fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

We Will Rock You: Blod, Shved og bronzemedaljer

“We will, we will rock you”

Der var lagt op til en meget åben kamp mellem Argentina og Rusland i OL-turneringens bronzekamp. Og det levede de to hold helt op til med masser af små runs og skiftende føringer.

For Argentina var det de sædvanlige – Scola, Nocioni, Delfino og ikke mindst Ginobili – der trak læsset i 1. halvleg. Scola havde det dog svært over for de russiske centerspillere og bidrog mest med assists og rebounds.

I 2. halvleg begyndte Shved-Kirilenko duoen at tage over for russerne. Shved satte et par hurtigere trepointsscoringer og satte også Kirilenko op med et par fine assists. I løbet af 3. periode fik russerne øget forspringet til 11 points, mens Ginobili fik sin tredje fejl. Efter en kort pause på bænken kom han dog ind igen, og var med til at trække argentinerne tilbage til 57-61 før starten af 4. periode.

Russerne havde dog fortsat fat i kampen, og hvis ikke det var for nogle grimme turnovers og Argentinas ukuelighed, kunne de have skabt et afgørende forspring. Men den gyldne generation holdt fast – personificeret ved Manu Ginobili, der blev nedlagt af en skulder fra Khryapa, men rejste sig, spillede videre og lavede et par klassiske Ginobili-scoringer.

For Rusland var Alexei Shved den helt store spiller og coach David Blatt gav ham frie tøjler i fjerde periode, hvor han scorede 11 points i træk. Det var også ham, der med en trepointsscoring med 37 sekunder igen bragte russerne foran 79-77.

Dermed fik Argentina chancen for at udligne eller bringe sig foran, men Nocioni brændte et trepoints skud. Kirilenko fik fat i rebounden, men det lykkedes russerne at lave endnu en turnover, før argentinerne smed bolden væk, hvorefter Vitalij Fridzon kunne afgøre kampen på et frit layup til 81-77. Rusland vinder OL-medaljer for første gang siden Sovjetunionens opløsning, og Ginobili og co. må tage afsked med deres OL-karriere uden metal – for en sjælden gangs skyld.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Landshold

I morges spillede Slovenien deres første kamp ved dette års Olympiske Lege. Modstanderen hed Argentina, og der var på forhånd lagt op til et...

Boston Celtics

De 12 amerikanere der skal forsvare OL-titlen fra 2016 er offentliggjort, og forventningerne til den stjernespækkede Team USA-trup er tårnhøje.

LA Lakers

De to fysiske pragteksemplarer har begge ytret interesse for eventuelle kommende landsholdssamlinger i Team USA-regi.

FIBA

Den nuværende Syracuse træner og assistenttræner for det amerikanske landshold, Jim Boeheim, er slet ikke i tvivl om, hvem han syntes der var den...

Landshold

Efter endnu en OL-finale, og OL-guldmedalje siger Carmelo Anthony farvel og tak til det amerikanske landshold. Efter Tony Parker, Manu Ginobili, Andres Nocioni siger den...

Landshold

USA gemte det bedste til sidst i en finale som de vinder med 96-66. De har spillet afslappet i hele turneringen, men da det endeligt var...

Landshold

Kampen mellem Serbien og USA i finalen ved de Olympiske Lege bliver langt mere end ”bare” en kamp om medaljer. De to nationer kæmper...