fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kvindebasketligaen

Fullcourt Awards – Young Player of the Year: Asta Vadum Blauenfeldt

De næste tre dage står på Fullcourt Awards for Kvindebasketligaen, og vi starter med at kåre vinderen af prisen “Young Player of the Year”, som i denne sæson går til SISU Basketballs Asta Vadum Blauenfeldt.

Det er blevet tid til årets Fullcourt Awards for Kvindebasketligaen, og første pris på banen er “Young Player of the Year“, der går til SISU Basketball-stjernen Asta Vadum Blauenfeldt.

19-årige Blauenfeldt har været en af ligaens største profil, og ikke mindst stærkeste offensive våben, og redaktionen kan dertil afsløre, at hun var den næststørste pointsluger i Most Valuable Player-afstemningen, som vil blive offentliggjort på fredag, hvilket vidner om, hvilken sæson hun har haft.

“Det betyder rigtig meget at modtage denne pris. Jeg er superglad for anerkendelsen, og da det er mine medspillere, som har stemt på mig, er det noget særligt. Der er rigtig mange dygtige unge spillere i Kvindebasketligaen i år – så det at blive kåret som Young Player of the Year, er mega fedt,” fortæller Asta Vadum Blauenfeldt til Fullcourt.dk.

SISU-profilen har trods sin unge alder spillet en stor sæson. Den gode sæson resulterede i, at hun kom på ligaens “Årets hold”, og ifølge hende selv er der flere årsager til hendes succes i denne sæson:

” Det er en opbygning gennem flere sæsoner, mange kampe og hårdt arbejde, som er en årsag til mit niveau i denne sæson. Det har været, og er, en rigtig god sæson for hele holdet, og det smitter også positivt af på mit spil. Vi har udviklet os rigtig meget, både som hold og individuelt – og det har også givet mig pladsen til at udvikle mig og blive stærkere på banen. Vi har også et godt sammenhold, meget opbakning fra klubben og selvfølgelig et godt trænerteam, som har givet mig modet til at gå all in,” siger hun.

Asta Vadum Blauenfeldt og SISU tabte tirsdag aften årets finaleserie mod AKS Falcon og måtte dermed nøjes med en (flot) sølvmedalje. Sæsonen er således slut, og nu kan Kvindebasketligaen-stortalent så småt rette fokus mod, hvad der skal ske på den anden side af sommerferien.

“Jeg vil rigtig gerne på college efter sommerferien og prøve kræfter med at spille i USA. Men som det hele ser ud lige nu, er det lidt uklart, om jeg kommer afsted. Ellers vil jeg gerne prøve at spille et sted i Europa næste år. Nu må vi se, hvordan det hele flasker sig,” siger hun.

Regler:

  • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.

Pointfordeling:

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Aabyhøj IF: Caroline Wich
AKS Falcon: Emilie Hesseldal
BMS Herlev: Emilie Gudmand Larsen
BK Amager: Ena Viso
SISU Basketball: Josefine Haabegaard

Repræsentanter fra Fullcourt:
Sebastian Pfaff
Mathilde Gandini
Juan Carlos Rasmussen

Repræsentant fra Kvindebasketligaen:

Louise Bach

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

BMS Herlev Wolfpack

Miguel López Ventosa er ny cheftræner for BMS Herlev i Kvindebasketligaen.

Basketligaen

Denne uge står på Fullcourt Awards, og det er nu tid til den sidste pris, “Most Valuable Player”. Vinderen af prisen er Sebastian Åris...

Bakken Bears

Denne uge står på Fullcourt Awards, og i dag er det tid til kåringen af prisen “Defensive Player of the Year". Vinderen af prisen...

Basketligaen

Denne uge står på Fullcourt Awards, og i dag er det tid til kåringen af prisen “Newcomer of the Year”. Vinderen af prisen er...

Aabyhøj IF

Fie Husted Nordby erstatter Jakob Hjorth på cheftrænerposten i Aabyhøj IF i Kvindebasketligaen.

Basketligaen

Denne uge står på Fullcourt Awards, og i dag er det tid til kåringen af prisen “Coach of the Yesr”. Vinderen af prisen er...

AKS Falcon

AKS Falcon-spilleren Signe Bang skal efter sommerferien på college hos Roane State Community College.

Basketligaen

Denne uge står på Fullcourt Awards, og i dag er det tid til kåringen af prisen “Most Improved Player”. Vinderen af prisen er BMS...