Draft 2021: Day’Ron Sharpe, North Carolina

En arbejdshest, der giver alt, hvad han har i begge ender. Bedst i defensiven, men gode playmaking beslutninger og et pick-and-roll potentiale gør ham attraktiv på trods af, at han ikke kan skyde, om det så galt hans liv.
Foto: Flickr - Rivals.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Draften nærmer sig, og her på Fullcourt vil vi gerne klæde dig på, så du kender de kommende NBA-spillere. Det gør vi ved at se på de fem bedste spillere på hver position. VI har set på de bedste Guards og Small Forwards. Vi er nået til de store drenge, nemlig den klassiske center-position.

NBA sammenligning: Richuan Holmes

Højde Vægt Alder Erfaring
6’11” / 210 cm 265 lbs / 120 kg 19 Freshman

 

Points Rebounds Of. Rebounds FT %
9,5 7,6 3,3 50,5

 

Day’Ron Sharpe er en interessant spiller i denne draft. Han er en tung dreng, der har spillet det seneste år ved det ikoniske universitet North Carolina. Her har spillere som Michael Jordan og Vince Carter også spillet i deres college-dage. 

Sharpe fik en vigtig rolle fra bænken ved North Carolina, da han kun startede seks kampe for holdet. Den tunge center blev en defensiv klippe og rebound-maskine, der viste, at hårdt arbejde virkelig betaler sig. 

Med en masse mesterskaber, en legendarisk træner og med rekruttering blandt den absolutte elite, vil der altid være mesterskabs-forventninger i North Carolina. De lokker nogle af de bedste spillere til, hvilket jo på papiret burde fører til resultater. Hvis bare sport var så nemt, så ville ingen se det. North Carolina røg nemlig ud til Wisconsin i første runde af March Madness. Kampen var på papiret ret tæt, men det gør ikke skuffelsen mindre. 

North Carolina har produceret mange stærke spillere til NBA, og Sharpe bliver helt bogstaveligt en af dem. 

Spilleranalyse

Defensiven er den store styrke, det kan vi ikke komme udenom. Hvis der blev givet en titel til den bedste forsvarsspiller blandt rookies, så ville der være hård konkurrence om den, og det er blandt andet Sharpe, der ville kæmpe med om den.

Det vil være nemt at nævne den store fysik, som en stor styrke, for det er jo bogstavelig talt det, som det er. Dog er Sharpes store styrke i forsvaret sin mobilitet, hvilket er meget overraskende for en mand i den størrelse. Han kommer godt ud, og han kan dække flere positioner. Han er samtidig en glimrende rim-protector, der beskytter ringen godt mod drives og skud. 

Han er stor og stærk, hvilket gør ham til en god rebounder. Specielt de offensive rebounds er han vild med at jagte. Han er meget tålmodig, og han er god til at lægge bolden i med en let scoring efterfølgende. 

Han sætter nogle fantastiske screens, hvilket gør, at han kan blive en fantastisk pick and roll spiller i NBA, hvis han får tilføjet lidt mere offensiv finesse. 

Svagheden, der overskygger alle, er skuddet, ligesom det er ved så mange andre store spillere. Man skal aldrig sige aldrig, men der skal godt nok ske et mirakel, hvis Sharpe skal have bare et middelmådigt skud. Han er dog klog nok til ikke at tage skuddene, men kun lige over 50 procent fra straffe kan blive et slemt problem. 

Han er en mobil forsvarsspiller, men når han kommer ud omkring trepointslinjen, kan man godt se, at han er på et fjernt territorium. Der er dog rigtig meget godt at bygge videre på, så jeg ville bekymre mig mere om skuddet, hvis jeg var NBA-holdene. 

Se andre spændende artikler