Cleveland Cavaliers

Cleveland Cavaliers

Cleveland Cavaliers  holder til i Cleveland, Ohio, hvor de spiller deres hjemmekampe i Rocket Mortgage FieldHouse. De spiller i Central Division i den østlige konference.

Hård start i Ohio

Cleveland Cavaliers blev til i 1970, hvor de kom ind i ligaen som et såkaldt ‘expansion team’, hvor de bliver oprettet som et helt nyt hold i ligaen. Portland Trailblazers og Buffalo Braves (Nu Los Angeles Clippers) kom ind i ligaen sammen med Cavaliers tilbage i 1970. Cavaliers’ start i NBA var ikke prangende, da de startede med at tabe de første 15 kampe i første sæson. De efterfølgende år var ikke meget bedre, da Cavs i de næste fem sæsoner ikke formået at komme længere op end en sjetteplads, som dengang ikke gav adgang til slutspillet. I 1976 vendte lykken dog en smule da Cavaliers vandt deres første divisionstitel og sluttede indenfor i slutspillet med en positiv record. i 1980 købte Ted Stepien holdet, hvilket skulle vise sig at være rigtigt skidt for Cleveland. I perioden havde de seks forskellige trænere og vandt blot 66 kampe af de 244 de spillede. De tabte i løbet af perioden også 24 kampe i træk.

Lysere tider

Under ny ledelse draftede Cavaliers i 1986 to spillere, som skule vise sig at være essentielle for deres fremtidige succes; Mark Price og Brad Daugherty. Brad Daugherty blev taget med førstevalget i 86’ i en lidt sløv draftclass. Han blev taget før spillere som Dennis Rodman, Arvydas Sabonis og selvfølgelig holdkammerat Mark Price. Ført an af de to var Cavaliers fast inventar i slutspillet igennem sidste halvdel af 80’erne og i første halvdel af 90’erne. Daugherty var i perioden all-star fem gange, imens Mark Price kunne se sig på holdet fire gange. i 1992 var Cleveland i conference finals for blot anden gang i deres 22 år lange liv i ligaen. Alle gode ting får en ende, og det gjorde Cavaliers’ succes også, da de fra 1996 til 2003 blot sluttede indenfor i slutspillet én gang. Men i 2003 fik Cavaliers igen førstevalget i draften, hvilket skulle vise sig at være skelsættende for fremtiden i Ohio.

LeBron James

Det er sjældent, at én spiller kan definere et helt franchise. Men det er tilfældet med LeBron James og Cleveland Cavaliers. 2003 draftede Cavaliers James med førstevalget direkte fra hans high school, St. Vincent-St. Mary. Efter blot to sæsoner var der igen slutspilsbasketball i Ohio, da LeBron og co. tabte i anden runde til Detroit Pistons. De næste fire sæsoner sluttede Cleveland i slutspillet og gik sågar hele vejen til finalerne i 2007, hvor de tabte 4-0 til San Antonio Spurs. I 2010 valgte LeBron at tage sine talenter til South Beach, Miami, hvor han sammen med Dwayne Wade og Chris Bosh formede den såkaldte “Big Three”. Det førte til mange rasende Cavs fans, som endda brændte LeBrons trøje. Hvis LeBron ikke på dette tidspunkt havde bevist sit værd, så vandt Cavs 42 færre kampe sæsonen efter, som er det største drop i NBA’s historie. Med førstevalget i 2011’s draft valgte Cavaliers Kyrie Irving som sammen med Kevin Love skulle danne en ny “Big Three”. Denne gang i Cleveland, hvor LeBron skrev kontrakt i 2014. Den nye konstellation i Ohio beviste sit værd fra start og gik i finalen første år. De mødte Golden State Warriors, som blev et vaskeægte rival igennem de næste fire år, hvor de mødtes i finalerne hvert år. Warriors vandt tre ud af de fire, men i 2016 kunne LeBron bringe det første og eneste mesterskab til Cleveland nogensinde.