fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kvindebasketligaen

Hørsholm skal til Serbien og møde KK Crvena Zvezda

I et interview med Nemanja Jovanovic, den nye cheftræner for Hørsholms dameligahold, fortæller serberen lidt om hvad han forventer af den kommende sæson, samt om holdet kommer til at have udenlandske spillere i truppen eller ej.

Ligeledes røber han at holdet skal en tur til Beograd, og møde KK Crvena Zvezdas (Red Star Belgrades) dameligahold.

Hvordan har jeres preseason været?

“Det gode er at jeg overtog holdet i maj hvor vi har haft tid til at arbejde i postseason for at gøre pigerne klar til preseason. Vi har lagt en god base i de første seks uger, og jeg håber vi kan blive klar til sæsonen.”

“Vi har haft 5 preseason kampe indtil videre, og næste uge rejser vi til Beograd på en tour, hvor vi spiller tre kampe til, hvoraf en af dem rent faktisk er mod KK Crvena Zvezda (Red Star Belgrade).”

“Spillermæssigt vil jeg gerne sige stor tak til Mathilde Gilling, Gritt Ryder og Emilie Hesseldal for at træne med os denne sommer, og for at gøre vores træning meget bedre. Udover det ser spillerne ud til at matche hinanden på holdet, og det er en ære at arbejde med disse piger.”

Kommer i til at have udenlandske spillere på holdet?

“Vi var heldige at få Andrea Rankovic til at spille for os på trods af at hun ikke er en professionel spiller. Jeg håber dog vi kan få nogle professionelle til at fylde vores holdkort op.”

“Vores klub har en organiseret struktur hvor sportskomiteten med Peter Damm og Henrik Norre har ansvaret for vores budget og rekruttere nye spillere. Jeg håber derfor at vi kan finde nogen der kan matche vores muligheder. Det er en lang process, og vi skal derfor være tålmodige.”

Hvordan ser du ligaen i år?

“Det er fantastisk at have 10 hold og et normalt system med kampe hjemme/ude plus playoffs. Ligaen ser mere professionel ud med regler som vi fik oprettet ved det første møde op til denne sæson, og det er rigtig godt for kvinde basket herhjemme. Jeg håber vi få større opmærksomhed fra medierne, så vi kan gøre basketball endnu større.”

Hvad er dine forventninger for i år?

“Hvis alle spillere bliver klar, så kan vi tale om større mål. Desværre har vi 4 spillere ude med skader, som vil holde dem ude indtil sent i december. En vigtig spiller for holdet Teresa stoppede for ikke længe siden, så situationen med vores hold er ikke lige det bedste, og som man kunne have ønsket sig.”

“Vi har 6 spillere der har spillet i ligaen før, og 5 spillere der får debut i år. Vi skal sørge for at undgå de to nederste pladser i ligaen, og sigte efter en plads i playoffs.”

Afslutter Nemanja Jovanovic med at fortælle i interviewet.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

BMS Herlev Wolfpack

Høbas er vindere af pokalturneringen, efter de søndag besejrede BMS Herlev med 82-74. Det er første gang, at et 1. divisionshold vinder pokalturneringen.

Aabyhøj IF

Sæsonen i Kvindebasketligaen er i fuld gang, og debutanterne AKS Falcon har fået en god start på tilværelsen i den bedste danske række. AKS...

BMS Herlev Wolfpack

19-årige Laura Ziegler slog i den forgangne sæson for alvor igennem i Dameligaen, og BMS Herlev Wolfpack-stortalentets flotte sæson gjorde den 186 centimer høje...

Kvindebasketligaen

Susie Heede-Andersen har de sidste tre år trænet Værløse Blue Hawks herrehold med stor succes, men fra næste sæson står hun over for ny...

Kvindebasketligaen

I et fælles projekt præsenterer Ajax København Sportsgymnasium, Ajax København og Basketballklubben Falcon et nyt hold i Dameligaen i basketball med base i København...

Aabyhøj IF

Malene Lind Pedersen har committed sig til Kansas State University og forlader Dameligaen fra næste sæson af, hvor college-eventyret starter.

BMS Herlev Wolfpack

BMS Herlev Wolfpack vandt i går Danmarksmesterskabet i Dameligaen efter en 63-49 sejr over Hørsholm 79’ers. Det er klubbens første mesterskab siden 2002. Wolfpack...