fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Serbien – Grækenland: Et opgør med intensitet

Grækenland har trods fraværet af Sofoklis Schortsanitis, og en af europas bedste spillere Vassilis Spanoluis klaret sig fremragende i gruppespillet. Topplacering og 5 ud af 5 kampe er endt med en sejr. Serbien på den anden side kunne måske have håbet på en bedre placering i gruppen, efter blot at have fået 2 sejre i 5 kampe.

Ioannis Bouorousis har været fremragende for Grækenland i de første fem kampe, den store center snitter 12 point pr kamp, samtidig med at han hiver 10 rebounds til sig pr kamp. Han kommer til at stå overfor Serbiens måske bedste mand indtil videre ved slutrunden, Miroslav Raduljica der har 14.2 point og 4.8 rebounds pr kamp. Netop den matchup bliver spændende at følge, da det er to spillere hvis hold’s spil går meget igennem lige netop dem.

I den anden lejr ligner Nenad Krstic ikke en mand der er kommet sig helt ovenpå igen fra hans skade før slutrunden, da han har set slidt ud i de minutter han har fået på banen. Derfor formodes det også at det endnu engang er Raduljica der løber med de fleste minutter under kurven, som ovenikøbet sættes i forbindelse med et skifte til Real Madrid lige i øjeblikket.

Grækenland der altså ikke har fået noget reelt modstand i deres fem kampe, da alle opgør er vundet forholdsvis sikkert, kommer nok til at stå overfor en helt anden opgave end nogen af deres gruppespilskampe. Godt nok har serberne set svingende ud i deres kampe, men de har i perioder leveret fremragende basketball. Udover det så bliver intensitetsniveauet en helt anden, da kampe mellem disse hold altid plejer at være tætte.

Før turneringen startede spillede netop grækerne og serberne en venskabskamp, hvor Grækenland fik en smal sejr på 66-64. Faktisk så har grækerne vundet deres sidste fem møder med Serbien, og serberne skal helt tilbage til VM i 1998 for at finde deres seneste sejr over Grækenland.

En kamp der helt sikkert komme til at være tæt, hvor intensiteten uden tvivl kommer til at være i top. Med det sagt så går grækerne nok ind i kampen som en lille favorit til at vinde opgøret.

Kampen er på programmet søndag kl.18.00

Læs også: Tyrkiet – Australien: The Boomers kan boome tyrkerne hjem

Læs også: Brasilien – Argentina: Tæt sydamerikansk derby i vente

Læs også: Litauen – New Zealand: Endestationen for New Zealand

(Foto: fiba.com)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

For tre år siden var det danske herrelandshold uhyre tæt på at kvalificere sig til EM, men et heroisk block af en Litauen-spiller satte...

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...