fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

De bedste kontrakter i NBA

I NBA er alle spillernes kontrakter offentlige, dette betyder, at det er nemt at sammenligne en spillers præstationer med deres løn. I denne artikel har vi kigget nærmere på, hvilket spillere, der præsterer på et højt niveau sammenlignet med, hvad de tjener om året.

En af de mange spændende ting omkring NBA er det faktum, at alle spillernes kontrakter er offentlige tilgængelige. Det giver anledning til megen sammenligning og diskussion blandt fans, hvor forskellige spilleres evner kontra deres kontrakt diskuteres heftigt.

Stephen Curry fra Golden State Warriors er i 2019-2020 sæsonen den spiller, der tjener mest med en kontrakt på 40,23$ millioner, svarende til cirka 275 millioner danske kroner.

Vi har her på Fullcourt kigget nærmere på kontrakterne i NBA for at finde de bedste kontrakter set fra holdenes synspunkt.

De bedste kontrakter

En god kontrakt er kendetegnet ved at værdien af kontrakten er lav kontra den produktion og betydning spilleren har for holdet. Spillere, der stadig spiller på deres rookie-kontrakter er ikke taget i betragtning, da værdien af deres kontrakter er bestemt af NBAs regler og derfor ofte vil være lave sammenholdt med de bedste unge spillere.

Spillerne er listet i vilkårlig rækkefølge, og der er dermed ingen rangering af de nævnte kontrakter.

P.J. Tucker

32$ millioner over 4 år, gennemsnitsløn på 8$ millioner pr. år
Stats 2019-20: 7,4 points – 7,0 rebounds – 1,7 steals
Den amerikanske frontcourt spiller fra Houston Rockets er i øjeblikket i gang med sit tredje år på sin nuværende kontrakt. Selvom Tucker efterhånden er blevet 34 år, er han stadig en nøglefigur for Rockets mandskabet, hvor han påtager sig stort ansvar i det defensive samtidig med, at han også formår at være en del af Houstons nye smallball spillespil offensivt. 8$ millioner om året må i hvert fald vurderes at være billigt sluppet for Houston, når man ser på den betydning for holdet, Tucker bidrager med.

Lou Williams

24$ millioner over 3 år, gennemsnitsløn på 8$ millioner pr. år
Stats 2019-20: 19,3 points – 5,9 assists – 3,1 rebounds
Det er umuligt at komme udenom Lou Williams, hvis vi skal snakke om værdi for holdet, når han samtidig kun tjener 8 millioner dollars om året. Den tredobbelte vinder af årets sjette mand snitter i denne sæson knap 20 point samt seks assists pr. kamp for Los Angeles Clippers. Williams udgør en stor del af den farlige bænk-unit, som i øjeblikket gør Clippers holdet til måske det bedste bud på et mesterhold. En spiller med Williams’ evner ville starte inde på mange af de øvrige NBA hold, men det lader til, at han har fundet sig godt til rette med at komme fra bænken, så længe han får lov til at være med til at afgøre kampene til sidst. En spiller af Williams’ kaliber ville kunne tjene mindst det dobbelte alle andre steder.

Jusuf Nurkic

48$ millioner over 4 år, gennemsnitløn på 12$ millioner pr. år
Stats 2018-19*: 15,6 points – 10,4 rebounds – 3,2 assists – 1,4 blocks
Godt nok har Nurkic været skadet i denne sæson, men der er ingen tvivl om, at han formåede at vise et niveau og en betydning for Portland Trail Blazers, der i den grad, gør ham berettiget til denne liste. Nurkic var en stor del af the Portland hold, der nåede hele vejen til Conference finals sidste sæson, et hold, der i denne sæson uden Nurkic, end ikke har formået at kravle indenfor i slutspillet. Nurkic forventes at gøre comeback indenfor de næste par uger, hvor han skal forsøge at hjælpe Blazers tilbage på rette kurs med hans gode defensiv, gode pasningsegenskaber og sit gode sammenspil med Damian Lillard i offensiven.
* Grundet sin skade har Nurkic ikke spillet i 2019-20 sæsonen, derfor stats fra 2018-19 sæsonen

Montrezl Harrell

12$ millioner over 2 år, gennemsnitsløn på 6$ millioner pr. år
Stats 2019-20: 18,9 points – 7,0 rebounds – 1,1 blocks
Montrezl Harrell udgør endnu en vigtig brik for Los Angeles Clippers titeldrømme. Harrell snitter knap 19 point, syv rebounds og over et block pr. kamp i denne sæson, hvor han, udover statistikkerne, bidrager med noget vildskab og noget fysik på Clippers mandskabet. Harrell har kontraktudløb til sommer, og hvis han kan holde det nuværende niveau, kan han bestemt se frem til at hæve lønnen til et niveau væsentlig over de nuværende 6$ millioner.

Derrick Rose

15$ millioner over 2 år, gennemsnitsløn på 7,5 millioner$ pr. år
Stats 2019-20: 18,5 points – 5,8 assists
Derrick Rose har i denne sæson hævet sit niveau betragteligt. Han har primært startet på bænken for Detroit Pistons i denne sæson, selvom han dog på det seneste har fået flere kamp fra start. Den tidligere MVP har de seneste år været meget plaget af skader, og han har haft svært ved at finde tilbage til sit gamle niveau. I denne sæson snitter han 18,5 point og knap seks assists pr. kamp, samt skyder 49,8% fra gulvet. Rose er en spillertype, der via hans glimrende handles kan finde sit eget skud og dermed altid er garant for point, hvilket gør denne spillertype meget eftertragtet blandt de øvrige NBA hold, især på en kontrakt til kun 7,5$ millioner om året.

Dwight Howard

2,5$ millioner over 1 år
Stats 2019-20: 7,7 points – 7,8 rebounds – 1,3 blocks
Dwight Howard er endnu en spiller, der har genfundet sig selv i denne sæson. Han spiller på en såkaldt veteran-minimum kontrakt, hvor han har kontraktudløb til sommer. Han snitter i denne sæson 7,7 point og 7,8 rebounds samt 1,3 blocks for Los Angeles Lakers, hvor han kommer fra bænken med noget vildskab, fysisk og aggressivitet, når startende JaVale McGee skal have en pause. Den otte-dobbelte All-Star spiller har de seneste sæsoner været langt fra sit vanlige niveau, men denne sæson har trods alt været et skridt i den rigtige retning. Mange var tvivlende overfor hans muligheder for succes med Lakers holdet, da de signede ham tilbage i sommeren, men indtil nu har han gjort kritikerne til skamme og formået at bidrage til et Los Angeles hold, der bestemt ikke kan være utilfredse med den værdi, de får for sølle 2,5$millioner.

Robert Covington

46$ millioner over 4 år, gennemsnitsløn på 11,5$ millioner pr. år
Stats 2019-20: 12,8 points – 6,0 rebounds – 1,6 steals
Robert Covington, der netop er blevet traded fra Minnesota til Houston, er kendt som en fremragende forsvarspiller, hvor han med stor aggressivitet, kløgtighed samt hurtige hænder er en stor mundfuld for de fleste offensive-minded spillere i ligaen. Han er populært sagt en af ligaens bedste 3-and-D spillere. Udover sine glimrende defensive egenskaber bidrager Covington også offensivt med knap 13 point og seks rebounds pr. kamp i denne sæson. 11,5$ millioner om året for en af ligaens bedste forsvarsspillere, der også kan bidrage offensivt, ligner en glimrende kontrakt for hans nye mandskab, Houston Rockets.

Danuel House Jr.

11$ millioner over 3 år, gennemsnitsløn på 3,67$ millioner pr. år
Stats 2019-20: 10,5 points – 4,4 rebounds – 1,2 steals
For mange var Danuel House Jr. før denne sæson et relativt ubeskrevet blad, men meget har ændret sig for den 26-årige amerikaner. Han har i denne sæson etableret sig selv som en vigtig brik og ikke mindst starter for Houston Rockets. Han bidrager med glimrende forsvar og pålideligt offensivt spil, derudover roses han meget internt på Houston holdet for at være en fremragende rebounder, der har en stor del af æren for holdets forbedrede rebound-statistikker i denne sæson. For 3,67$ millioner om året er Danuel House Jr. bestemt en spiller, der bidrager med meget for Houston mandskabet.

Boblere 

Spencer Dinwiddie – Brooklyn Nets
34$ millioner over 3 år, gennemsnitsløn på 11,33$ millioner pr. år.

Josh Richardson – Philadelphia 76ers
42$ millioner over 4 år, gennemsnitsløn på 10,5$ millioner pr. år.

Bogdan Bogdanovic – Sacramento Kings
27$ millioner over 3 år, gennemsnitsløn på 9$ millioner pr. år

Fred VanVleet – Toronto Raptors
18$ millioner over 2 år, gennemsnitsløn på 9$ millioner pr. år.

Skrevet af

22 år gammel, bosat i Aarhus og studerer til dagligt på AU. Stor interesse for basketball og især NBA

Andre artikler med dette emne

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-stjerne Reggie Kissoonlal forlader College Park Skyhawks til fordel for Grand Rapids Gold i NBA G League.

Golden State Warriors

Golden State Warriors-stjernen Stephen Curry forstår godt, at nogle af klubbens egne tilhængere buhede spillerne efter onsdagens store nederlag til New Orleans Pelicans.