Draft 2021: Ibou Dianko Badji, FC Barcelona

Bliver kaldt den nye Dikembe Mutombo på grund af sine defensive evner. Blokerer alle skud, der kommer hans vej. En rå spiller offensivt, men med små glimt af, hvad det kan blive til.
Foto: Flickr
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Draften nærmer sig, og her på Fullcourt vil vi gerne klæde dig på, så du kender de kommende NBA-spillere. Det gør vi ved at se på de fem bedste spillere på hver position. VI har set på de bedste Guards og Small Forwards. Vi er nået til de store drenge, nemlig den klassiske center-position.

NBA sammenligning: Dikembe Mutombo

Højde Vægt Alder Erfaring
7’1” / 216 cm 230 lbs / 104 kg 18 Barcelona II

 

Points Blocks Rebounds FT %
7,12 1,62 5,73 59,6

 

Ibou Dianko Badji er en senegalesisk center, der har spillet seneste sæson på FC Barcelonas andethold. Det lyder jo ikke umiddelbart som om, at han er en generationstalent, men han er en spændende traditionel-center, der kan få succes i ligaen.

Han er 216 centimeter høj, og han er kun 18 år gammel. Han har samtidig et vingefang på omkring 230 centimeter, så han kan nå de fleste rebounds og blocks – og også det på øverste hylde. 

I 2018 skrev han under med FC Barcelona, men det er ikke mange optrædener, som han har ved førsteholdet. Han har primært spillet for ungdomsholdene og andetholdet. I en af hans sæsoner i de spanske ungdomsrækker havde han over fem blocks per kamp. 

For ti år siden var han uden tvivl blevet valgt i første runde, men jeg tvivler på, at han bliver taget før nogle af de sene valg i anden runde. Vi ved ikke meget om ham, og han kan ikke skyde. Det moderne NBA er gået væk fra spillere som ham. Det bedste for ham ville nok være at tage flere år i Barcelona, men har et meget højt potentiale, der kan give ham en lang og succesfuld karriere i NBA.

Spilleranalyse

Defensiven er Badjis store styrke. Han ved, hvordan han skal blokere skud, og modsat mange amerikanske college-spillere, så jagter han ikke highlights. Han gør bare sit arbejde. Han er ret mobil i forhold til sin størrelse, hvilket gør, at han allerede fra dag et i NBA ville kunne stå imod. Han bliver en såkaldt rim-protector, der blokerer alle skud, der kommer hans vej.

Offensivt er der længere vej til NBA. Han er meget rå, men ikke elendig. Han er begyndt at skyde med større succes. Han kan også drible med bolden, men jeg ville ikke stole på ham med bolden endnu. Han kan lave nogle vilde dunks, og han er en alley-oop trussel på grund af hans lange arme. Han er super atletisk, og han spiller meget stor energi. 

Der er mange svagheder i hans spil, men potentialet er også stort. Han skyder dårlige procenter fra straffekastlinjen, og skuddet er nok den dårligste del af hans spil. Det er dog ikke noget, der er unormalt for en center på 216 centimeter. 

Offensivt kan han også forbedre sig i posten, hvor han kan blive dominerende. Han afslutter ikke super godt dernede, men han har det seneste år også spillet mod meget voksen og erfarne spillere. Det giver også hår på brystet. 

Der er en masse at arbejde på, men Badji ligner en meget spændende center.

Se andre spændende artikler