fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

AKS Falcon

Fullcourt Awards – Coach of the Year: Jesper Krone

Denne uge står på Fullcourt Awards for Kvindebasketligaen, og vi er nu nået til prisen “Coach of the Year”, der går til AKS Falcon-cheftræner Jesper Krone.

Det er blevet tid til årets Fullcourt Awards for Kvindebasketligaen, og anden pris på banen er “Coach of the Year”.

AKS Falcon, der har Jesper Krone i spidsen, har været altdominerende i Kvindebasketligaen i denne sæson. Coach of the Year-prisen for sæson 2021/22 går derfor til Falcon-cheftræneren, der førte holdet til 15 sejre i 16 kampe i grundspillet. Krone vandt prisen for næsen af SISU Basketballs Susie Heede-Andersen.

Læs om den første pris i årets Kvindebasketligaen Fullcourt Awards

Vinderen af prisen er fundet gennem en afstemning bestående af Fullcourt-redaktionen, en repræsentant fra Kvindebasketligaen og en repræsentant fra hver ligaklub.

“Det er altid rart at blive anderkendt for sit arbejde. Jeg har heldigvis en virkelig god stab, som bakker mig op og hjælper enormt meget. Samtidig arbejder jeg med et fantastisk hold, som gør det sjovt at være træner,” siger Jesper Krone til Fullcourt.dk og uddyber:

“Vores sæson har på mange måder været en succes. Den blev en succes, da holdet blev en realitet, og vi kunne deltage i ligaen. Så har vi vundet rigtig mange kampe, men vi har også fået opbygget en fed stemning i forbindelse med vores hjemmekampe. Den fortjeneste går til alle de frivillige, til vores fans og ikke mindst igen vores spillere,” siger han.

Nystartet projekt

AKS Falcon, der er et nyt fælles projekt mellem Ajax København Sportsgymnasium, Ajax København og Basketballklubben Falcon, har oplevet masser af succes i denne sæson. Først vandt de pokalturneringen, og tirsdag aften sikrede de sig The Double, da de sweepede SISU Basketball med 3-0 i finaleserien.

Holdets entré i Kvindebasketligaen har dog ikke været helt problemfrit, fortæller Jesper Krone. Falcon-holdet har blandet andet trænet i 13-14 forskellige haller i løbet af sæsonen, men holdet har vist overskud, ageret professionelt og fokuseret på det vigtige: træning, udvikling og kampe, påpeger han.

Holdet startede fra scratch og skulle finde hinanden, men en kerne af erfarne spillere har gjort opgaven lettere.

“Det er klart, at det tager tid at finde en kultur, når et nyt hold skal spilles sammen. Men da både Turi (Høgh, assistentræner, red.) og jeg har arbejdet sammen før, og en del af spillerne kender til konceptet, så har det nok været nemmere, end hvis alle spillere kom fra forskellige steder. Vi har nogle erfarne spillere, som har været gode til at tage ansvar og fået skabt et godt miljø. Selvfølgelig er der forskelligheder på holdet, og det er der på alle hold. Det er faktisk nødvendigt, mener jeg,” fortæller Kvindebasketligaens Coach of the Year 21/22.

Regler:

  • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.

Pointfordeling:

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Aabyhøj IF: Caroline Wich
AKS Falcon: Emilie Hesseldal
BMS Herlev: Emilie Gudmand Larsen
BK Amager: Ena Viso
SISU Basketball: Josefine Haabegaard

Repræsentanter fra Fullcourt:
Sebastian Pfaff
Mathilde Gandini
Juan Carlos Rasmussen

Repræsentant fra Kvindebasketligaen:

Louise Bach

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

BMS Herlev Wolfpack

Miguel López Ventosa er ny cheftræner for BMS Herlev i Kvindebasketligaen.

Aabyhøj IF

Fie Husted Nordby erstatter Jakob Hjorth på cheftrænerposten i Aabyhøj IF i Kvindebasketligaen.

AKS Falcon

AKS Falcon-spilleren Signe Bang skal efter sommerferien på college hos Roane State Community College.

Kvindebasketligaen

Basketballmediet Eurobasket.com har sat spotlight på Kvindebasketligaen og uddelt adskillige sæsonpriser.

AKS Falcon

Denne uge står på Fullcourt Awards for Kvindebasketligaen, og vi er nu nået til den sidste pris Most Valuable Player, der går til AKS...

Kvindebasketligaen

De næste tre dage står på Fullcourt Awards for Kvindebasketligaen, og vi starter med at kåre vinderen af prisen "Young Player of the Year",...

Kvindebasketligaen

Thea Mikkelsen skal fremover spille for Fresno State University.

AKS Falcon

Søndag blev årets hold i Kvindebasketligaen kåret. Se holdet lige her.