fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Armani Milano

Italiensk journalist melder klart ud: En varm Iffe Lundberg er en nødvendighed, hvis Danmark skal have en chance

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod Georgien og Finland.

Foto: fiba.basketball

Fredag aften åbner Danmark deres EM-kvalifikation, når de hjemme i Arena Næstved får fornemt besøg af Georgien.

Georgien, anført af EuroLeague-stjernen Tornike Shengelia, er kommet til Sydsjælland, og en sejr er alfa og omega for georgierne, der har favoritværdigheden på deres side.

Al logik peger på, at når Georgien, verdensranglisten nummer 23, der præsterede ganske flot til det forgangne VM sidste sommer, møder verdens nummer 58, er der tale om en noget nær en pligtsejr.

Alligevel spår flere eksperter Danmark til at være et hold, der har evnerne til at levere overraskelsen i kvalifikationen, hvor Danmark udover Georgien er placeret i gruppe med Finland og VM-sølvvinderne Serbien.

Pres på Iffe Lundberg

Og en af de spillere, der skal steppe up, hvis Danmark skal kunne drille store de store basketnationer er den danske Virtus Segafredo Bologna-stjerne Iffe Lundberg.

Det fortæller den italienske Eurohoops.net-korrespondent Cesare Milanti, der følger Iffe Lundberg og Virtus Segafredo Bologna tæt, til Fullcourt.dk.

Oprindeligt var EA7 Emporio Armani Milano´s Shavon Shields også en del af den danske trup, men han har sidenhen meldt afbud, da han skal restituere efter en skade, og Shields´ fravær øger presset på Iffe Lundberg.

“Jeg forventer et one-man show fra Iffe Lundbeerg mod Georgien, hvor han kommer til at spille alle de minutter, han er i stand til. Nu hvor Shavon (Shields, red.) ikke er med, skal Iffe tage lederrollen. Hvis ikke han lever op til det niveau, vi har set fra ham i denne sæson, bliver det umuligt for Danmark at avancere fra en gruppe med tre stærke modstandere,” siger Milanti og uddyber:

“Shields´ afbud er et kæmpe nederlag for Danmark. Han er jo en topspiller i EuroLeague. Udover at Shavon en All-EuroLeague First/Second Team-spiller, ville hans tilstedeværelse i sig selv fjerne noget fokus fra Iffe Lundberg og vice versa,”

“Det er virkelig ærgerligt for Danmark. Jeg havde glædet mig til at se Iffe og Shavon sammen på banen og se, hvad de ville kunne gøre mod Georgien og Finland,”

´Outstanding´ sæson af Lundberg

Iffe Lundberg har gang i sin karrieres formentligt bedste sæson. Den 29-årige dansker har været afgørende for Virtus i indeværende sæson med adskillige game winners, og han har en stor aktie i, at Virtus i skrivende stund sidder på femtepladsen i EuroLeague.

Derfor vil Cesare Milanti vil gå så langt at beskrive danskerens sæson som ´outstanding´. Niveauet har været højt, og det samme er formen på vej ind til dette landsholdsvindue.

“Lundberg går ind til de her landskampe i en god form. Hans sæson hidtil har været outstanding. Han har været en af Virtus´ bedste scorere i hver eneste kamp, specielt i EuroLeague, og han har haft en stor betydning for Virtus i denne sæson,”

“Sammen med Toko Shengelia, Marco Belinelli og Daniel Hackett har han været en af deres vigtigste spillere,” understreger Milanti, der har været imponeret over danskeren udvikling.

Ændring af cheftræner i Bologna har haft positiv effekt på Iffe Lundberg

I dag er Iffe Lundberg en af de helt store profiler hos Virtus Segafredo Bologna. Lundberg er spilleren, holdet går til, når det spidser til, og tilliden til Lundberg er tydeligvis stor.

Lundbergs status på Bologna-mandskabet var dog en anden i sidste sæson, hvor holdet blev ledet af Sergio Scariolo.

Under Scariolos ledelse var Lundberg en rollespiller for Bologna, men Scariolo havde ikke umiddelbart den store fidus til den danske guard.

Det resulterede i, at den italienske cheftræner bænkede Lundberg i slutspillet i Serie A. Vurderingen fra Scariolo var angiveligt, at Lundberg var overflødig, og i sommerens Free Agency var der af denne årsag godt gang i rygtebørsen vedrørende Lundberg.

Forud for starten på sæson 2023/24 blev Scariolo imidlertid fyret og erstattet af Luca Banchi, og dette trænerskifte har haft monumental betydning for danskerens positive udvikling.

“Jeg tror, at Iffe Lundberg i denne sæson har fået den rolle på Virtus-holdet, hvor han er bedst. Sidste års problemer bundede i, at Sergio Scariolo ikke fik brugt ham ordentligt, så han var effektiv. Det er han i år under Luca Banchi,”

“Luca Banchi har givet Iffe en anden frihed, og han er også den spiller, der bliver gået til i kampafgørende situationer, hvor de vigtige skud skal tages. Og den frihed, han har fået, har han gjort sig fortjent til,” slutter Milanti med at fortælle til Fullcourt.dk.

Danmark-Georgien har tipoff 18:30.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.