fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

Lille serbisk succes: Bogdan Bogdanovic blev VM’s topscorer

Serbien’s VM blev en fiasko, men en af landsholdets største profiler Bogdan Bogdanovic har dog alligevel en smule at glæde sig over.

Foto: FIBA.com

Den 27-årige serbiske guard Bogdan Bogdanovic har imponeret alt og alle ved årets VM, på trods af at Serbien til alles overraskelse skuffede fælt, ved allerede af ryge ud i kvartfinalen, på trods af at være favorit til en finaleplads.

Bogdanovic blev efter dagens to opgør i henholdsvis kampen om bronzen og finalen, officielt topscorer ved VM-slutrunden med 183 point i 8 kampe, og i alt 22,9 point pr. kamp, eftersom Patty Mills (182), Evan Fournier (158) og Luis Scola (143) ikke formåede at score flere point end serberen.

Bogdanovic scorede over 30 point to gange ved VM-slutrunden. Mod Italien blev det til 31, og samme antal ramte han mod Tjekkiet i serbernes sidste kamp ved VM-slutrunden om femtepladsen, hvor han iøvrigt ramte 7/12 (58,3%) bag trepointslinien.

Netop hans statistikker har ligeledes været imponerende ved slutrunden, hvor han i gennemsnit har ramt imponerende 53% fra trepointslinien, 55,6% for to point og 80% fra linien.

To gange var Bogdanovic oppe og ramme sammenlagt 80% og 75% fra gulvet mod henholdsvis Angola og Filippinerne imens talene også var imponerende mod Spanien med 64,3%, hvor serbernes dårlige stime startede ved VM.

Sidst men ikke mindst er han den spiller med det fjerde bedste efficiency rating ved hele VM-slutrunden med 24,6 pr. kamp, hvilket ligeledes er imponerende.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in FIBA World Cup