toronto Raptors, hvor Kevin Durant i kamp fem fik en alvorlig skade på sin akillessene. Durant var ude hele sidste sæson, Curry var ude det meste af sidste sæson, ligesom at Kyrie Irving også var det.

Den uheldige Klay Thompson, som var ude hele sidste sæson, har på ny fået en sæsonlang skade, hvilket er et kæmpe tab for Golden State Warriors og ligaen generelt.

Kyrie Irving – USA

 

Nets har haft en fin off-season, hvor holdet har haft fokus på bredden. Irving og Durant er tilbage, men holdet har også fået tilført spillere som Jeff Green, Landry Shamet og Bruce Brown, hvor de har givet afkald på Garrett Temple, Dzanan Musa og Wilson Chandler. Det ligner en god off-season for Nets, der nu har en eller flere potente back-ups på de forskellige positioner. Samtidig er det et spændende trænerteam, hvor Steve Nash leder cirkusset med blandt andre Amar’e Stoudemire og Mike D’Antoni ved sin side. Nets har en masse kvalitet, ledet af to superstjerner, og deres preseason-kampe har været gode. Offensiven kører som smurt, og spillerne finder generelt hinanden godt. De kan godt skrue op for det defensive spil, hvilket også bliver nødvendigt mod et energisk Warriors-hold.

Golden State Warriors har haft en hektisk opstart. Den 18. november river Thompson sin akillessene over, hvor man senere samme dag får draftet James Wiseman. Efterfølgende bliver Kelly Oubre Jr. tradet til holdet via den trade exception, man fik fra Igoudala-handlen i sin tid. Holdet har talent, men kan de få det optimale ud af spillerne? Spiller Warriors op til deres bedste, er der fine muligheder for en slutspilsplads i 2021. Stephen Curry har været varm i deres preseason-kampe, og det ser ud til, at han kan få en MVP-lignende sæson.

Draymond Green, Stephen Curry – Golden State Warriors

Både Oubre Jr. og Draymond Green er dygtige forsvarsspillere, og det bliver med al sandsynlighed Green som skal dække en formstærk Durant op. Samtidig er der store forventninger til en spiller som James Wiseman, og hvilken rolle han kommer til at spille på Warriors-holdet i sæsonen. Hvis han bliver klar til nattens brag mod Nets, så er han også værd at holde øje med i kampen mod Jarrett Allen og DeAndre Jordan.

Både Draymond Green og James Wiseman er tvivlsomme til kampen mod Nets. Især Greens forsvar bliver meget vigtigt for Warriors, så det kan blive afgørende for kampen, om han er med eller ej.

 

Hvis Green er klar, så bliver duellen mellem ham og Durant en spændende kamp i kampen, ligesom fighten mellem Curry og Irving, da alle fire spillere kender hinanden rigtig godt. Det bliver fantastisk at se duellen mellem de to point guards, for spillerne vil altid gerne vinde på åbningsnatten, og de to har i en årrække udkæmpet nogle store slag i finalerne mellem Cavaliers og Warriors. Nets er favoritter i en kamp, der kan få et meget højt tempo. Curry kan blive faktoren, som tipper det hele til Warriors’ fordel. Han skal spille en fremragende kamp, for Nets kommer til at få points fra mange kanter, hvor Curry kommer til at bære en stor del hos holdet fra The Bay Area.

Skadesrapport:

 

Brooklyn Nets:

Nicolas Claxton (skulder) – ude

 

Golden State Warriors:

Alen Smailagic (knæ) – dag til dag

James Wiseman (uoplyst) – dag til dag

Draymond Green (ankel) – dag til dag

Klay Thompson (akillessene) – ude

 

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers

Klokken 04:00, Staples Center, Los Angeles

Anthony Davis – Los Angeles Lakers

Mestrene mod skuffelsen. Sådan kan dette slag sagtens beskrives ud fra sidste sæson, men ikke desto mindre er det altid interessant, når de to Los Angeles-hold mødes. De har allerede mødt hinanden to gange i denne pre-season, hvor Lakers har vundet begge opgør.

 

Lakers har haft en af de stærkeste off-seasons, og taget i betragtning at de var meget stærke i forvejen, ligner de klart favoritterne til at taget trofæet igen denne sæson. Montrezl Harrell, Dennis Schröder, Marc Gasol og Wesley Matthews er kommet ind, og væk er Rajon Rondo, Avery Bradley, JaVale McGee, Danny Green og Dwight Howard. Dermed har Lakers fået nogle stærkere offensive spillere ind, hvor man umiddelbart giver lidt væk på perimeter-forsvaret. Lakers var suveræne i forsvaret sidste år, så det bliver spændende at se, om den forbedrede offensiv kan opveje for det umiddelbare tab i forsvaret. Lakers har forlænget med Anthony Davis, LeBron James og hentet Kentavious Caldwell-Pope tilbage, så stammen og de vigtigste spillere på holdet er tilbage.

 

Off-season har budt på både op- og nedture for Los Angeles Clippers. På den ene side har holdet fået et defensivt anker i Serge Ibaka og en skarpskytte i Luke Kennard, men på den anden side har de opgivet Harrell, JaMychal Green og Shamet. Rent styrkemæssigt ligner de derfor meget sig selv. Clippers-defensiven skuffede sidste sæson, så det må lune at have Ibaka med. Kennard er en mere stabil skytte end Shamet, og han kan samtidig spilfordele i en sekundær-rolle.

Paul George – USA

Det ligner, at Clippers gerne vil have haft en bedre playmaker ind. En erfaren playmaker som kan tage ansvar og lede ved siden af Kawhi Leonard og Paul George, var noget af det de manglede sidste år. Lige nu har de Patrick Beverley og Lou Williams, hvor sidstnævnte var mere svingende sidste sæson, end han tidligere har været. Der er stadig tid til at lave handler, og Clippers havner helt sikkert i slutspillet, så det vigtigste er blot, at de har det ‘rigtige’ hold med dér. Om det indebærer Williams og/eller Beverley er meget usikkert, men begge to spiller i hvert fald åbningsnattens kamp mod Lakers, og her skal de gerne levere, hvis en sejr skal i hus.

Der bliver mange interessant kampe i kampen. Mange af stjernerne på de to hold er blandt forwards, så der kommer til at stå nogle store slag. Gasol skal op mod tidligere holdkammerat Ibaka, hvor Davis skal op mod Zubac/Ibaka. Den største kamp bliver dog mellem Leonard og LeBron, og disse to leverer altid, når de spiller over for hinanden.

Lakers er favorit, men hvis tingene flasker sig for Clippers, og hvis Kawhi får den støtte han skal have fra især George, så kan det blive en meget åben kamp.

Skadesrapport:

 

Los Angeles Lakers:

Dennis Schröder (ankel) – dag til dag

 

Los Angeles Clippers:

Marcus Morris Sr. (knæ) – dag til dag

Jay Scrubb (fod) – ude

Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Andre artikler med dette emne

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

NBA

NBA har denne sæson sat nye krav for at vinde ligaens sæsonpriser, og flere spillere kan derfor se frem til tab af både prestige...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...