fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Eksperter spår Danmark til at kunne overraske i EM-kvalifikationen

Der er høje forventninger til det danske herrelandshold, der senere på måneden møder Georgien og Finland i kvalifikationen til EM 2025.

Foto: fiba.basketball

Serbien, Georgien og Finland.

Det bliver noget af en mundfuld for det danske herrelandshold, når de senere på måneden tager hul på kvalifikationen til Eurobasket 2025.

Danmark skal i kampen om en EM-billet møde nogle store basket-nationer, men alligevel regner flere eksperter de danske drenge som et hold, der kan gå hen og overraske i kvalifikationen.

Til FIBA.com udtaler FIBA-journalisten Igor Curkovic og Thanos Tsibos fra det græske medie sdna.gr, at Danmark har, hvad der skal til, for at levere overraskelsen og booke en billet til Europamesterskaberne næste år.

“Den opadgående kurve i dansk basketball nærmer sig sit klimaks. Kernen har været der i årevis nu, Iffe spiller det bedste basketball i sit liv og er muligvis den mest afgørende spiller i Europa i denne sæson,”

“Tilføj Shavon Shields. Tilføj veteraner som Darko Jukic og Jonas Zohore. Tilføj en masse nye navne til listen og Bakken Bears´ deltagelse i europæiske turneringer. Dansk basketball er et godt sted, og de kan derfor være i stand til at overraske i kvalifikationen,” udtaler Igor Curkovic.

To EuroLeague-stjerner i dansk trup

Igor Curkovis bakkes op af Thanos Tsibos, der har store forventninger til de to danske EuroLeague-spillere.

“Jeg vil sige, at Danmark er min dark horse. De er i en svær gruppe med Finland, Serbien og Georgien. Eftersom Finland allerede er kvalificeret som vært, er der kun to pladser (at spille om i gruppen, red.), men man skal ikke undervurdere et hold med en mulig guard-lineup bestående af af Iffe Lundberg og Shavon Shields,” siger Tsibos.

Den ene gang, hvor både Iffe Lundberg og Shavon Shields spillede en kamp for det danske landshold, var noget af festfyrværkeri.

Det var tilbage i 2019, hvor Iffe Lundberg leverede 27 point, fem rebounds og fem assists, mens Shields var lige så iøjenfaldende med 26 point, ni rebounds og seks assists.

Du kan eksperternes øvrige bud på, hvordan EM-kvalifikationen kommer til at udfolde sig herunder:

 

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Danmarks landstræner Allan Foss har tirsdag løftet sløret for sin bruttotrup frem mod de kommende kampe mod Serbien i EM-kvalifikationen. Se den fulde trup...

EuroCup

Den danske landsholdsspiller Tobias Jensen og Ratiopharm spillede lige op med NBA-holdet Portland Trail Blazers, der dog sejrede med 111-100 i en testkampen natten...

Bakken Bears

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

EuroLeague

Maria Jespersen debuterede tirsdag i EuroLeague, da hendes hold KGHM BC Polkowice led et bittert nederlag til spanske Casademont Zaragoza.

Internationalt

Bakary Dibba har efter tre flotte kampe i ugens løb fundet vej til rundens hold i den tyske Bundesliga.

Baskonia

Iffe Lundberg og Partizan Mozzart Bet Beograd led et bittert nederlag på 88-82 i torsdagens EuroLeague-sæsonåbner mod spanske Baskonia.

Internationalt

Bakary Dibba spillede endnu en flot kamp for MLP Academics Heidelberg, der torsdag besejrede SYNTAINICS MBC med 93-108 i den tyske Bundesliga.