fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Draft 2021: Alperen Şengün, Besiktas

Magisk i posten. En traditionel big-man, der lever i feltet, hvor han scorer tæt på ringen med med både højre og venstre. En ekspert til at komme på linjen. Potentiale til at blive en offensiv superstjerne.

Foto: Flickr

Draften nærmer sig, og her på Fullcourt vil vi gerne klæde dig på, så du kender de kommende NBA-spillere. Det gør vi med denne artikelserie, hvor vi ser på de fem bedste spillere på hver position. Vi mangler kun de bedste Power Forwards og de resterende spillere, der fortjener at blive nævnt. Først er det dog Power Forwards, der kommer i fokus.

NBA sammenligning: Domantas Sabonis

Højde Vægt Alder Erfaring
6’10” / 208 cm 240 lbs / 109 kg  18 Besiktas

 

Points Rebounds Blocks Steals
19,2 9,4 1,7 1,3

 

Alperen Şengün er en tyrkisk center, der kommer fra en fremragende sæson ved det tyrkiske hold Besiktas. Han regnes med at være et af de største europæiske talenter, sammen med Usman Garuba. Şengün har ligesom Garuba spillet professionelt basketball siden han var 16 år gammel.

Şengün var en x-factor for Besiktas i den seneste sæson, hvor han havde 19,2 points og 9,4 rebounds per kamp. Han blev kåret til MVP i den tyrkiske liga. Han er kun 18 år gammel, så det lover godt for den tyrkiske big-man. 

Şengün var en udemærket spiller inden den seneste sæson gik i gang. Han leverede fine statistikker i de lavere tyrkiske ligaer, men ikke i nærheden af det han har leveret i år. Det kan have noget at gøre med, at han har smidt en masse kilo, da han før var lidt over grænsen for overvægtig for en atlet. 

Nu er næste skridt på rejsen NBA, og eksperterne regner med, at han bliver valgt i lotteriet.

Spilleranalyse

Alperen Şengün er en magisk offensiv spiller. Han lever i feltet, hvor han kan score på alle tænkelige måder. Han er en meget traditionel big-man, der arbejder i posten, og det har han haft stor succes med indtil videre. Han kan afslutte lige godt med begge hænder, og resten af teknikken fejler heller ikke noget. 

Han sluger rebounds til sig, da han jagter dem både offensivt og defensivt. Han er god til at sætte spillet i gang efter en rebound, da han har et glimrende overblik. Han kan endda selv drible bolden op af gulvet. 

Han sætter fantastiske screeninger, hvilket han ofte bruger til at gå mod ringen, men han kan også poppe ud og sende afleveringen videre. Han besidder ikke et skud fra distancen, så det skal der arbejdes på.

Defensivt er han okay. Han har potentialet til at blive en dygtig forsvarsspiller både på og off-ball. Han kæmper dog helt sindssygt, hvilket gør, at han nogle gange gør op for sin halv-langsomme krop og manglende atletiske evner.

Som tidligere nævnt ejer han ikke et skud fra distancen, men han er en glimrende straffekastskytte. Han lever nærmest på straffekastlinjen, da han godt kan lide at tage bolden hårdt til kurven. Gode straffekast-procenter kan overføres til et godt skud  bag trepointslinjen. Teknikken er der i hvert fald, og hvis han kan tilføje et skud fra distancen, så kan han blive en meget uhyggelig spiller.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

Phoenix Suns må undvære deres nyligt erhvervede superstjerne Kevin Durant i mindst to uger, efter han onsdag vrikkede om på sin ene anklen under...

NBA

Radioprogrammet Buzzer Beater med Morten Stig Jensen har fået forlænget sin aftale med Radio4 med yderligere et år.

Boston Celtics

Årets NBA All-Star Weekend finder sted i den kommende weekend, 17-19 februar, og tirsdag kom det frem, hvilke navne der kæmper om titlen som...

Golden State Warriors

Det tyder på, at der er en stor handel på vej

Brooklyn Nets

Jae Crowder skifter klub for anden gang på 24 timer, da han endnu engang er tradet

NBA

Her kan du gennem hele aftenen følge diverse rygter og handler på NBA Trade Deadline-dagen.

Nyhedsoversigt

Kongen blev til scoringskongen. Efter LeBron James natten til onsdag blev den mest scorende spiller i NBA´s historie er det væltet ind med reaktioner...

LA Lakers

LeBron James er nu den mest scorende spiller i NBAs historie. Se scoringen, hvor King James passerede Kareem Abdul-Jabbar, lige her.