fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA Europe Cup

Dansk EM-værtskab er en realitet

København skal i 2025 danne ramme for FIBA 3×3 Europe cup. Mesterskabet bliver det første store europæisk basketball stævne på dansk grund nogensinde.

Foto: fiba.basketball

2025 bliver et stort år for dansk basketball. FIBA 3×3 Europe cup skal nemlig spilles i København, det kunne Danmarks Basketball Forbund i dag fortælle i en pressemeddelelse. Det europæiske mesterskab i 3×3 basketball skal spilles i København i september måned. Det er både kvindernes og herrernes mesterskab i 3×3 basketball, som bliver afholdt i København.

Mesterskabet er kommet på benene i et samarbejde mellem en masse organisationer. Københavns Kommune, Danmarks Basketball Forbund, Sport Event Denmark og Wonderfull Copenhagen er organisationer, som har gjort det muligt at få mesterskabet til København.

Mesterskab centralt i København

Til pressemeddelelsen fortæller Mads Young Christensen, formand for DBBF, hvor stolt han er over, at EM i 3×3 basketball kommer til København i 2025.

”Vi er super stolte af i samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark at kunne lande et 3×3 mesterskab for kvinder og herrer på dansk jord. Jeg glæder mig over, at det er lykkedes for første gang i dansk basketballhistorie at være vært for et EM, og at vi kan skabe en festlig hjemmebane for vores 3×3 landshold i midten af København. Nu får vi mulighed for at vise vores fantastiske sport frem for danskerne og vise vores internationale basket-familie, hvorfor Danmark er helt unik som værtsnation for store sportsevents,” fortæller Mads Young Christensen til DBBFs pressemeddelelse.

Mesterskabet kommer til at foregå på en plads i København, som ikke endnu er blevet fastlagt, hvor der vil blive lavet en bane med tribuneplads til 12oo tilskuere.

Folkefest i gaderne

Overborgmesteren i Købehavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen, ser også frem til 2025, hvor København bliver vært for en basketballfest, som strækker sig over tre dage.

”Det er helt fantastisk, at vi får EM i 3×3 basket til København. Det er en unik mulighed for, at vi kan holde et stort internationalt sportsevent i byens rum og kombinere det med urbane aktiviteter, som alle københavnerne kan deltage i. Jeg håber, at eventen kan få endnu flere til at prøve kræfter med de voksende streetsportsgrene, og jeg glæder mig til at opleve den urbane folkefest fylde gaderne,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen til DBBFs pressemeddelelse.

Tyvstarter i 2024

Man behøver ikke vente til 2024, før man kan opleve 3×3 basketball i København. Byen skal nemlig også være vært for et kvalifikationsstævne, hvor nogle af holdene, der skal konkurrere ved mesterskabet i 2025.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Det var første gang, at pokalturneringen skulle afgøres med det nye Final Four-format. Et format, der lige skal lande i basketball Danmark. Fullcourt snakkede...

Nyhedsoversigt

Glæden var ikke til at tage fejl af, da Fullcourts udsendte snakkede med Dan Pearson, om hans og holdets præstation, da de besejrede Bakken...

Horsens IC

Et lille skub i den rigtig retning er noget af det som Morten Bülow håber, bronzemedaljen kan gøre for Randers Cimbria. Læs mere om...

Nyhedsoversigt

Amerikanske Steven Green leverede en stor præstation, da Randers Cimbria søndag vandt bronze i pokalturneringen med en sejr på 79-74 mod Horsens IC.

Horsens IC

Efter et topunderholdende opgør mellem Randers Cimbria og Horsens IC, blev det spillerne fra Randers, som kunne trække bronzemedaljen over hovedet. Kampen sluttede 79-74...

Horsens IC

Efter 40-minutters uhyre tæt basketball, kan Team FOG Næstved kalde sig finalister i dette års pokalturnering. Det kan de efter en sejr på 84-79...

Bakken Bears

Randers Cimbria holdte godt ud i første semifinale mod Bakken Bears, men bjørnene bed fra sig i kampens sidste halvleg. Bakken bankede Randers med...

Internationalt

Bruttotruppen til Danmarks kommende kampe mod Georgien og Finland er blevet udtaget. Det oplyser Danmarks Basketballforbund på deres sociale medier.