fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Bruttotruppen til det danske herrelandshold er udtaget

Det danske herrelandshold skal i august spille seks kampe i den anden kvalifikationsrunde til EM 2015, i den anledning er bruttotruppen hermed udtaget.

Landsholdet 2013 - Per Wied

Pressemeddelelse: Det er tre hårde modstandere Danmark har trukket. Modstanderne i august er Makedonien, Belgien og Hviderusland. Der skal spilles én udekamp og én hjemmekamp imod hver af de tre hold. Truppen der skal forsøge at kvalificere Danmark til EM består af 16 spillere. Det er et ungt hold med en gennemsnitsalder på lige knap 23 år, og så er det en trup der er spækket med talent og potentiale.

Sportschef Hrannar Holm udtaler om truppen: – Vores erklærede mål er at deltage i EM slutrunden 2017. Men vi vil alligevel gerne se hvor tæt vi kan komme på at kvalificere os til EM 2015. Jeg tror, vi har en rigtig god trup og at vi bliver bedre end vi var sidste år. Kernen af sidste års hold er tilbage, undtagen Nicolai Iversen, som har brug for pause, samt nogle spillere der var skadet sidste sommer. Det bliver interessant at se hvordan det vil påvirke spillet. Spillere som Rasmus Larsen, Kevin Larsen, Darko Jukic og Thomas Lærke har alle vist kvalitet i denne sæson, og vi glæder os til, at se dem på landsholdet. De tilbagevendende spillere kender nu konceptet og træneren og derfor håber jeg og forventer, at der kommer mere rytme i spillet.

– Vi kommer til at have en god forberedelsesperiode, med gode kampe i Estland og Bulgarien, og derfor tror jeg, at vi er klar når EM-kvalifikationen starter. Hvis vi kan skabe god stemning på hjemmebanen i Horsens, så tror jeg på, at vi sagtens kan overraske nogle modstandere med godt spil. Det bliver en god sommer for landsholdet, afslutter Hrannar Holm med at fortælle.

Læs mere om: Danmarks modstandere ved EM-kvalifikationen ved at klikke her.

Landstræner Pieti Poikola tager hul på hans anden sommer i spidsen for landsholdet. Han udtaler følgende om det talentfulde hold

– I’m glad to see the group that we have this year. It is the new generation of talented Danish basketball players who can reach the top level and stay there for many years. Now we have several players who have played a solid season abroad in key roles. Also young players that stepped up in the Basketligaen, which was nice to see.

– Based on last summer and the conversations that I have had with the players, we are going to have a very motivated group which will commit to hard work. If we are able to keep this group together we can expect to see some results sooner or later. But of course we need to keep in mind that the order of things in sports is same as in the dictionary; hard work comes before results. I’m looking forward to start working with the group. We are going to take a step to the next level this summer.”

Pieti Poikola har netop vundet det finske mesterskab med sit klubhold, Tampere Pyrintö, hvor han, ligesom på landsholdet, er assisteret af finske Lasse Rantala. I landsholdets trænerstab er også Sisu’s træner Almir Zeco. Dan Kristensen fra Åbyhøj bliver video-koordinator, fysisktræner er Claus Bach og holdets fysioterapeuter er Anders Vind Keithon og Emil Rasmussen.

Landsholdet var glade for den flotte opbakning de fik på hjemmebanen i Horsens sidste sommer. Vi håber derfor også at se mindst lige så mange glade basketball-fans i Horsens til de tre hjemmekampe d. 13/7, 20/7 og 20/27.

Landsholdets kalender for sommeren:

20. juli: Træningen starter (Aalborg)
25. – 28. juli: Landskampe i Estland, mod Estland (to kampe)
31. juli – 4. august: Træningsturnering i Bulgarien (sammen med Bulgarien, Ungarn og Rumænien)

10. august: 1. EM kval kamp, mod Hviderusland (ude)
13. august: 2. EM kamp mod Makedonien (hjemme)
17. august: 3. EM kamp mod Belgien (ude)
20. august: 4. EM kamp mod Hviderusland (hjemme)
24. august: 5. EM kamp med Makedonien (ude)
27. august: 6. EM kamp mod Belgien (hjemme)

Bruttotruppen

 • Adama Darboe
 • Alexander Bak
 • Alexander Birketoft
 • Anders Haas
 • Darko Jukic
 • David Harder
 • Esben Reinholt
 • Frederik Rungby
 • Gabriel Lundberg
 • Jonas Zohore
 • Kevin Larsen
 • Mathias Seilund
 • Mikkel Plannthin
 • Peter Møller
 • Rasmus Glarbjerg Larsen
 • Thomas Lærke

Modstanderne i 2. runde af EM-kvalifikationen:

 • –  Belgien blev til EM i 2013 nr. 9. FIBA Europe Ranking: 13
 • –  Makedonien blev til EM 2013 nr. 21. FIBA Europe Ranking: 20
 • –  Hviderusland: EM 2013: n/a, FIBA Europe Rangking: 27

–  Danmark: EM 2013: n/a, FIBA Europe Ranking: 33

De tre modstanderes største profiler:

Belgien
Axel Hervelle, Bilbao (ACB), Spanien
Matt Lojeski, Olympiacos, Grækenland/Euroleague
Jonathan Tabu, CAI Zaragoza, ACB, Spanien

Makedonien
Pero Antic, Atlanta Hawks, NBA
Bo McCalebb, Fenerbahce Ulker, Tyrkiet/Euroleague
Vojdan Stojanovski, ALBA Berlin, Tyskland
Vlado Ilievski, CEZ Nymburk, Tjekkiet

Hviderusland
Artsiom Parakhouski, Hapoel J-M, Israel

Er i enige med udtagelsen, eller mangler der nogen?
Giv jeres mening i kommentarfeltet.

(Foto: Per Wied)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

De 14 spillere, som skal repræsentere Danmark i de kommende landskampe er nu på plads. Allan Voss har hele tre debutanter med til de...

Landshold

Sebastian Brydegaard stopper som direktør i Danmarks Basketball Forbund, det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

FIBA Europe Cup

København skal i 2025 danne ramme for FIBA 3x3 Europe cup. Mesterskabet bliver det første store europæisk basketball stævne på dansk grund nogensinde.

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har fredag udtaget sin bruttotrup frem mod de kommende landskampe i februar, og truppen byder på flere nye navne.

Eurobasket

Der har været lidt udskiftninger i truppen, siden Allan Foss udtog de første ti spillere. Men nu er truppen fuldendt, og klar til kamp...