fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark leverer en flot indsats trods nederlag til gruppevinderne

De danske basketkvinder fik en flot start på kampen og bød Tjekkiet op til dans, men måtte erkende, at et nederlag var uundgåeligt i slutningen af kampen.

Foto: FIBA

Da de danske basketkvinder torsdag tabte den næstsidste EM-kvalifikationskamp mod Italien, var landholdets chancer for at tage en EM-billet forduftet.

Ikke desto mindre skulle sidste gruppespilkamp spilles, og lørdag middag mødte Danmark så gruppens førerhold Tjekkiet, der med en sejr kunne sikre sig en plads til sommerens EM-slutrunde.

Derfor var Tjekkiet også forhåndsfavoritter, og det lykkedes da også Tjekkiet at slå Danmark med 84-63. Selvom det ikke blev til en sejr for danskerne, så fik Danmark leveret flot spil undervejs og fik vist overfor omverdenen, og ikke mindst sig selv, at man kan spille med de bedste, når det kræves.

”Det er ærgerligt, at vi taber med 21, for vi leverer en indsats, der er bedre. Det er de få perioder, hvor vi ikke spiller godt, hvor de løber fra os. Vi holder nogle pauser, hvor vi ikke spiller vores spil. Det var ikke nemt, og det er godt for os at blive udsat for det her, for vi lærer af det, og der kommer mere i fremtiden,” siger Sofie Tryggedsson til Danmarks Basketball Forbund.

”Det var den sidste kamp i denne kval, men det er kun starten på noget større,” supplere landsholdskollegaen Anna Seilund.

Flot begyndelse på kampen

Det var Danmark, der kom bedst ud af starthullerne, hvilket stressede Tjekkiet, da de i løbet af de første minutter brændt det ene skudforsøg efter det andet. Dette udnyttede danskerne og vandt første periode med 19-15.

Den tjekkiske landstræner ændrede i taktikken, hvilket betød, at tjekkerne ville distribuere bolden ind i hænderne på holdets store spillere, der ville give mere plads til holdets skytter. Til stor ærgrelse for danskerne, fik Tjekkiet stor succes med denne opskrift, og det betød at danskernes forspring hurtigt blev hentet.

Midtvejs i anden periode fik Tjekkiet for alvor momentum på deres side, ikke kun fordi de bragte sig i front, men Tjekkiet gik på et 21-9 run og kunne dermed gå til pause foran med 43-32.

Danskerne kom ikke meget bedre ud til anden halvleg. Den ene personlige fejl efter den anden ledte som oftest til turnovers, hvilket blev straffet prompte. Derfor kunne danskerne gå ind til sidste periode bagud med 13 point ved stillingen 62-49.

Som de sidste ti minutterne gik, lukkede Tjekkiet opgøret sikkert. Tjekkerne havde ikke svært ved at forsætte scoringstimen, mens danskerne ikke havde held med at få nettet til at blafre. Derfor løb gruppens førerhold med sejren med cifrene 84-63.

Jævn pointfordeling

Hos Tjekkiet blev topscorerne Julia Reisingerova og Petra Zaplatova, der begge scorede 15 point. Derudover lavede flere tjekkiske spillere et tocifret antal point.

Hos Danmark fordelte pointene sig lige så jævnt, eftersom Sofie Tryggedsson scorede 12 point, Emilie Hesseldal lavede 11 point, og både Anna Seilund og Maria Jespersen lavede 10 point. Derudover var Maria Jespersen og Emilie Hesseldal tæt på at lave en double-double, da de henholdsvis lavede 9 og 8 rebounds.

Gruppens sidste kamp blive spillet i aften, hvor Italien møder Rumænien. Hvis Italien vinder kampen, ender Danmark på tredjepladsen i puljen, hvilket betyder, at Danmark til næste EM-kvalifikation vil blive bedre seedet, og dermed på papiret have større sandsynlighed for at spille sig til en slutrunde.

Hvis Rumænien derimod vinder, forbliver Danmark seedet som det dårligste hold i næste kvalifikationsgruppe.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

AKS Falcon

Denne uge står på Fullcourt Awards for Kvindebasketligaen, og vi er nu nået til den sidste pris Most Valuable Player, der går til AKS...

Landshold

Sportskanalen SPORT LIVE har indgået en aftale med Danmarks Basketball Forbund, der giver dem eksklusiv adgang til til alle kvinde- og herrelandsholdets kampe frem...

Internationalt

Maria Jespersen skal sommeren over spille for Sunbury Jets i Australien.

Bakken Bears

I dagens podcast kommer vi vidt omkring. Fulltalk´s faste værter Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff snakker om landsholdets sejr mod Norge for et par...

Eurobasket

Med to kampe tilbage af første runde i præ-kvalifikationen kan Danmark stadig komme videre til anden runde i kvalifikationen, men det kommer til at...

Eurobasket

Vi fangede også den danske profil Adama Darboe til et interview, og landsholdsveteranen satte nogle ord på, hvilken udvikling dansk basket har været under...

Nyhedsoversigt

Jonas Zohore var en af de helt store oplevelser, da Danmark i går mødte Norge i Arena Næstved. Vi tog os en snak med...

Eurobasket

Vi fangede Asbjørn Midtgaard, der spillede sin første landskamp på hjemmebane, til et interview efter sejren mod Norge.