fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Basketball vender tilbage til Disney World

18 hold fra NBAs udviklingsliga, G-League, vil over fire uger spille en turnering i Disney World.

Disney Wolrd får besøg af endnu en basketball-liga

NBA løste Covid-19 pandemien bedre end de fleste andre sportsligaer i verden. Månederne i boblen i Disney World viste ingen tilfælde af Covid-19. NBAs udviklingsliga, som bliver kaldt G-Leauge, vil derfor gentage succesen og holde deres egen turnering i Walt Disney Wolrd Resort i Lake Buena Vista, Florida . Kampene bliver spillet i ESPNs Wide World of Sports Complex. Turneringen vil indeholde 18 G-League hold og vil køre i 4 uger, hvor hvert hold spiller 15 kampe. Første kamp spilles d. 10 februar, og den regulære sæson vil køre frem til d. 6 marts. Slutspillet kommer til at bestå af de otte bedste hold, og vil foregå fra d. 8 – 11 marts. Spillerne ankom til Disney World for en uge siden, hvorefter de har været i karantæne inden træningerne kunne begynde. De kommer nemlig til at følge de præcis samme regler, som NBA fulgte i løbet af sidste sæson. NBA holdene har derfor også fået at vide de skal betale mellem 400.000 og 500.000 dollars for at dække tests og mad.

 

 

Alle øjne på hold med High Shcool spillere

Blandt de sædvanlige G-League hold er der kommet et nyt hold. Holdet hedder Ignite, og det er en del af NBAs nye program for spillere, der ikke vil i College, men i stedet prøve sig af mod professionelle. Med programmet kommer en løn på 500.000 dollars, hvilket er 500.000 dollars mere, end man ville få i College. De unge talenter fra 2020 High School-klassen hoppede på programmet med det samme. Den bedste rangerede spiller Jalen Green meldte sig til, og med ham kom tre andre store stjerner fra High School. Det var spillere som Jonathan Kuminga, som var den bedst-rangerede i 2021 klassen, men skiftede til 2020 klassen. Udover dem var det to andre fem-stjernede talenter i Isaiah Todd og Daishen Nix. Holdet bliver trænet af Brian Shaw, som har fem NBA mesterskaber. Tre som spiller og to som assistentræner, og de er alle sammen med Los Angeles Lakers. Shaw var også Denver Nuggets cheftræner fra 2013 til 2015. Holdet har også fået veteraner ind på holdet for at hjælpe de unge stjerner. Her er tale om Amir Johnson, som er den sidste spiller, der er gået direkte fra High School til NBA, og Jarrett Jack, som har spillet for ti NBA-hold. Ignite-holdet får alle deres kampe vist på nationalt TV i USA, og der vil være fyldt med NBA-scouts for at holde øje med de mulige top fem-valg i Jalen Green og Jonathan Kuminga. De spiller også den første kamp i turneringen. De starter d. 10 februar mod Santa Cruz Warrirors.

 

 

Spillere at holde øje med

Jalen Green og Jonathan Kuminga er helt sikkert de navne, som man skal holde mest øje med. De spændende unge spillere kan blive stjerner i den store liga, men her er seks andre spillere, som man skal holde øje med:

Jeremy Lin, Santa Cruz Warriors

Jeremy Lin tilbragte sidste sæson i den kinesiske liga CBA. Her havde han over 22 points i gennemsnit per kamp, hvilket var nok til, at Warriors ville tilbyde ham en plads i G-League boblen. Lin huskes nok bedst for sin periode hos New York Knicks, hvor han over få uger overtog ligaen, som blev døbt Linsanity. Inden perioden i Knicks var Lin dog en del af Warriors, så han vender tilbage til sit første NBA-hold.

 

Allonzo Trier, Iowa Wolves

Allonzo Trier er netop fyldt 25 år, og han har spillet for New York Knicks siden 2018. I 2018 draften gik han undrafted, men Knicks samlede ham op, og han så ret god ud for dem. Over to sæsoner i NBA havde han i gennemsnit 9,7 points per kamp, hvor han spillede 19 minutter i gennemsnit. Knicks valgte dog at opsige kontrakten med Trier efter sidste sæson.

 

Dennis Smith Jr., Westchester Knicks

Dennis Smith Jr. blev valgt som nummer ni i 2017 draften. Her havde han en vanvittig rookie-sæson hos Dallas Mavericks. Han blev senere en del af det trade, som sendte Kristaps Porzingis til Dallas Mavericks. New York Knicks håbede, at de endelig havde fået den guard, som de har manglet, nærmest siden Linsanity. Desværre har Dennis Smith Jr. ikke kunne leve op til forventningerne. Han har derfor selv anmodet om at blive en del af G-League boblen, hvor han håber på mere spilletid. Han har haft skader denne sæson, men er stadig ikke kommet ind i rotationen under den nye cheftræner Tom Thibodeau.

 

Yogi Ferrell, Salt Lake City Stars

Yogi Ferrell gik undrafted i 2016 draften, hvorefter han blev samlet op af Brooklyn Nets. Han har i sin tid i NBA hoppet rundt til nogle forskellige hold. Ferrell havde sin bedste periode hos Dallas Mavericks over to sæsoner. Inden NBA var han en meget god college-spiller hos Indiana universitetet. Her spillede han over fire år blandt andet med Victor Oladipo, Noah Vonleh, OG Anunoby og Cody Zeller. Han tog over som stjernen efter Oladipo blev draftet.

 

Nik Stauskas, Raptors 905

Canadiske Nik Stauskas blev draftet af Sacramento Kings i håbet om, at han ville være den nye Klay Thompson. Det blev han aldrig. Han har dog altid været en god skytte. I NBA havde han flere sæsoner med over 40 % i trepointsscoringer, men han fandt bare aldrig det rigtige sted i NBA. Han havde nok sin bedste tid i 76’ers, men var helt ude af ligaen sidste år, hvor han spillede i den store spanske klub Baskonia. Nu er han tilbage i Canada, hvor han håber G-League boblen kan skyde ham tilbage i NBA.

 

Jordan Bell, Erie Bayhawks

En dygtig forsvarspiller med stor motor. Sådan kan man bedst beskrive Jordan Bell. Bell blev efter en flot college karriere drafted af Golden State Warriors, hvor han lignede et steal i sin første sæson. Det begyndte dog at gå dårligere for Bell, som skiftede rundt mellem flere hold efter ét mesterskab med Warriros. Han har været en del af flere tades, men er nu landet i G-League boblen, hvor han godt kunne blive en af de bedste defensive spillere.

 

Sidste års G-League MVP Frank Mason har lige skrevet en Two-Way contract med Orlando Magic, og det vides ikke, om han spiller i G-Leauge boblen. Andre spillere at holde øje med kan være Jalen McDaniels, Ellie Okobo, Ivan Rabb og Zhaire Smith.

 

Spillere fra 2020 draften

G-League er tit hjem for de spillere, som ikke er blevet valgt i toppen af sidste draft. Her kan de udvikle sig og kæmpe sig på NBA-holdet. NBA-holdene har kunne sende alle deres two-way spillere, og udover det har de fået lov til at sende yderligere unge spillere afsted. Der er derfor en masse spændende rookies i G-League boblen. Her er fem af dem:

Aleksej Pokusevski, OKC Blue

Aleksej Pokusevski er det højeste valg i G-Leauge boblen. Han blev valgt som nummer 17 i draften af Oklahoma City Thunder. Han spillede i Olympiakos sidste sæson, hvor han fik stor opmærksomhed. Den høje og meget tynde serber har ikke fundet sig til rette i OKC endnu, og derfor vil en tur i G-League boblen være godt for hans udvikling.

 

Vernon Carey Jr., Greensboro Swarm

Vernon Carey Jr. var rangeret som en af de bedste spillere ud af High School i 2019, men han faldt helt ned til 32. valget, hvor Charlotte Hornets valget ham. Han havde 17 points i gennemsnit for det store Duke universitet, så han har et stort potentiale. Han har dog kun fået tre kampe for Hornets, så han vil kunne udvikle sig bedre under mere spilletid i G-League boblen.

 

Jordan Nwora, Salt Lake City Stars

Jordan Nwora blev valgt som nummer 45, og han har set godt ud i de få minutter, som han har fået for Milwaukee Bucks. Han skyder over 50 % bag trepointslinjen på ti kampe. Nwora spillede flot basketball i college for Louisville, hvor han var i tre sæsoner. Nwora ligner en mulig god bænkspiller i NBA, så det bliver spændende at se, hvad han kan gøre med flere minutter i G-League boblen.

 

Nico Mannion, Santa Cruz Warriors

Nico Mannion havde en stor High School-karriere. Han havde blandt andet 57 points i en kamp. Han var derfor rangeret som en af de bedste spillere ud af High School, men ligesom Vernon Carey Jr. faldt han langt ned i draften. Han blev valgt som nummer 48 af Golden State Warriors. Mannion er en god scorer og playmaker, men han mangler størrelse og erfaring. Han kan starte med at vise sig i G-League boblen, hvis han vil have succes i NBA.

 

Myles Powell, Westchester Knicks

60 spillere fik deres drøm opfyldt på draft-natten, men Myles Powell hørte ikke sit navn blive nævnt. Nogle vil mene Myles Powell var den bedste guard i college sidste år sammen med Devon Dotson, som heller ikke blev drafted. Powell blev en legende for Seton Hall universitet, som ligger i Newark, New Jersey. Over fire år i college havde han i gennemsnit 17,5 points, hvilket er ret imponerende. Med sine 23 år var han dog fire år ældre end den yngste, som var Aleksej Pokusevski. Powell har meget han gerne vil bevise i G-League boblen, så det bliver spændende at se, hvad han kan.

 

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

I de afgørende minutter af nattens kamp mellem Golden State Warriors og Brooklyn Nets, blev veteranen Klay Thompson bænket. Efter kampen blev han udspurgt...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-stjerne Reggie Kissoonlal forlader College Park Skyhawks til fordel for Grand Rapids Gold i NBA G League.

Golden State Warriors

Golden State Warriors-stjernen Stephen Curry forstår godt, at nogle af klubbens egne tilhængere buhede spillerne efter onsdagens store nederlag til New Orleans Pelicans.