Bekræftet: NBA vender tilbage i juli

22 hold vender tilbage til basketballbanen, når NBA starter sæsonen op igen sidst i juli måned, det bekræfter flere amerikanske sportsjournalister på twitter.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter længere tids venten, og utallige muligheder vendt og drejet, har NBA og kommisæren, Adam Silver, endelig fremlagt en slagplan for afviklingen af resten af sæsonen. Planen blev i dag (4. juni) godkendt af NBA Board of Governors med et flertal på 29-1. Portland Trailblazers var angiveligt det eneste hold som ikke stemte for.

Formatet for genoptagelse af NBA bliver på sin måde, unik. Kun ni af de tilbagevendende hold er fra Eastern Conference, og dermed er kun et hold, Washington Wizards, udenfor slutspilspladserne. NBA har prioriteret at hold med mere en seks sejre fra ottende pladsen ikke skulle spille flere kampe i denne sæson. Det er især gjort for at holde antallet af personer samlet nede, og dermed minimere smitterisikoen.

Holdene får dog kun otte kampe til at spille sig ind i slutspilvarmen, eller bare i form. Den sidste slutspilsplads i hver Conference kan muligvis blive afgjort af knald eller fald kampe, som vi kender det i fodbold. Det sker hvis niendepladsen er indenfor fire sejre i forhold til ottende pladsen.

I så fald skal niendepladsen vinde to direkte knald eller fald kampe mod ottenpladsen, før de er sikret en plads i slutspillet. For ottendepladsen er kravet kun en sejr. Der spillet maksimalt to kampe i denne elimineringsserie.

Alle kampe bliver spillet i Walt Disney World Resort, Orlando, og vil indeholde de listede hold herunder.

 

 

Her er de vigtigste datoer resten af NBA året, og som kan give dig et overblik over sæsonen. Det skal dog siges at ikke alle datoer er bekræftet endnu.

9-11 juli: Training camp.

31 juli – 12 oktober: 19-20 sæsonen spilles færdig.

25 august: Draft lottery.

15 oktober: NBA Draft.

18 oktober:  Free Agency.

10 november: 20-21 Training camp.

1 december: 20-21 sæsonen starter.

Se andre spændende artikler