fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Analyser

DeMarcus Cousins: Sort-hvid

Shams Charania meddeler på sin twitter profil, at Houston Rockets har ophævet kontrakten med DeMarcus Cousins. Dermed skal Cousins finde sin fjerde klub på fire år. Hans karriere har langt fra været som først antaget med et utal af skader på kritiske tidspunkter. Vi har kigget nærmere på boogie, og hvorfor han er endt som en omstrejfer i NBA.

Foto: Fiba.com

Indenfor NBA er det efterhånden en naturlov når Shams Charania og Adrian Wojnarowski (fra henholdsvis The Athletic og ESPN) breaker noget på twitter. Derfor antager vi her på Fullcourt, at historien om DeMarcus Cousins’ frigørelse fra Houston Rockets ligeledes er en realitet, som kun mangler at blive bekræftet fra begge parter.

Ifølge kilder har DeMarcus Cousins ikke været tilfreds som backup for Christian Wood – den startende center for Houston Rockets.

Men hvordan er det kommet dertil, at en spiller med fire All-Star pladser under bæltet – samt et snit på 20,8 points og 10,7 rebounds per kamp for karrieren – er blevet backup center for et middelmådigt hold i NBA? Og har DeMarcus Cousins overhovedet mere at give NBA?

For at give svar på de spørgsmål, er det nærliggende at kigge tilbage på Cousins’ karriere. Forsimplet og med få nedslagspunkter – en form for sort-hvid billede af den store center.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Cirkusset i Kings

Første nedslagspunkt i karrieren kommer dagen efter All-Star kampen i 2017. Under All-Star weekenden er Sacramento Kings og New Orleans Pelicans blevet enige om en handel, som sender Cousins og Omri Casspi til New Orleans Pelicans for Buddy Hield, draftpicks og et par andre spillere.

Cousins selv havde hørt rygterne om et mulig trade før All-Star kampen om søndagen, men tog det bare som ’rygter’. For bare en uge tidligere havde GM, Vlade Divac, offentligt og privat proklameret, at Cousins ikke var ledig på trade-markedet, og ejeren af Kings havde personligt spurgt Cousins omkring en spiller, og hvordan han ville passe ind hos Kings.

Trods Sacramentos blakkede ry i NBA kan Cousins ikke se sig helt fri af skyld. Han har altid været i toppen af ligaen, hvad angår tekniske fejl, en indikation på, at han spiller med følelserne og ikke helt kan kontrollere dem. Ligeledes kom Sacramento aldrig i nærheden af slutspillet i de seks fulde sæsoner, hvor Cousins huserede som den startende center. Faktisk har han kun fået slutspilsminutter for et skadesramt Warriors tilbage i 2018-19 sæsonen.

Man kunne hurtigt komme til den konklusion, at Cousins ikke er en vindende spiller. Og det er meget mulig han rent faktisk ikke er det – eller bliver det fremover.

Andet nedslagspunkt i karrieren kan muligvis forklare, hvorfor Cousins aldrig har bevist, at han kan tage et hold i slutspillet.

Uheld med uheld på

Efter skiftet til Pelicans begyndte det så småt at vende for den store center. Sammenspillet med Anthony Davis fungerede overraskende godt, og med to giganter under kurven var Pelicans en spændende modvægt til den dominerende small-ball lineup. Skæbnen ville det dog anderledes.

Som det ofte er med store velpolstrede spillere, er bentøjet altid udsat for mulige skader. Godt halvvejs i 2017-18 sæsonen oplevede Cousins, at bentøjet gav efter. En overrevet akilleshæl betød, at Cousins missede resten af sæsonen hos Pelicans (som senere kom til anden runde i slutspillet), missede muligheden for den helt store kontrakt og ikke mindst erhvervede sig en skade, som få er kommet 100 procent tilbage fra.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Efter et enkelt år hos Golden State Warriors, og et finalenederlag til Toronto Raptors, underskrev han i juli 2019 en kontrakt med Los Angeles Lakers på ’sølle’ $3,5 millioner.

Men skæbnen havde nok engang andre planer med Cousins. Godt en måned efter underskriften blev han alvorlig skadet under en træningssession. En overrevet korsbånd var konklusionen, og Cousins endte senere med at blive waived uden et eneste minut for Lakers. Som de fleste NBA fans allerede ved, vandt Lakers mesterskabet i samme sæson.

Hvad nu?

Ikke meget er gået Cousins’ vej gennem karrieren. To alvorlige skader i hans bedste alder har gjort ham til en ubetydelig prik i NBA. Spørgsmålet om, hvorvidt Cousins har en fremtid i NBA, handler i høj grad om hans indstilling og mentalitet. Trods defensive problemer i denne sæson, er han på mange måder en moderne center. Han har førhen vist respektable procenter bag trepointslinjen, og han kan godt snitte fem assists per kamp hen over en sæson, hvilket er imponerende for en center.

Det er dog meget tvivlsomt, at han nogensinde kommer til at være bedste spiller på et hold med slutspilsdrømme. Den tid er vist forbi. Spørgsmålet er, om Cousins selv ved det.

For alle os fans af NBA er håbet, at Cousins kan nå 90 procent af hans tidligere jeg. Når man kan levere en statline på 44 points, 23 rebounds, 10 assists, 4 steals, 1 block og 5 turnovers, er man automatisk tildelt en plads i hjertet hos undertegnet.

Rådet herfra er: Hold dig fra livets søde sager, kom i form og for alt i verden undgå de skader. Måske er det sikreste at holde en mindre pause fra NBA, så du kan komme tilbage i næste sæson.  

Annonce. Scroll for at læse videre.

Skrevet af

NBA redaktør og til dagligt at finde i Århus. Har et årligt Space Jam ritual, og tilhænger af pass-first spillestillen med Spurs og Warriors som forbilleder.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA fejrer 75-års jubilæum. I de 75 år har der været mange spillere igennem ligaen, men aldrig har en dansker spillet en kamp i...

NBA

MVP-barometeret vender tilbage, og den er stadig anført af Golden State Warrirors’ Steph Curry

Denver Nuggets

Lørdag aften kl 19 slår Madison Square Garden dørene op for opgøret mellem øst og vest, når New York Knicks brager sammen med Denver...

NBA

Der er et udbrud af smitte hos Charlotte Hornets, hvilket har sendt flere af holdets spillere ud heriblandt LaMelo Ball

NBA

De seneste uger har budt på mange skader. Nogle af ligaens store navne er udgået med skader. I denne artikel får du et overblik...

NBA

Golden State Warriors fik revanche mod Phoenix Suns, da de natten til lørdag tog sejren i opgøret, hvilket betød, at Suns stime på 18...

Bakken Bears

Bakken Bears skal i det kommende gruppespil i FIBA Europe Cup møde Bahcesehir College, og det tyrkiske mandskab har ifølge basketballmediet Sportando oprustet truppen...

NBA

LeBron James var ikke med i Los Angeles Lakers kamp mod Sacramento Kings, da han er blevet placeret på NBA's "Health and Saftey" protocol....