fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Bordet rundt om dette års NBA All-Star event

Inden den 67. udgave af NBA All Star-weekend løber af stablen i nat, kigger vores eksperter lidt tilbage på tidligere All Star-weekends og byder ind med, hvad vi skal forvente af dettes års stjernespækkede basketballfest i Los Angeles.

Hvilket All Star-minde står tydeligst i din hukommelse?

Steffen: Når jeg tænker på All Star-Weekend, så er det første billede, der popper frem på nethinden Shaqs ansigts udtryk efter Vince Carters vanvittige 360 Windmill dunk i dunkekonkurrencen i 2000.

Det var godt nok før, jeg fulgte NBA tæt, men er nok det klip, jeg har set mest. Skal jeg vælge noget, som jeg har set live, må det være All Star-kampen i Houston i 2006, hvor Tracy McGrady gik amok med 36 point.

Kasper: “You win! You win young fellow, you win! Supermaaaaaan da da da daaaaa da da da daaaa,” – Sådan lød Kenny Smith efter Dwight Howard gjorde Dunk Contest anno 2008 til sin egen. Om han dunkede bolden eller ej, så vandt Clark Kent Howard mit hjerte den nat for små ti år siden.

Anders: Tracy McGradys alley-oop dunk fra 2002 var fantastisk, og er i mit perspektiv stadig et af de bedste dunk nogensinde.

Derudover var All Star-kampen på dette tidspunkt væsentlig mere konkurrencepræget, hvilket blot gjorde dunket endnu mere overraskende og usædvanligt.

Hvad synes du om det nye All Star-format med Team Lebron og Team Steph?

Anders:  Jeg synes, det er en udmærket løsning på et problem, som måtte adresseres: at All Star-kampene var blevet til Harlem Globetrotter-opvisninger.

Forhåbentligt giver det spillerne noget ekstra motivation at repræsentere et samlet hold fremfor en konference. Jeg havde dog foretrukket, at draften var blevet transmitteret live, så spillerne ved, hvornår de blev valgt.

Kasper: Fabelagtigt koncept. Ingen kan have noget i mod det. En sand genistreg af Adam Silver og spillerforeningen. Det bringer et nyt lag til All Star-kampen, som forhåbentligt bliver væsentligt mere konkurrencepræget end tidligere år.

Min umiddelbare skuffelse over, at draften ikke bliver transmitteret er dog alt overskyggende. Det ville ikke bare have været prikken over i’et eller toppen af kransekagen. Det ville have været hele historien.

Den altoverskyggende begivenhed, som ville have trukket flere millioner af seere. Et omvendt ‘ø-råd’ i NBA forstand.

Jeg, såvel som alle andre NBA-entusiaster, ville have haft popcornene klar kl. 01 om natten, for at se LeBron undgå Kyrie, eller KD komme på hold med Westbrook. Jeg ville sælge min højre arm, give min første fødte og alt andet af værdi, for at se det live.

Steffen: Det er da en sjov en fidus, men jeg synes ikke, at det hamlede op med kampens største problem: At man skal vælge 12 spillere fra hver konference. Der er bare flere talenter i Western Conference. Hvorfor vi skal have en Goran Dragic eller Kemba Walker med i stedet for Nikola Jokic forstår jeg ikke.

Desuden er det et undervurderet aspekt af det nye format, at vinderne af All Star-kampen vinder 100.000 dollars til velgørende formål fremfor kun de 50.000, det har været indtil nu. Da taberne stadig “kun” får 25.000, vil der nu være lidt mere at spille for. Forhåbentligt nok til at de gider prøve.

Hvilket event ser du mest frem til?

Anders: Ideen om Andre Drummond i en skills challenge er fascinerende, men også tåkrummende. Særligt når trepointsskuddet skal sættes (0.1 forsøg pr. kamp i denne sæson).

Om alle omstændigheder bliver det seværdigt. Jeg ser også frem til Rising Stars-kampen, hvor de unge amerikanere helt sikkert vil kæmpe for at revanchere nationens nederlag fra sidste år.

Kasper: For mig er lørdagen hellig. Det er her alt det sjove sker. Alt det spændende og usædvanlige. Her findes alle de konkurrencer og højdepunkter, som vi ikke ser hver dag. De ultra-atletiske stjerner, får virkelig mulighed for at folde sig ud, og bevise deres ekstreme talenter på denne højspændingslørdag.

Jeg ser allermest frem til den unge Donovan Mitchell i Dunkekonkurrencen. Han er blot med på et afbud, men han kunne meget vel gå hen, og blive den helt store oplevelse i løbet af lørdag nat.

Steffen: Jeg har altid haft en godt øje til Rising Stars-kampen fredag aften. Hvis vi skal se en kamp uden forsvar, er det fedt med de unge talenter, som virkelig vise deres atletiske evner.

Donovan Mitchell er en spiller, min familie snart er træt af at høre om. Han er det event, jeg ser mest frem til. Jeg er så kæmpe stor fan, og glæder mig til at se, hvad han kan byde ind med i både Rising Stars og dunkekonkurrencen lørdag.

Hvis du kunne ændre noget ved All Star-weekend, hvad skulle det så være?

Anders: Egentligt er jeg ikke så meget for forandringer. Der er meget historie forbundet med All Star-weekend, som jeg frygter går tabt, hvis formaterne ændrer sig for meget.

Hvordan kan vi f.eks. sammenligne nutidens og fortidens skytter, hvis trepointkonkurrencen ændres? Men måske er det på tide at droppe fordelingen af All Star-pladser på baggrund af konferencer.

Kasper: Jeg har allerede givet mit besyv med i forhold til den manglende visning af All Star-draften, så den vil jeg lade ligge.
Til gengæld vil jeg have Shooting Stars tilbage.

Chris Bosh var et sandt naturtalent til denne disciplin, og formåede at vinde tre år i streg, inden konkurrencen blev sløjfet i 2016. Bring den tilbage!

Det var praktisk talt bare ‘gris’ med superstjerner. Fremragende koncept, hvor man bragte endnu mere ind fra skolegården, som vi alle kan relatere til.

Steffen: De prøvede det for nogle års siden uden den store succes, men “Horse” synes jeg skulle prøves af igen. Der kan laves nogle ændre, men hvor ville det være underholdende at se Steph Curry og Kyrie Irving forsøge at overgå hinanden i forskellige driblesekvenser og tricksshots.

Hvad er dine forudsigelser til fredag og lørdag?

Anders: Klay Thompson lever op til favoritværdigheden og vinder trepointskonkurrencen foran Bradley Beal. Lou Williams tager Skills challenge-trofæet som trøstepræmie får sin manglende deltagelse i All Star-kampen.

Team World har de bedste, mest erfarne spillere og slår Team USA. Larry Nance Jr. følger i fars fodspor og vinder dunkekonkurrencen.

Kasper: Nok bliver det hele uendeligt spændende, men trepointskonkurrencen bliver vundet af  Klay Thompson, fordi han er bedre end de andre. Simple as that.

Skills Challenge bliver vundet af Sweet Lou, fordi han er brændende, fuld flammekaster, varm.

Dunkekonkurrencen bliver vundet af Donovan Mitchell, fordi han om nogen er varmere end flammekasteren.

I Team World vs. Team USA vinder Team USA. Donovan Mitchell kan drive Jazz til ti sejre i streg, så kan hans Team USA også vinde en enkelt kamp.

Celebrity kampen er en mærkværdig størrelse, der i sidste ende kan koges ned til dette: Jamie Django Foxx er på Team Clippers. Justin Bieber er på Team Lakers. Mere siger jeg ikke.

Steffen: Jeg tror desværre, at vi kommer til at sidde tilbage med en dårlig smag i munden efter årets dunkekonkurrence. Konkurrencen var på vej til at dø indtil Aaron Gorden og Zach Lavine i 2016 leverede det største show siden 2000. Sidste års konkurrence kunne ikke leve op til forventninger og igen i år, tror jeg, at vi bliver skuffet.

Vinderne bliver: Rising Stars – Team World. Skills Challenge – Joel Embiid. Trepointskonkurrence – Eric Gordon. Dunkkonkurrencen – Dennis Jr. Smith.

Hvem vinder All Star-kampen? Og hvem vinder MVP-titlen?

Anders: Jeg går med Team Lebron. James har mistet mange spillere, bl.a. sin startende center, men til gengæld har han fået fire nye, formstærke spillere, som må være ivrige efter at bevise deres værd.

Særligt Paul George, som tilmed stammer fra Los Angeles, må være topmotiveret, og han er derfor også min kandidat til MVP-titlen.

Kasper: Inden syndfloden af skader ramte Team LeBron, havde jeg valgt kongen og hans disciple. Men uden Boogie, The Zinger, Wall og Love, så bliver jeg nødt til at gå med Team Steph.

Team Steph vinder en overbevisende sejr, og det skyldes i stor stil James Harden. Ikke nok med, at han vinder MVP-titlen for hele sæsonen, så krydrer han den også med en All Star MVP-titel.

Han eurostepper den hele vejen til sejr, og kan løfte trofæet sent søndag nat, når All Star-weekenden går på hæld.

Steffen: Det er aldrig en god ide at gå imod King James, men jeg tror også mest på Team Steph. All Star-kampen bliver sikkert igen en kamp uden forsvar, hvor alle vil prøve at skyde treere. Ingen rammer dem bedre end Curry, Klay og James Harden.

Harden er på en mission i år efter MVP og mesterskab. Han er vokset op i Los Angeles-området. James Harden præsterede en kæmpe double-double i point og assist og tager MVP-æren i sin hjemby.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

NBA

Ben Simmons’ karriere har været noget turbulent, hvor skader har fyldt en del. Ben Simmons, der i dag er fyldt 27 år, blev oprindelig...

NBA

NBA's Board of Governors har godkendt nye regler, som skal modvirke load management. Reglerne er målrettet ligaens stjernespillere, og træder i kraft med starten...

NBA

Cleveland Cavaliers har skrevet kontrakt med veteranen, der i 2016 hjalp Cavaliers til klubbens første mesterskab.

Landshold

The Athletic rapporterer, at Lebron James vil tage sine talenter tilbage til OL-basket efter 12 års fravær samt rekruttere et par prominente venner med.

NBA

Philadelphia 76'ers-stjernen James Harden har modtaget en stor bøde fra NBA grundet sine kommentarer om 76'ers' GM, Daryl Morey.

LA Clippers

James Harden kalder Philadelphias 76'ers' GM Daryl Morey for en løgner til en begivenhed i Kina.

LA Lakers

Los Angeles Lakers og Anthony Davis er blevet enige om en kontraktforlængelse på tre år.

Chicago Bulls

Chicago Bulls er blevet enige med Ayo Dosunmu om en kontraktforlængelse på tre år.