fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Bruttotruppen til det danske herrelandshold er udtaget

Det danske herrelandshold skal i august spille seks kampe i den anden kvalifikationsrunde til EM 2015, i den anledning er bruttotruppen hermed udtaget.

Landsholdet 2013 - Per Wied

Pressemeddelelse: Det er tre hårde modstandere Danmark har trukket. Modstanderne i august er Makedonien, Belgien og Hviderusland. Der skal spilles én udekamp og én hjemmekamp imod hver af de tre hold. Truppen der skal forsøge at kvalificere Danmark til EM består af 16 spillere. Det er et ungt hold med en gennemsnitsalder på lige knap 23 år, og så er det en trup der er spækket med talent og potentiale.

Sportschef Hrannar Holm udtaler om truppen: – Vores erklærede mål er at deltage i EM slutrunden 2017. Men vi vil alligevel gerne se hvor tæt vi kan komme på at kvalificere os til EM 2015. Jeg tror, vi har en rigtig god trup og at vi bliver bedre end vi var sidste år. Kernen af sidste års hold er tilbage, undtagen Nicolai Iversen, som har brug for pause, samt nogle spillere der var skadet sidste sommer. Det bliver interessant at se hvordan det vil påvirke spillet. Spillere som Rasmus Larsen, Kevin Larsen, Darko Jukic og Thomas Lærke har alle vist kvalitet i denne sæson, og vi glæder os til, at se dem på landsholdet. De tilbagevendende spillere kender nu konceptet og træneren og derfor håber jeg og forventer, at der kommer mere rytme i spillet.

– Vi kommer til at have en god forberedelsesperiode, med gode kampe i Estland og Bulgarien, og derfor tror jeg, at vi er klar når EM-kvalifikationen starter. Hvis vi kan skabe god stemning på hjemmebanen i Horsens, så tror jeg på, at vi sagtens kan overraske nogle modstandere med godt spil. Det bliver en god sommer for landsholdet, afslutter Hrannar Holm med at fortælle.

Læs mere om: Danmarks modstandere ved EM-kvalifikationen ved at klikke her.

Landstræner Pieti Poikola tager hul på hans anden sommer i spidsen for landsholdet. Han udtaler følgende om det talentfulde hold

Annonce. Scroll for at læse videre.

– I’m glad to see the group that we have this year. It is the new generation of talented Danish basketball players who can reach the top level and stay there for many years. Now we have several players who have played a solid season abroad in key roles. Also young players that stepped up in the Basketligaen, which was nice to see.

– Based on last summer and the conversations that I have had with the players, we are going to have a very motivated group which will commit to hard work. If we are able to keep this group together we can expect to see some results sooner or later. But of course we need to keep in mind that the order of things in sports is same as in the dictionary; hard work comes before results. I’m looking forward to start working with the group. We are going to take a step to the next level this summer.”

Pieti Poikola har netop vundet det finske mesterskab med sit klubhold, Tampere Pyrintö, hvor han, ligesom på landsholdet, er assisteret af finske Lasse Rantala. I landsholdets trænerstab er også Sisu’s træner Almir Zeco. Dan Kristensen fra Åbyhøj bliver video-koordinator, fysisktræner er Claus Bach og holdets fysioterapeuter er Anders Vind Keithon og Emil Rasmussen.

Landsholdet var glade for den flotte opbakning de fik på hjemmebanen i Horsens sidste sommer. Vi håber derfor også at se mindst lige så mange glade basketball-fans i Horsens til de tre hjemmekampe d. 13/7, 20/7 og 20/27.

Landsholdets kalender for sommeren:

20. juli: Træningen starter (Aalborg)
25. – 28. juli: Landskampe i Estland, mod Estland (to kampe)
31. juli – 4. august: Træningsturnering i Bulgarien (sammen med Bulgarien, Ungarn og Rumænien)

Annonce. Scroll for at læse videre.

10. august: 1. EM kval kamp, mod Hviderusland (ude)
13. august: 2. EM kamp mod Makedonien (hjemme)
17. august: 3. EM kamp mod Belgien (ude)
20. august: 4. EM kamp mod Hviderusland (hjemme)
24. august: 5. EM kamp med Makedonien (ude)
27. august: 6. EM kamp mod Belgien (hjemme)

Bruttotruppen

 • Adama Darboe
 • Alexander Bak
 • Alexander Birketoft
 • Anders Haas
 • Darko Jukic
 • David Harder
 • Esben Reinholt
 • Frederik Rungby
 • Gabriel Lundberg
 • Jonas Zohore
 • Kevin Larsen
 • Mathias Seilund
 • Mikkel Plannthin
 • Peter Møller
 • Rasmus Glarbjerg Larsen
 • Thomas Lærke

Modstanderne i 2. runde af EM-kvalifikationen:

 • –  Belgien blev til EM i 2013 nr. 9. FIBA Europe Ranking: 13
 • –  Makedonien blev til EM 2013 nr. 21. FIBA Europe Ranking: 20
 • –  Hviderusland: EM 2013: n/a, FIBA Europe Rangking: 27

–  Danmark: EM 2013: n/a, FIBA Europe Ranking: 33

De tre modstanderes største profiler:

Belgien
Axel Hervelle, Bilbao (ACB), Spanien
Matt Lojeski, Olympiacos, Grækenland/Euroleague
Jonathan Tabu, CAI Zaragoza, ACB, Spanien

Makedonien
Pero Antic, Atlanta Hawks, NBA
Bo McCalebb, Fenerbahce Ulker, Tyrkiet/Euroleague
Vojdan Stojanovski, ALBA Berlin, Tyskland
Vlado Ilievski, CEZ Nymburk, Tjekkiet

Hviderusland
Artsiom Parakhouski, Hapoel J-M, Israel

Annonce. Scroll for at læse videre.

Er i enige med udtagelsen, eller mangler der nogen?
Giv jeres mening i kommentarfeltet.

(Foto: Per Wied)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Der har været lidt udskiftninger i truppen, siden Allan Foss udtog de første ti spillere. Men nu er truppen fuldendt, og klar til kamp...

Eurobasket

Allan Foss har fundet sine landsholdsspillere til kampene i november. Der er udtaget 11 spillere allerede, og der skal udtages yderligere 2 spillere om...

Landshold

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Internationalt

Onsdag morgen har Danmarks Basketball Forbund annonceret, at Arnel Dedic er blevet fyret som landstræner for det danske basketballlandshold.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...

FIBA

De danske U18-landsholdsspillere skal spille i finalen, hvor vores naboer til øst venter. Danmark skal møde Sverige i finalen, som spilles søndag klokken 18:30.

Eurobasket

Torsdag formiddag skulle grupperne til næste runde af Præ-kvalifikationen til EuroBasket 2025 findes. Der skulle findes tre grupper med fire lande i hver gruppe....

Internationalt

Med to sejre lørdag, skal 3X3 herrelandsholdet skal spille puljefinale kl 10:20, hvor Ungarn venter.