fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Tjekkiet snød Tyrkiet, græsk revanche og australsk triumf

Der var spænding til det sidste med både videre deltagelse og placeringer, da sidste runde af gruppespillet skulle afgøres.

Tyrkiet var milimeter fra at levere en sensation i deres opgør mod USA, men kampen mod Tjekkiet endte som en våd klud i ansigtet. Tjekkiet vandt med 91-76 og er videre til anden runde på bekostning af netop Tyrkiet.

Tyrkiet startede bedst, men inden perioden var omme, var tjekkerne i front. Langt hen ad vejen fulgtes de to hold ad. Tjekkiet formåede af og til at skabe et lille hul. Hver gang svarede Tyrkiet igen, men da Tjekkiet kom foran med ti point midt i fjerde periode, kunne det tyrkiske mandskab ikke finde et modsvar.

Cedi Osman blev topscorer med 24 point med imponerende 5/8 og 3/6 fra henholdsvis to- og trepointslinjen. Tjekkernes profil, Tomas Santoransky, var en skygge af sig selv og skød horrible 1/8 og 0/6. Ondrej Balvin leverede en flot kamp med 17 point og 11 rebounds.

Antetokounmpo havde stor andel i avancement 

Det havde ikke været Giannis Antetokounmpos VM inden Grækenlands møde New Zealand. Grækerne skulle vinde for at gå videre. Bucks-spilleren leverede i tredje forsøg, og Grækenland er videre til anden runde med en sejr på 103-97.

New Zealand var foran tidligt i kampen, men et græsk 14-3 run sikrede en føring efter første periode. Den føring lykkedes grækerne med at holde gennem hele kampen, for Kiwierne kom aldrig tættere på end at reducere til et forspring på fem-seks point.

Corey Webster var brandvarm og scorede hele 31 point med blandt andet vanvittige 7/12 bag trepointslinjen. Giannis Antetokounmpo scorede 24 point og nåede en double-double med ti rebounds.

Baynes i topform sikrede førstepladsen 

I gruppe H lå spændingen udelukkende i, om Litauen eller Australien skulle snuppe førstepladsen efter deres indbyrdes opgør i tredje spillerunde. Boomerangs var stærkest og vandt kampen 87-82.

Australien bragte sig tidligt foran med ti point, en føring de formåede at holde helt frem til 20 sekunder igen af tredje periode. En trepointsscoring af Mindaugas Kuzminskas satte Litauen i gang, for få minutter inde i fjerde periode bragte Litauen sig i spidsen.

Herfra bølgede kampen frem og tilbage, og det var først, da Joe Ingles kunne sætte to straffekast og bringe Australien foran med fem point otte sekunder før tid, at sejren var i hus.

Patty Mills blev topscorer med 23 point efterfulgt af Aron Baynes med 21 point. Baynes leverede en double-double med 13 rebounds.

Resultater 5/9

Canada 82 – 60 Senegal

Brasilien 84 – 73 Montenegro

Tyrkiet 76 – 91 Tjekkiet

Tyskland 96 – 62 Jordan

Litauen 82 – 87 Australien

Grækenland 103 – 97 New Zealand

USA 98 – 45 Japan

Den Dominikanske Republik 56 – 90 Frankrig

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.