fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Efter chokerende nederlag: Frankrig er ude af VM

Frankrig tabte deres anden gruppekamp ved VM 2023, da Letland sensationelt nedlagde dem 88-86 efter et comeback i fjerde periode. Det betyder, at de franske favoritter er ude af turneringen.

Foto: fiba.basketball

Frankrig er ude af VM 2023.

Søndag eftermiddag tabte de 86-88 til Letland, og de er derfor 0-2 i Gruppe H, hvor de også tabte første kamp mod Canada.

Det blev dødsstødet for et fransk mandskab, der ellers var blandt favoritterne til slutrunden.

Letland, som spillede uden deres stjernespiller Kristaps Porzingis, var ellers bagud med 12 point efter de første tre perioder.

I fjerde periode fik de så stablet et imponerende comeback på benene, da de vandt de sidste 10 minutter med 14 point.

Lettiske Arturs Zagars anførte det undertippede hold og scorede 22 point i kampen. Derudover leverede Rolands Smits 20 point og Davis Bertans supplerede med 15 point.

Evan Fournier scorede 27 point for Frankrig, men det var ikke nok til at redde franskmændene fra en stor skuffelse til VM 2023.

Nu skal de spille for 17. – 32. pladsen og kan i stedet se fremad mod OL 2024, hvor de er værter.

Letland har derimod sikret sig videre kvalificering med to sejre, og de skal spille om førstepladsen i gruppe H mod Canada, som også har vundet deres første to opgør.

Den kamp skal spilles på tirsdag den 29. august klokken 15:30.

(Se de vilde højdepunkter i Letlands sensationelle sejr herunder)

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Eurobasket

Fredag aften kl. 18.30 tørner Danmark sammen med Georgien i den første kamp i kvalifikationen til EM 2025. Følg kampen her.

Eurobasket

For tre år siden var det danske herrelandshold uhyre tæt på at kvalificere sig til EM, men et heroisk block af en Litauen-spiller satte...

Internationalt

Der er høje forventninger til det danske herrelandshold, der senere på måneden møder Georgien og Finland i kvalifikationen til EM 2025.

Eurobasket

I et interview med Fullcourt.dk fortæller den danske landstræner, Allan Foss, om sine overvejelser i udtagelsen af den seneste bruttotrup, der er en god...

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.