fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Danmark tæt på nyt mirakelcomeback

Det blev en hård kamp mod et hviderussisk mandskab, der gav alt, hvad de havde i sig. Danmark stod undervejs med gode chancer for at vinde, men det gæstende mandskab blev en for stor mundfuld for hjemmeholdet.

Der var alt på spil, da Danmark søndag aften tog imod Hviderusland i EM præ-kvalen. Det bar spillet på banen i den grad præg af, der gav en rodet kamp, som Hviderusland kunne trække sig sejrrigt ud af med cifrene 84-79.

Den danske center, Jonas Zohore, scorede kampens første to point, men herfra blev det en kamp for Danmark om konstant at skulle kæmpe sig tilbage i kampen. Danmark var på forhånd udnævnt som favoritter, men Hviderusserne gav lidt ekstra i alle duellerne.

Hviderusserne fik skabt et forspring, som danskerne havde svært ved at indhente. Danskerne smed bolden meget væk i første halvleg, hvilket otte turnovers i første halvleg var beviset på. Samtidig havde de svært ved at holde gæsterne fra offensive rebounds.

Begge hold havde svært ved at finde vej til kurven i starten af anden periode, men et and-one spil fra Darko Jukic gav en dansk udligning. Et efterfølgende 7-0 run gav dog igen gæsterne medvind, og ved pausen var danskerne bagud med otte point ved stillingen 39-31 til Hviderusland.

Tæt på nyt, sent comeback
Assistenttræner Jesper Sørensen blæste i pauseinterviewet til angreb, men Danmark havde stadig svært ved at finde det rette gear. Hviderusland kom undervejs helt op og føre med 13 point, men pludselig fik Danmark lidt vind i sejlene.

Gabriel Iffe Lundberg og Jonathan Gilling havde begge været lidt usynlige på dette tidspunkt, men en god slutspurt fra de to tvang forspringet ned på seks point inden sidste periode.

Danskerne kom blæsende ud til fjerde periode og havde få minutter inde i sidste periode udlignet føringen. Hviderusland kæmpede dog deres chance og kunne konstant holde et lille forspring ned til danskerne. En føring der blev udvidet til seks point blot halvandet minut før tid.

Men Gilling var pludselig on fire i aftenens kamp. Med to treere i hinanden følgende angreb, efter to brændte straffekast til hviderusserne, og et and-one spil på sidste treer, gav Danmark den første føring siden starten af første periode.

Danskerne kom dog helt ned på jorden igen, da først Devon Saddler kunne sætte to point, Lundberg i efterfølgende angreb smed bolden væk, og Danmark igen måtte give to straffekast. En mavepuster uden lige til Danmark.

Det sidste minut blev én lang gyser. Hviderusland tog på ny føringen ved to straffekast fra Saddler, og med otte sekunder igen førte gæsterne med seks point. Her trak Chanan Colman en fejl på en treer, og samtidig fik den hviderussiske træner en teknisk.

Det gav muligheden for et dansk comeback, men det blev kun ved lige ved og næsten for Danmark. Hviderusserne vandt kampen med 84-79.

Topscorer blev danske Jonathan Gilling med 22 point efterfulgt af Gabriel Iffe Lundberg og Aliaksei Trastsineski med 21 point. Centerspilleren Artsiom Parakhouski opnåede som eneste spiller en double-double med 18 point og 10 rebounds.

Danmark har stadig muligheden for at spille sig videre til den endelige EM-kval. Det sker, hvis de slår Sverige i den sidste og altafgørende kvalkamp i februar måned.

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...