Draft 2021: Kai Jones, Texas

Moderne big-man med et muligt skud fra distancen og samtidig en atletisk scorer. Forsvarsspillet er også en styrke, hvor han både er gode til at blokere og rebounde. Kommer fra en skuffende sæson med Texas, men alle NBA hold må have en interesse for sådan en spiller.
Foto: Flickr
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Draften nærmer sig, og her på Fullcourt vil vi gerne klæde dig på, så du kender de kommende NBA-spillere. Det gør vi ved at se på de fem bedste spillere på hver position. VI har set på de bedste Guards og Small Forwards. Vi er nået til de store drenge, nemlig den klassiske center-position.

NBA sammenligning: Christian Wood

Højde Vægt Alder Erfaring
6’11” / 210 cm 218 lbs / 99 kg 20 Sophomore

 

Points Rebounds Blocks 3pt %
8,8 4,9 0,9 39,4

 

Kai Jones har overrasket mange i denne sæson. Han er blevet ved med at gå længere op på listen over bedste spillere i draften. I en draft, der er fattig på centere, skiller han sig virkelig ud som et spændende talent. 

Jones er født på Bahamas, og han spillede ikke organiseret basketball før han kom til USA for at spille i High School. Imponerende nok havde ESPN  ham rangeret som den 53. bedste spiller i sin årgang, da han forlod High School. 

Jones valgte at spille college basketball for Texas Longhorns. Her har han nu spillet to sæsoner, hvor hans anden sæson var ganske god. Dog var holdet ikke på det niveau, som de forventer i Texas. Den skuffende sæson stoppede også brat, da de tabte til Abilene Christian, i et af de største upsets i March Madness i år. 

Spilleranalyse

Kai Jones er en center, der vil passe godt ind i NBA, hvis han lige får det sidste bygget på sit spil. En af hans store styrker har alle dage været hans arbejdsmoral. Den er ikke kun blevet rost af en enkelt træner, men mange har været ude og sige, at den er noget unikt. Det kan betyde, at han er villig til at lægge en masse timer i for at blive god til nogle ting. 

Han er en fantastisk forsvarsspiller, der kan dække flere positioner, da han er forholdsvis mobil for sin størrelse. Det er svært at gå til kurven, når han dækker dig, og han møder dig ved ringen, hvis du får ideen om at gå derind alligevel. 

Han har et fornuftigt skud fra både midrange og bag trepointslinjen. Kan han bygge videre på det vil han være en af de mest værdifulde spillere i draften. Han skyder 39 procent bag trepointslinjen på 33 forsøg, hvilket er ganske godt, men der skal arbejdes hårdt. Han kan godt lide at sende et midrange skud afsted efter nogle driblinger, men det får han med garanti ikke lov til at gøre i NBA. 

Han er en mobil center, der gerne vil løbe mod ringen. Han kan hoppe højt, og han lurer hele tiden på, om han kan komme ind til et alley oop. Han er en center med færdigheder som en guard, da han har evnerne til at lave temposkift, drible bolden op og finesse-afslutninger i feltet. 

Der vil naturligt komme nogle svagheder ved alle spillere i sådan en draft, og Jones går heller ikke fri fra kritik. Han er for svag til at spille center i NBA. Det lyder meget hårdt, men han skal simpelthen tilføje mere vægt, hvis han vil stå imod de stærkere spillere. Bare i college blev han skubbet rundt, hvilket skal ændre sig i NBA. Han havde som sagt en fantastisk arbejdsmoral, og det kan gøre, at han får nogle ekstra kilo på kroppen. 

Selvom vi roste skuddet, så skal der stadig arbejdes på det. Hans skud ser lidt akavet ud, og det kan udføres mere konsekvent. 

Siden han kun har spillet organiseret basketball i fem år, så vil der være steder, hvor han ikke er på et godt nok niveau. I college har man set ham løbe lidt forvirret rundt i angrebet samt forsvaret, når tingene ikke går efter plan a. Han er en dygtig forsvarsspiller, men han kan godt komme til at placere sig forkert. 

Han har et stort potentiale, men der er noget at arbejde med. Han kan blive en dygtig center i ligaen, hvis skuddet kommer, men der er stadig lang vej endnu. 

Se andre spændende artikler