Doncic i MVP-snakken

Luka Doncic har været brandende varm i starten af den nye sæson. Hans stats er nogle af de bedste leveret af en 20-årig nogensinde. Spørgsmålet er, hvor langt Doncic og Porzingis kan få Mavericks i denne sæson.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Man har tit hørt om den svære anden sæson. Mange spillere har haft en god rookie-sæson, som desværre er blevet efterfulgt af en dårlig Sophemore sæson. Det har Luka Doncic dog ikke hørt om. Han har startet sæsonen flyvende. Doncic fører holdet i både point, rebounds, assists og steals. Han har indtil videre næsten leveret en triple double i gennemsnit, hvilket er vanvittigt. Han har haft 28,5 point, 10,7 rebounds og 9,1 assists i gennemsnit per kamp. Det er der aldrig nogen, der har gjort som 20-årig. Hverken LeBron eller Durant har leveret så imponerende stats i så ung en alder. Doncic ser ud til at have et grænseløst højt potentiale, og snakken om MVP er begyndt. Doncics sæson, indtil videre, har fået mange eksperter til at snakke om muligheden for, at han bliver MVP. Doncic er selv stolt over, at hans navn er med i snakken, men fokuserer mest på at få Dallas ind i dette års slutspil. Dallas er i øjeblikket nummer 7 i Western Conference, og det bliver spændende at se, hvor langt de kan komme i år.

Doncic leverede en historisk flot perfomance imod New York Knicks den anden aften, som desværre endte med et nederlag. Han formåede dog at blive den kun anden spiller under 21 i historien, som har fået en triple double i Madison Sqaure Garden. Den anden, der har gjort det, er selveste Magic Johnson.

Luka Doncic er en af de mest succesfulde europæere, som er kommet ind i NBA-draften nogensinde. Der var et stort pres på ham, men han levede op til alle forventninger og gjorde det nærmest bedre, end nogen havde forestillet sig. Hans playmaking er en af hans store styrker. Han er vanvittig god til at finde sine holdkammerater. Når han ikke finder sine holdkammerater, er han en af de bedste på nuværende tidspunkt til at finde et godt skud. Hans stepback er nok hans største styrke sammen med hans pick & roll spil. Doncic har også vist i sin meget unge karriere, at han har evnen til at afgøre kampe i de døende sekunder. Det viste han flere gange sidste sæson – bl.a. med en sindssyg buzzer beater mod Portland. Han har alle kvaliteterne for at blive en superstjerne i NBA. Han spiller allerede, som om han har været i ligaen i mange år, og han står til at blive bedre og bedre med erfaringen. Han har en perfekt højde for sin styrke og fart, hvilket gør ham svær, hvis ikke umulig at dække, hvis der bliver byttet på screeninger.

Nye tider i Dallas

Doncic fik sidste år europæisk selvskab i den texanske klub. Kristaps Porzingis kom til fra New York Knicks. Porzingis spillede ikke en kamp for Dallas sidste år, da han var på vej tilbage fra en voldsom knæskade. Porzingis er dog kommet i gang med at spille denne sæson, selvom det ikke har været det bedste spil fra ham. Man har dog kunne se en god kemi mellem de to europæere, og når Porzingis kommer tilbage til sin gamle form, ser de ud til at være en af de farligere duoer i et duo-baseret NBA. Porzingis er stille og roligt ved at finde sit spil, og han bliver vigtig i Dallas’ jagt på slutspillet.

Doncic er en all-star denne sæson, hvis ikke skader kommer i vejen for ham. Dallas-holdet er dog ikke det sammenlagte bedste hold i den hårde Western Conference, hvorfor Doncic og Porzingis virkelig skal bære holdet til slutspillet, hvor vejen nok slutter i første runde. De sædvanlige trade-rygter går dog i NBA, hvor Bradley Beal og Chris Paul har været nævnt i snakken om Dallas. Vi står i en allerede spændende sæson, og det bliver endnu mere spændende at følge Luka Doncic i år og de kommende sæsoner.

Se andre spændende artikler