Onsdag aften trak FIBA lod til grupperne i den anden runde i præ-kvalen, hvilket betyder at det danske landshold nu kender, de potentielle modstandere, hvis de kvalificerer sig videre fra gruppe B fra første runde.
Læn jer tilbage i stolen, og gør klar til den helt store rutsjebanetur, når vi herunder forsøger at forklarer den nye struktur og vejen til EM for det danske landshold.
Kvalifikationen er fra sidste år af opdelt i flere runder. Før gik landsholdene videre alt efter placering ved tidligere slutrunder, imens de små nationer skulle igennem en kvalifikation. Fra sidste år, er denne cyklus dog anderledes, og ALLE lande skal nu igennem kvalifikationen.
Danmark starter dog desværre helt fra bunden, og Præ-kvalens første runde, hvor de i øjeblikket kæmper om at gå videre mod Albanien og Armenien.
Artiklen fortsætter under billedet
Vejen til EuroBasket er lang
I og med at Danmark ikke kvalificerede sig til sommerens EM sidste år, der udover en billet til slutrunden, også havde givet en placering ved VM-kvalifikationen, betyder det at de i øjeblikket spiller Præ-kval.
Præ-kvalen er en kvalifikationsrunde, for de nationer, som ikke er med til VM-kvalifikationen, der kører sideløbende med Præ-kvalen.
I Præ-kvalens første runde, der slutter i juli måned 2018, er der i alt ni nationer med, fordelt på tre grupper á tre hold. Det bedste hold, og den bedste to’er sammenlagt, går videre til Præ-kvalens anden runde.
De fire hold, får her selskab af de otte dårligst placerede hold fra VM-kvalifikationen, hvor de danner fire grupper á tre hold, som vist på billedet forneden. Kampene i anden runde, skal afvikles i landsholdsvinduerne i september, og november 2018, samt februar 2019.
Kun de fire gruppevindere af Præ-kvalens anden runde, går videre til den endelige EM-kvalifikation, hvor der kæmpes om billetterne til EM i 2021, hvilket er Danmarks helt store mål.
Artiklen fortsætter under billedet
Potentielle modstandere i anden runde, som vinder af gruppe B
Onsdag aften blev der så trukket lod til grupperne i anden runde, hvor Danmark kan udsættes for tre mulige scenarier, hvoraf den ene, er den værst tænkelige, at de ikke går videre fra første runde.
Skulle Danmark dog gå videre, så kan dette som sagt ske enten som vinder af gruppe B, eller som den bedste to’er sammenlagt.
Går Danmark videre som vinder af gruppe B i første runde, så vil det betyde at de ville komme i gruppe med den sidste placerede hold fra VM-kvalifikations gruppe A og B i anden runde.
Fra gruppe A kan Danmark møde Spanien, Montenegro, Slovenien og/eller Hviderusland, hvor sidstenævnte formentligt vil være holdet, der slutter af på sidstepladsen.
Fra VM-kvalifikationens gruppe B, kan Danmark møde Tyrkiet, Ukraine, Letland og/eller Sverige, hvor sidstenævnte ligeledes formentligt bliver modstanderen, ud fra de fire nævnte.
Potentielle modstandere i anden runde, som den bedste to’er
Skulle Danmark gå videre fra gruppen, som den bedste to’er sammenlagt i første runde, så ville de stå overfor det sidstplacerede hold, fra VM-kvalifikationsgrupperne G og H.
De potentielle modstandere fra gruppe G er Tyskland, Serbien, Georgien og Østrig, imens modstanderne fra gruppe H er Grækenland, Israel, Estland og Storbritanien.
Fra disse grupper er sandsynligheden størst for at modstanderne bliver Østrig og Storbritanien.
Fokus på første runde
Før det danske landshold bekymrer sig om de danske modstandere, skal de dog som sagt først kvalificere sig videre fra første runde.
Danmark er i Præ-kvalens første runde placeret i gruppe B med Armenien og Albanien. Danmark har vundet det første opgør i gruppen, på udebane mod Armenien med 71-78 sidste år i november måned, og indtager i øjeblikket andenpladsen efter Armenien, som til forskel for Danmark, har spillet to kampe.
Næste udfordring bliver det albanske landshold, når de gæster Næstved Arena den 22. februar, hvor Danmark har brug for en sejr.
Du kan se Danmarks gruppe, resultater, statistik og meget mere på FIBA’s hjemmeside ved at klikke her.
Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.