fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Serbien – Grækenland: Et opgør med intensitet

Grækenland har trods fraværet af Sofoklis Schortsanitis, og en af europas bedste spillere Vassilis Spanoluis klaret sig fremragende i gruppespillet. Topplacering og 5 ud af 5 kampe er endt med en sejr. Serbien på den anden side kunne måske have håbet på en bedre placering i gruppen, efter blot at have fået 2 sejre i 5 kampe.

Ioannis Bouorousis har været fremragende for Grækenland i de første fem kampe, den store center snitter 12 point pr kamp, samtidig med at han hiver 10 rebounds til sig pr kamp. Han kommer til at stå overfor Serbiens måske bedste mand indtil videre ved slutrunden, Miroslav Raduljica der har 14.2 point og 4.8 rebounds pr kamp. Netop den matchup bliver spændende at følge, da det er to spillere hvis hold’s spil går meget igennem lige netop dem.

I den anden lejr ligner Nenad Krstic ikke en mand der er kommet sig helt ovenpå igen fra hans skade før slutrunden, da han har set slidt ud i de minutter han har fået på banen. Derfor formodes det også at det endnu engang er Raduljica der løber med de fleste minutter under kurven, som ovenikøbet sættes i forbindelse med et skifte til Real Madrid lige i øjeblikket.

Grækenland der altså ikke har fået noget reelt modstand i deres fem kampe, da alle opgør er vundet forholdsvis sikkert, kommer nok til at stå overfor en helt anden opgave end nogen af deres gruppespilskampe. Godt nok har serberne set svingende ud i deres kampe, men de har i perioder leveret fremragende basketball. Udover det så bliver intensitetsniveauet en helt anden, da kampe mellem disse hold altid plejer at være tætte.

Før turneringen startede spillede netop grækerne og serberne en venskabskamp, hvor Grækenland fik en smal sejr på 66-64. Faktisk så har grækerne vundet deres sidste fem møder med Serbien, og serberne skal helt tilbage til VM i 1998 for at finde deres seneste sejr over Grækenland.

En kamp der helt sikkert komme til at være tæt, hvor intensiteten uden tvivl kommer til at være i top. Med det sagt så går grækerne nok ind i kampen som en lille favorit til at vinde opgøret.

Kampen er på programmet søndag kl.18.00

Læs også: Tyrkiet – Australien: The Boomers kan boome tyrkerne hjem

Læs også: Brasilien – Argentina: Tæt sydamerikansk derby i vente

Læs også: Litauen – New Zealand: Endestationen for New Zealand

(Foto: fiba.com)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Fredag kvalificerede Sydsudan sig til VM for første gang nogensinde, og Horsens ICs Koch Bar havde en stor andel i landets sejr mod Senegal,...

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

Basketligaen

Tyre Gathright skifter efter en succesfuld sæson hos Svendborg Rabbits til GS Iraklis Thessaloniki i Grækenland.

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

Brooklyn Nets

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned...

FIBA World Cup

Australiens Andrew Bogut står over for en disciplinærsag efter sit udbrud efter semifinalen mod Spanien.